8 חודשים אחרי הרעש בנפאל: איפה כדאי לטייל?

בשקט שאחרי רעידת האדמה בנפאל מלאכת השיקום עדיין בעיצומה והתיירים מתחילים לחזור אל המדינה הקסומה. מה נחרב ומה שוקם, איפה אפשר לטייל ולאן כדאי לא להגיע? איתי שביט, מדריך חברת "עולם אחר" מדווח מהשטח

איתי שביט | 16/12/2015 10:17
תגיות: נפאל,
יום שבת ב- 25 באפריל , ייזכר בנפאל כיום שחור שטלטל את המדינה הקסומה הזו, בהותירו אותה מצולקת מדממת, והרוסה בממדים שלא חוותה 80 שנה. היום בו פערה האדמה את פיה ברעש אדמה אדיר שגרם למותם של למעלה מעשרת אלפים בני אדם ועשרות אלפי פצועים. לכך יש להוסיף את עשרות אלפי בתים שנהרסו, מאות אלפים שנותרו ללא קורת גג, וכמספר הזה תושבים שנותרו ללא פרנסה מאחר והתיירות קרסה.  המדינות הרבות וארגוני הסיוע שנזעקו לסייע בתרופות, ציוד ומזון רק העצימו את רמת החששות מעתידה של המדינה הענייה השוכנת על גג העולם בנוף בראשיתי.

כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
 
איתי שביט
ותפער האדמה את פיה. נפאל צריכה שיקום איתי שביט

שמונה חודשים מאז הרעש שהיה בעוצמה חזקה 7.8 בסולם ריכטר ודומה כי המדינה חזרה אל עצמה. מלאכת השיקום נמצאת עדיין בעיצומה, סימני ההרס והנזקים  ניכרים עדיין באזורים רבים, אבל למרות זאת התיירים ובעיקר התרמילאים שבו לטייל בה, אם כי עדיין לא בהיקפים שידעה קודם הרעידה, כשלוש מאות אלף מטיילים בשנה. עונת הטיולים הנוכחית שזוכה להצלחה, מחזקת את תחושת התושבים כי יש שכר לעמל הבניה המחודשת.  

מאז הרעש, ביקרתי כבר פעמיים במדינה הזו ובכל פעם קצב השיקום הדהים אותי מחדש. מי שמכיר את קצב החיים בהימלאיה ואת האופי הנח והשלו של הנפאלים יודע שזה לא מובן מאליו. כבר בשדה התעופה טריבהאואן, שבקטמנדו הבירה ניכר שאין כל סימן לרעש. כל חברות התעופה שבו לפעול כסדרן והמקום הומה.

התיירות מהווה את אחת התעשיות המכניסות ביותר של נפאל, קרוב ל 10% מתוך 30 מיליוני תושביה של המדינה  מתפרנסים מתיירות . נפאל נחשבת ל"בירת הטרקים". מלבד שבילי הטרקים בין הרי ההימלאיה, יש בה לא מעט מקומות מעניינים נוספים, העיר פוקרה והאגם היפה הצמוד לעיר, הערים פאטן ובאקטאפור, אשר בעמק קטמנדו, הן ערים היסטוריות שנשתמרו היטב, הפארק הלאומי צ'יטואן, שנמצא באזור הטראי הוא אתר טבע פופולארי, וכן, עשרות מסלולי ראפטיניג על נהרות רבים ויפים.
 
איתי שביט
אופי נוח ושלו. ילדים נפאלים איתי שביט
 
נהג המונית מוביל אותי היישר אל רחוב הטאמל  הרובע הראשי של קטמנדו שבו מרוכזים כל בתי המלון והגסט האוסים.  הרחובות הצבעוניים של רובע התיירות זה לא דומים לשום מקום אחר. הקולות, הריחות והצבעים משכרים. האזור הזה לא נפגע ברעש ולמזלם של הנפאלים הוא נותר עורק החיים המרכזי בעיר.  צפירות מכוניות, ריקשות וריחות משכרים מתערבבים יחד וכולם מחייכים לנוכח האווירה המיוחדת. אל פסיפס החיים הזה הצטרפו אלפי התיירים והתרמילאים הגודשים את הגסט האוסים ובתי המלון, אלה אגב, לא נפגעו כלל ברעש.

התחבורה בעיר מתנהלת בעיקר על ידי מוניות, וריקשות-אופניים, שייקחו אתכם לאן שתרצו בתחומי העיר וסביבתה במחירים זולים יחסית. ובכל זאת, ברחבי העיר עדיין ניכרים סימני הרעש. עשרות בתים שקרסו נותרו כאיי חורבות, את חלקם כבר פינו והחלו לבנות בתים חדשים, במגרש הכדורגל ובכמה מגרשים נוספים באזורים המרוחקים יותר נותרו עדיין ערי אוהלים צבעוניים עטופים בניילונים נגד הגשם. אלפי חסרי בית נאלצים לחיות במקום בתנאים קשים בתנאי מזג אויר קשים. רובם מהכפרים הרבים שנהרסו בעיקר מעמק לאנגטאנג וכפרים רבים אחרים.
 
איתי שביט
ערי אוהלים. נפאל איתי שביט
 

ביציאה מהעיר בדרכי למסלולי הטרקים השונים נוכחתי לדעת כי  הכבישים וצירי התנועה אל יעדי הטיולים נפתחו והתנועה זורמת כרגיל. התנועה בינעירונית בנפאל מתבצעת על ידי אוטובוס מקומי (Local Bus) – בדרך כלל אוטובוס ישן, צפוף ואיטי, שעוצר במרבית הכפרים בדרך להעלאה והורדה של נוסעים מקומיים. אין מגבלה על כמות הנוסעים ואם אין מקום בתוך האוטובוס, חלק מהנוסעים ישב על הגג (שם נמצא גם המטען). חוויה, אך לא ממש נוח ומאוד לא בטוח. או אוטובוס תיירים (Tourist Bus) – אוטובוס חדיש יחסית, המשמש כמעט אך ורק תיירים, נוח וישיר, ללא עצירות להעלאה והורדה של נוסעים אלא, רק עצירות לשתייה והתרעננות. יקר יותר מהאוטובוס המקומי. כמו כן, פועלים גם ג'יפים שכורים, שניתן לחלוק עם מספר מטיילים - יותר יקר, מאוטובוס תיירים, אך נוח ויותר מהיר.

באתרי התיירות היפים בעמק קטמנדו נפגעו מקדשים רבים ויפים, אך רובם שרדו את הרעש. בשעות הבוקר המוקדמות והערב נערכים במקדשים טקסי פולחן שונים ומיוחדים. במנזרים הבודהיסטים ניתן לצפות בנזירים גלוחי הראש ולבושים בגלימות אדום-בורדו ממלמלים ומדקלמים מנטרות, מקישים בתופים ומצילות גדולות ושקועים במדיטציה.

מסלולי הטרקים ושבילי ההליכה שבהם שוקמו כמעט לחלוטין וניתן לצעוד בהם בביטחה. הכפרים והטרקים באזור אנאפורנה לא נפגעו כלל ברעידת האדמה ואין שום בעיה לטייל באזור זה. כך זה בטרק הפופולרי: אראונד אנאפורנה, טרק שנמשך 11-13 ימים. טרק ABC – אנאפורנה בייס קמפ – טרק שנמשך 8 ימים. והטרק המשפחתי והיפהפה: פון היל, טרק שנמשך כחמישה ימים.
 

איתי שביט
אפשר שוב לראות את זה. שבילי הטרקים שוקמו איתי שביט

בטרק EBC (אוורסט בייס קמפ) -  בסיס היציאה לטיפוס על האוורסט. מסלול מדהים של פסגות מושלגות, נהרות גועשים, גשרים תלויים, אגמים יפהפיים, וצמחיה פראית. חלק מהכפרים לאורך המסלול נפגע והתושבים המקומיים משקמים את הבתים ההרוסים, אך טרם הספיקו לבנות את כל הגסט האוסים למטיילים, אך ניתן לטייל במסלול זה ללא כל בעיה.

בעמק לאנגטאנג אחד הטרקים האהובים על התרמילאים בו מצא את מותו המטייל אור אסרף  ז"ל, עדיין לא שוקמו כל שבילי ההליכה והכפרים שלאורך מסלול ההליכה. המטיילים בטרק זה יצטרכו ללון באוהלים שניתן לשכור בסוכנויות הטיולים המקומיות.

באזור אגמי גוייסאקונד, טרק "האגמים הקפואים" ניתן לטייל, ובאותם מקומות שבהם השבילים קרסו, ניתן לעקוף את המקטעים האלה (בחלק מהמקומות ישנו אף שילוט). הערכה היא שעבודות השיקום יסתיימו עד לפתיחת עונת הטיולים הקרובה: מרץ 2016.

ומילה של הרגעה לאמא היהודייה: כל בתי החולים והמרפאות פתוחים ופעילים. ראוי לציין כאן שלמרות החשש לאחר הרעש לא פרצו מגיפות בערים הגדולות וברחבי נפאל.

*** 
איתי שביט הוא מדריך וטייל ותיק  - חברת "עולם אחר"
   

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

עוד ב''תיירות בעולם''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק