המטבח

איזה מרכיב סודי נמצא בעוגה הטעימה הזו?

בניגוד למיתוס, הכנת חומוס היא עניין פשוט למדי. הכינו את הלימון, שמן הזית והגרגרים, ובשלו לעצמכם מנה ים-תיכונית קלאסית בפיתה, או עוגת שוקולד עם חומוס, כן, מה שקראתם

מקור ראשון
אפרת ליכטנשטט | 16/10/2015 8:43
תגיות: המטבח של אפרת,חומוס
לפעמים נדמה שהחומוס היה כאן מאז ומעולם, והאמת היא שזה כמעט נכון. תיעוד ראשון לשילוב של גרגרי חומוס וטחינה נמצא בתקופה הצלבנית בארץ ישראל, ושימוש בגרגרי חומוס החל עוד הרבה קודם לכן – אי שם באלף החמישי לפני הספירה. גרגרי החומוס נפוצים בכל רחבי המזרח התיכון כבר אלפי שנים, והיו - ועודם - חלק חשוב בתפריט המקומי. בזכות ערכיו התזונתיים וטעמו הייחודי, החומוס פופולרי כיום בעולם כולו.

כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
 
שאטרסטוק
נפגש בסיבוב. מנת החלבון המושלמת - חומוס שאטרסטוק
 
אסף אומר שהחומוס הוא אחד מאבות המזון. גם אם זה לא לגמרי מדויק, דעו שהחומוס הוא לא רק טעים, הוא גם בריא. לא - לא זה מהקופסא שקניתם בסופר, אלא חומוס שמכינים בבית. הוא עשיר בחלבונים, ויכול להוות מנת חלבון מושלמת לאחת מהארוחות ביום. החומוס עשיר בסיבים תזונתיים, בוויטמינים, בסידן ובברזל, ומומלץ לילדים מגיל חצי שנה. פחות מומלץ: שתי פיתות יחד עם החומוס.
שמרו במקפיא קופסא עם חומוס מבושל, והעשירו את הארוחות והתבשילים שלכם במנת חלבון משביעה ובריאה.

רוצים להעשיר את הידע שלכם ולהיות מעודכנים בכל הקשור לחומוס בארץ ובעולם? חפשו ברשת את הבלוג המצוין "חומוס להמונים".
10 כללים חשובים בהכנת חומוס

1. חשוב לקנות גרגרי חומוס בחנות בעלת תחלופה גבוהה, שמחזיקה סחורה טרייה. השוק הוא מקום מצוין, אבל גם חנויות גדולות יתאימו. אל תשתמשו בגרגרי חומוס ישנים שקניתם לפני שנתיים.
2. השתמשו בטחינה גולמית באיכות גבוהה, ובכזו שטעימה לכם. הטחינה היא מרכיב חשוב מאוד באיכות החומוס.
‫3. אם אתם רוצים להגיע לטעם העדין והמיוחד של החומוסיות תצטרכו להשקיע זמן נוסף ולבשל את החומוס שלוש פעמים, כל פעם במים חדשים ונקיים. אני מודה שאני לא עושה את זה, ולמרות זאת מרוצה מהחומוס שלי.
 

שאטרסטוק
הקפידו על חומרי גלם איכותיים וטריים. חומוס בבית שאטרסטוק
 
‫4. ‬ הקפידו "לכפות" את החומוס בזמן הבישול, והוציאו את הקצף שנוצר וצף על פני המים.
‫5. ‬הוסיפו את התבלינים בהדרגה, טעמו את החומוס והחליטו אם צריך עוד.
‫6. ‬חשוב לטחון את החומוס במעבד מזון חזק בעל להב פלדה למשך זמן ארוך (שלוש-חמש דקות). רק כך תגיעו למרקם חלק.
‫7.‬ יש לכם שעה פנויה? קלפו את גרגרי החומוס ותגיעו למרקם חלק ביותר (לי אין סבלנות לזה). הדרך של סבתא שלי לקילוף מהיר של הגרגרים: לאחר סיום הבישול וסינון הגרגרים מהמים, פזרו אותם על מחצית משטח מגבת מטבח מאריג, כסו אותם במחצית השנייה של המגבת, וגלגלו את הגרגרים בין הבדים בעדינות ובלי למעוך אותם. לאחר גילגול של דקה, הקליפות ייפרדו באופן עצמאי.
‫8.‬ כמעט בכל מתכוני החומוס מוסיפים כפית סודה לשתייה לזירוז הבישול. אני מעדיפה לוותר על הסודה ולהיות יותר סבלנית, כי טעמה מורגש לעתים.
‫9.‬ מומלץ להשרות ולבשל את כל חבילת החומוס, גם אם לא טוחנים את כולו לממרח. את הגרגרים המבושלים שנותרו, הקפיאו בכלי סגור היטב. בפעם הבאה שתרצו להכין חומוס, זה ייקח לכם חמש דקות.
10. זכרו שאין בחומוס חומרים משמרים, ולכן יש לצרוך אותו תוך ארבעה-חמישה ימים ולשמור אותו בקירור בתנאים אופטימליים.
 
