מחקר: יש לילד כינים? לא תוכלו להיפטר מהן
בשנה הקרובה יהיה הרבה יותר קשה להיפטר מכינים. מה שיגרד על ראש הילדים הן כינים שעברו מוטציה גנטית, עכשיו הן גם עמידות לתכשירים הנמכרים בפארמים
שבועיים אל תוך אוגוסט וכל הורה מצוי עסוק בספירת הימים לאחור עד ליום פתיחת שנת הלימודים. אז הילדים יחזרו למסגרות, ההורים לעבודה שגרתית והחיים למסלולם. על אף התרחיש האוטופי הזה יחד עם כל החזרות הנ"ל עומד להיות גם קאמבק למשהו הרבה פחות נעים, הכינים, גם הן עומדות לחזור ישר אל ראשי הילדים ואל הבית שלכם.כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

גם הן חוזרות מהחופש הגדול. הכינים
שאטרסטוק
הכינים שתפגשו בשנת הלימודים הקרובה עומדות להיות הרבה יותר עקשניות מאלה שהכרתם. תכשירי רציחת השרצים לא יוכלו לעזור. אף הורה לא רוצה לשמוע את החדשות האלה אבל מסתבר שהכינים פיתחו עמידות מבהילה לכל מה שהאנושות המציאה נגדן. הן מחוסנות. חוקרים גילו שב-25 מתוך מדינות ארצות הברית הכינים הן בלתי ניתנות להשמדה, התכשירים שנקנים בבתי המרקחת וברשתות הפארם פשוט לא מטרידים את מנוחתן על הראשים.
ד"ר יון מאוניברסיטת אלינוי סיפר כי הוא חלק מקבוצת החוקרים הראשונה שאוספת דגימות ממקבץ אוכלוסיות גדול. "מצאנו שמתוך 109 אוכלוסיות של כינים שבדקנו ב-104 מהן יש גנים שעברו מוטציה, כזו שהמדע כבר קישר לעמידות לקוטלי חרקים". אחד מקוטלי החרקים האלה הוא פרמטרין, החומר הפעיל במרבית מהתכשירים נגד כינים.
מי שאומר לעצמו כרגע שארצות הברית רחוקה והכינים לא אוהבות לטוס יכול להפסיק להרגע מיד. הדיווח הראשון על שינויים גנטיים בכינים הגיע דווקא מארץ ישראל, וממש מזמן, בשנות התשעים. בארצות הברית התגלו המוטציות רק בשנת 2000. "העמידות לקוטלי חרקים נבנתה מאז, במשך שנים" מסביר ד"ר יון.

כינת נינג'ה. המוטציות הגנטיות פיתחו עמידות
שאטרסטוק
במרבית המדינות שד"ר יון בדק יש כינים שעברו שלוש או שתי מוטציות גנטיות, אלה שינו את מערכת העצבים שלהן והפכו אותן לעמידות. מדינות כמו קליפורניה, טקסס, פלורידה, ניו יורק, ניו ג'רסי, בכולן נמצאות כיני נינג'ה רק במישיגן הכינים עוד מתרגשות מהתכשירים המוכרים.
"עוד יש כמה תכשירים שיכולים להשמיד כינים", אומר ד"ר יון, "אבל אלה נמכרים רק עם מרשם רופא". לא ברור מה גרם לשינויים הגנטיים אבל ברור הוא ששימוש תכוף בתכשירים בהחלט מעודד את עמידות הגזע העקשן. "אם אתה משתמש באותו התכשיר שוב ושוב" מסביר ד"ר יון, "היצורים הקטנים יפתחו חיסון בסופו של דבר. תחשבו טוב לפני שאתם שוב מטפלים בכינים בעזרת תכשירים".
מה נשאר להורים המיואשים לעשות? לסרק במסרק עם שיניים צפופות, לקוות לטוב ולהבין שזו כנראה דרך העולם מכאן והלאה. "הבשורה הטובה היא שכינים לא נושאות מחלות", אומר ד"ר יון "הן בעיקר מטרד, לא סכנה בריאותית".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg