מחקר "הקול בראש": מהו הרגש הנפוץ ביותר?

סקר שנערך במקביל לשחרור ה-DVD של הסרט האהוב, שאל 2,000 משתתפים באיזו תדירות הם חשים רגשות חיוביים ושליליים, ומהם הגורמים לתחושות. לפוליטיקאים אולי לא כדאי להמשיך לקרוא

nrg סגנון | 23/12/2015 12:04
תגיות: הקול בראש, רגשות, שמחה
צופי "הקול בראש" הספיקו להתוודע לחמשת הרגשות האנושיים המוצגים בסרט: שמחה, עצב, פחד, כעס וגועל. מחקר חדש שהתבסס על אותה חלוקה ונערך בעקבות הסרט, בחן את התדירות בה חשים בני אדם את אותם רגשות - ומצא תוצאות מעודדות.

עוד כותרות ב-nrg:
-­טורקיה נגד הכורדים: הרג המוני והרס חסר תקדים
- זה רשמי: טיפשות היא עובדה מדעית
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

על פי המחקר, שממצאיו פורסמו היום (יום ד') ב"דיילי מייל" הבריטי, הרגש הנפוץ ביותר מבין החמישה - הוא השמחה. המחקר, שנערך בבריטניה בקרב 2,000 נשאלים, מצא כי הנשאל הממוצע חש תחושות של שמחה תשע פעמים בשבוע, ובסך הכל 468 פעמים בשנה.

 
קטעים נוספים

הרגש שהגיע למקום השני והנפוץ מעט פחות, היה עצב, אותו חשו הנשאלים בממוצע 312 פעמים בשנה. כעס הגיע למקום השלישי, לאחר שהתברר כי הנשאלים חווים אותו 260 פעמים בשנה, ואילו תחושת הגועל הגיעה למקום הרביעי לאחר שנחוותה 157 פעמים בשנה. למקום החמישי והצמוד הגיע הפחד, אותו חוו הנשאלים בממוצע 156 פעמים בשנה.

כעולה מהידיעה, הסקר בוצע במקביל להוצאת גרסת ה-DVD של הסרט האהוב שכבש את המסכים בשנה האחרונה. במסגרת הסקר נבחנו גם הגורמים שמעוררים את חמשת התחושות. 58% מהנשאלים השיבו שהתחושה שהם אהובים מהווה את הגורם המרכזי להרגשת שמחה. בנוסף ציינו 57% מהנשאלים כי הם עשויים לחוות אושר גם אם יתעוררו ליום בהיר עם מזג אוויר יפה.
  
צילום: באדיבות פורום פילם
חמשת הרגשות המובילים. מתוך ''הקול בראש'' צילום: באדיבות פורום פילם

בנוגע לעצב, הגורמים כמובן שונים לחלוטין. 45% מהנשאלים השיבו שצפייה בחדשות גורמת להם לתחושת עצב, ואילו 38% ציינו ויכוחים עם המשפחה כגורם לצער. 34% השיבו כי מריבות עם בן הזוג הן שמעוררות בהן תחושות צער.

המשתתפים גם השיבו לשאלה מהם הגורמים שמעוררים בהם תחושת כעס. למקום הראשון והמובהק הגיעו פוליטיקאים, שעוררו תחושות כעס בקרב 42% מהמשיבים. תשלום מיסים היווה את הסיבה השניה לכעס כאשר 19% מהמשיבים ציינו אותו - ואילו למקום השלישי הגיעה עבודה, אותה ציינו 18% מהמשיבים כגורם לכעס.
 
צילום: באדיבות פורום פילם
468 פעמים בשנה. דמותה של שמחה מתוך ''הקול בראש'' צילום: באדיבות פורום פילם

בנוגע לגועל, השיבו 33% מהמשתתפים כי "אובססיה לסלפי" מעוררת בהם תחושה זו. 29% מהמשיבים נקבו בפוליטיקאים, שוב, הפעם כסיבה לתחושת גועל. 24% השיבו שעדכונים מרגיזים של אנשים בפייסבוק הם שמעוררים בהם תחושת גועל.

באשר לפחד, הגורם המרכזי שעורר תחושות של אימה בקרב המשתתפים היו בעיות כספיות, לאחר ש-51% מהמשתתפים ציינו כי מדובר מבחינתם בגורם מרכזי לתחושה. המחשבה על להישאר לבד הפחידה 24% מהמשתתפים.

"אלו ממצאים מעניינים מאוד", אמרה הפסיכולוגית דונה דוסון. "ייתכן שאנו זוכרים יותר תחושות של שמחה לעומת רגשות שליליים", הוסיפה.

יחד עם זאת ציינה דוסון כי המוח האנושי הופך יותר ויותר מורגל בהיאחזות ברגשות שליליים, מטעמי הישרדות. "אם תחברו את כמות הרגשות השליליים שאנו חווים בשנה - עצב, כעס, פחד וגועל - זה כמעט פי שניים מהפעמים שאנחנו חשים שמחה". לדבריה, "עם מאמץ קטן נוכל ליצור רגשות שמחים בתוך עצמנו, על ידי היצמדות והתעכבות אקטיבית על דברים חיוביים, לצד יצירת חוויות חיוביות".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

עוד ב''במגזין''

פייסבוק