כוס חלב וחיתול: כך תכינו בעצמכם גבינה בבית

אפשר להכין גבינה ממוצרים שיש לכל אחד בבית, אפשר להזמין גם את הילדים להכנס למטבח, ולהכין איתכם גבינה ביתית. זה עד כדי כך פשוט, וטעים

nrg סגנון | 21/5/2015 9:31
תגיות: גבינה,
המוני ישראל רוקנו את מדפי הסופר מהגבינות? נתקעתם עם עוגה חצי מוכנה אבל בלי כוס גבינה? ילדים מטפסים על הקירות משעמום? קבלו סרטון הדרכה מבית digtv ובו הוראות פשוטות להכנת גבינה בבית.

הצטיידו בחומרים הדרושים, פנו מעט מקום על השולחן או השיש ותוכלו להכין עם הילדים פינוק לחג מעשה ידיהם. בזמן שתזללו את הגבינה שהכנתם במו ידיכם, נצלו את הזמן גם כדי לקרוא את ההסבר המדעי שיבהיר איך חלב הופך לגבינה, כן, יש כזה, מיד אחרי המתכון.

כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

 
קטעים נוספים



ציוד נדרש:

כוס ריקה
כפית
כוס חלב
חומץ
מעט מלח
תבלינים לפי הטעם (זעתר או קצח)
חיתול בד

הכנה:
מחממים את החלב במיקרו כדקה – דקה וחצי עד שהחלב חם
מוסיפים חצי כפית מלח. מערבבים.
מוסיפים 3 כפיות חומץ
מערבבים עד היווצרות גושים
מניחים את חיתול הבד מעל הכוס הריקה, שופכים את כוס החלב אל תוך הכוס הריקה, על חיתול הבד.
סוחטים את עודפי הנוזלים מהגבינה, מוסיפים מעט מלח ותבלינים. הגבינה מוכנה.
אז איך זה קורה?

לגיבון המהיר של החלב יש הסבר מדעי פשוט. חלב מורכב מ-89% מים ובתוכו צפים חלבונים, שומנים וסוכרים שהם החומרים הדרושים לעגל להזנה. לחלבון החלב הנקרא קזאין יש מבנה מיוחד המאפשר לו לצוף במים בצורת טיפות קטנטנות,  כאשר החלב מחמיץ המבנה של הקזאין משתנה והשינוי גורם לחלקיקי החלבון להצמד האחד אל השני, ליצור גושים בחלב ולהפרד מן הנוזל.

בניסוי שלנו ניתן לראות איך הקזאין יוצר גושים שצפים ונפרדים מהמים. כאשר חלב מתקלקל החיידקים מפרישים חומצה וגורמים לשינוי המבני הזה לכן חלב מקולקל חמוץ וגבשושי. אפשר להוסיף חומצה ללא עזרת החיידקים ולגרום לתגובה זהה. זה בדיוק מה שעשינו כאשר הוספנו את החומץ.

***
לעוד ניסויים מגניבים שאפשר לעשות עם הילדים -הכנסו לאתר של ענבל ישראל

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

פייסבוק