שאטרסטוק
קלפו את הקליפה ותקבלו חומוס טוב יותר. גרגירי חומוס שאטרסטוק

חומוס

אני מכינה חומוס בבית כבר שנים. אחרי שתכינו חומוס בעצמכם לא תרצו לקנות יותר חומוס בחנויות. נכון, אולי תצטרכו להתאמן קצת על החומוס שלכם עד שתגיעו לטעם שאתם אוהבים, אבל אל חשש - זה יקרה מהר מאוד. למרות המסתורין שאופף הכנת חומוס וכל מיני מילים כמו "סודות" ו"מסורת" שאנשים נוהגים לומר בקשר להכנתו, אין בהכנת חומוס שום דבר מסובך ושום סוד אפל: רק שילוב של חומרי גלם טובים ומינונים נכונים של לימון, שום ותבלינים. דבר אחד כן חשוב כשמכינים חומוס - סבלנות. הקפידו על עשרת הדיברות שלי בהכנת חומוס, ובקרוב תוכלו לפתוח חומוסייה בחנות הקטנה שהתפנתה מול המשרד שלכם.
 

אפרת ליכטנשטט
אין כמו בבית. חומוס ביתי אפרת ליכטנשטט

חומרים:
לבישול:
500 גרם חומוס יבש
 1גזר
1 בצל

להכנת החומוס:
2.5 כוסות חומוס מבושל
⅓ כוס טחינה גולמית (ואפשר גם יותר!)
 ½כוס ממי הבישול של החומוס, ועוד מים לפי הצורך
 2שיני שום
1 כף סילאן
⅓ כפית כמון
½ כפית מלח
מיץ מלימון קטן שלם

השריה:
1. שמים את גרגרי החומוס בקערה גדולה מאד עם מים נקיים.
2. מחליפים את המים כל ארבע-חמש שעות. מומלץ להשרות 12-24 שעות. אם אתם משרים את הגרגרים למשך הלילה, במיוחד בתקופת הקיץ, הכניסו את הקערה למקרר כדי שהגרגרים לא יחמיצו.
nrg ניוזלטר דיוור יומי

בישול:
1. מסננים את הגרגרים ממי ההשריה ומעבירים לסיר גדול עם שפע מי ברז.
2. מוסיפים את הגזר והבצל ומבשלים כשעתיים-שלוש, עד שהגרגרים רכים מאוד. מעכו גרגר אחד בידיים: אם הוא נמעך בקלות, הגרגרים מוכנים.
3. מקררים את תכולת הסיר לטמפרטורת החדר לפני שטוחנים לממרח.
4. אם אתם ממתינים יום בין הבישול להכנת החומוס, העבירו את הסיר למקרר.
5. סננו את הגרגרים, אך שמרו על מי הבישול.
6. זרקו את הגזר והבצל. יש הנוהגים להוסיף אותם לחומוס - אני לא.

הכנת החומוס:
1. שמים במעבד מזון חומוס מבושל, טחינה, חצי כוס מי בישול ואת כל התבלינים. אפשר לשים רק חצי מכמות התבלינים, ולהוסיף בהמשך במידת הצורך.
2. טוחנים זמן ארוך עד שחומוס חלק ואחיד. מוסיפים מי בישול לפי הצורך.
3. מוסיפים מיץ לימון, כמון, מלח ושום - לפי הטעם. זכרו שהחומוס מתייצב ומתקשה בקירור ולכן עדיף להכין חומוס מעט רך יותר מהתוצאה הרצויה.
4. מומלץ לשמור בצד חופן גרגרים שלמים כדי לקשט בהם את הצלחת.
5. מגישים בטמפרטורת החדר, עם זילוף של שמן זית איכותי, גרגרי חומוס ופלפל שחור.

חומוסלק

אם אתם רוצים לגוון, נסו את הממרח הוורוד והנהדר הזה. השילוב בין החומוס לסלק מפתיע, מוצלח, ולא פחות חשוב - יפהפה.
 

אפרת ליכטנשטט
עתיד ורוד. חומוסלק אפרת ליכטנשטט

חומרים:
2  סלקים קטנים או 1 בינוני (כ-150 גרם)
2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים
¼ כוס טחינה גולמית איכותית
1 כוס ממי הבישול של החומוס
מיץ מ ½ לימון קטן
גרידה מחצי לימון קטן
 1שן שום
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור

הכנת הסלק:
1. שוטפים את הסלק היטב ועוטפים אותו בנייר כסף.
2. אופים כשעה וחצי בתנור שחומם לטמפרטורה של 200 מעלות, עד שהוא רך לגמרי וסכין ננעצת בו בקלות.
3. מקררים את הסלק ומקלפים אותו בעדינות.
4. אפשר גם לבשל את הסלק, מקולף, בסיר עם מים, עד שהוא רך לגמרי.
הכנת הממרח:
5. שמים את הסלק במעבד מזון ומעבדים קצרות עד שהוא פירורי.
6. מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבים כשלוש-חמש דקות, עד שנוצר ממרח אחיד וחלק.
7. מוסיפים ממי הבישול לפי הצורך.
8. שומרים בקירור עד חמישה ימים.

עוגת שוקולד עם מרכיב סודי

אתם פשוט חייבים להכין את העוגה הזאת. למה? כי הסקרנות תכניע אתכם. כמובן שלא תספרו לאף אחד מבני הבית מה יש בה - בכל זאת יש אנשים, לא אתם כמובן, עם דעות קדומות. רק אחרי שתראו איך כולם זוללים אותה בהתלהבות והיא כבר כמעט נגמרת, תגלו להם את הסוד.

מה בעצם מיוחד בעוגה הזו לעומת חברותיה עוגות השוקולד הרגילות? קודם כל - אין בה קמח, והיא מצוינת לכל הנמנעים מגלוטן. היא רכה ונימוחה כמו בראוניז, והיא עשירה בוויטמינים ובמינרלים בגלל השימוש בחומוס. גם שיטת ההכנה של העוגה במעבד מזון ייחודית ונוחה ביותר.
 

אפרת ליכטנשטט
הפתעה!! עוגת שוקולד וחומוס אפרת ליכטנשטט

חומרים:
200 גרם שוקולד מריר איכותי קצוץ קטן
50 גרם נוספים של שוקולד מריר קצוץ/או שוקולד צ'יפס
500 גרם חומוס מבושל, מסונן, ורצוי גם מקולף
4 ביצים
¾ כוס סוכר דמררה או רגיל
1 כפית אבקת אפייה

הכנה:
הכנת החומוס:
1. שמים כ-250 גרם גרגרי חומוס יבשים בקערה גדולה מאד עם מים נקיים. מחליפים את המים כל 4-5 שעות, ומומלץ להשרות 12-24 שעות.
2. אם אתם משרים את הגרגרים למשך הלילה, הכניסו את הקערה למקרר כדי שלא יחמיצו.
3. מסננים את הגרגרים ממי ההשריה ומעבירים לסיר גדול עם שפע מי ברז. מבשלים כשעתיים-שלוש, עד שהגרגרים רכים מאוד.
4. מקררים את כל תכולת הסיר לטמפרטורת החדר. העבירו את הגרגרים למקרר אם אתם ממתינים יום בין הבישול להכנת העוגה. שימו לב שיש לכם כעת יותר חומוס ממה שצריך לעוגה, ולכן חשוב לשקול 500 גרם.

הכנת העוגה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ.
2. שמים 200 גרם שוקולד מריר קצוץ בקערת מיקרוגל. ממיסים את השוקולד בפולסים קצרים, כדי לא לשרוף אותו. מערבבים בין הפעלה להפעלה.
3. שמים את החומוס והביצים במעבד מזון ומעבדים למרקם חלק. מוסיפים את הסוכר ואבקת האפייה ומערבבים שוב.
4. מוסיפים את השוקולד המומס ומעבדים שוב לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
5. מוציאים בזהירות את הסכין ממעבד המזון, מוסיפים את 50 גרם השוקולד הנותרים ומערבבים פנימה.
6. מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת ואופים כ-35-40 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. המנעו מאפיית יתר.
7. מפזרים אבקת סוכר ושומרים בקירור עד שלושה ימים.

***
אפרת ליכטנשטט היא בעלת הבלוג "אז מה את עושה כל היום".

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

המומלצים

מרחבי הרשת

פייסבוק