רק את הצהוב: שיטה גאונית להפרדת ביצים ברגע

יש מאפים שחייבים להפריד בשבילם חלבון מחלמון, כל אופה יודע את זה. אבל לא כל אופה יודע לבצע את ההפרדה בדרך אלגנטית, חסינה בפני טעויות ומגניבה

nrg סגנון | 25/6/2015 11:55
תגיות: ביצים, חלמון
בעונה הראשונה של מאסטר שף סוננו המתמודדים בעזרת משימה אימתנית של הפרדת עשרות ביצים בלי לפוצץ את החלמון והצהוב והלבן יתערבבו. בשביל גאוני מטבח הפעולה כמעט אוטומטית, בשביל אופים מתחילים היא מסובכת, ובכל מקרה לא יזיק למצוא איזה טריק גאוני שיקל על התהליך וגם יהיה ממש מגניב. ובכן, מצאנו את הטריק הגאוני ברשת והוא נראה ככה:

כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

 
קטעים נוספים
 

פשוט בדיוק כמו שזה נראה. כל מה שצריך הוא להתארגן מראש על 2 צלחות, בקבוק שתיה קלה ריק (ושטוף היטב) וביצים כמובן.
שוברים ביצה אל תוך אחת הצלחות.
לוחצים על בקבוק השתייה, מעט מהאויר שהיה בו יוצא, לא משחררים את הלחיצה.
מקרבים את פיית הבקבוק אל חלמון הביצה, עכשיו משחררים את הלחיצה.
אויר נכנס אל הבקבוק ויחד איתו החלמון.
ולקחים את הבקבוק אל הצלחת השניה, לוחצים שוב, ו... פלופ. החלמון בריא ושלם בצלחת נפרד.

הטריק המדעי חנוני הזה עם הואקום והפלופ נראה מרהיב, התוצאה מושלמת ואחרי שתשתפשפו בטכניקה תוכלו לשבור כמה ביצים ולאסוף את חלמוניהן בבת אחת.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

פייסבוק