במיוחד מפליס גלזר: עוף צלוי בדבש ותפוז
פיליס גלזר, כוהנת הבישול הבריא ייעצה לחברת קוצ'ינה מיה והיא גם הפרזנטורית של הסירים החדשים שלהם. לנו יצא מזה מתכון
המתכון של פיליס גלזר לעוף צלוי בדבש ותפוז עם ירקות שורש, דורש תוספת נוזלים מדי פעם. בדיוק בשביל מתכונים כאלה ייעצה גלזר לחברת הסירים קוצ'ינה מיה להוסיף לרוסטר שלהם פתח מיוחד להוספת נוזלים. אנחנו הרווחנו מתכון מעולה (ואם בסיר שלכם אין פתח מיוחד פשוט תרימו את המכסה)כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

הפרזנטורית, הסיר והעוף. פליס גלזר
אלון גונן
עוף צלוי בדבש תפוז וירקות שורש
(6 מנות)

סיר של בריאות. עוף בדבש, תפוז וירקות שורש
אלון גונן
חומרים:
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
1/2 כוס דבש
1 כף כמון
מלח ופלפל לפי הטעם
ירקות:
6 תפודים בינוניים חצויים
2 שורשי פטרוזיליה חצויים לאורך
2 בצלים אדומים או לבנים חתוכים לרבעים
2 גזרים גדולים, כ"א חתוך ל-3 חתיכות
3-4 בייבי בטטה, כ"א חתוך ל2-3 חתיכות
3 ארטישוק ירושלמי בינוניים, חצויים
1/3 כוס שמן זית
2-3 ראשי שום חצויים
תיבול: 4 גבעולי רוזמרין , כ"א שבורים ל-4
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-200 מעלות.
מערבבים את כל הירקות ביחד בקערה גדולה ויוצקים עליהם את שמן הזית. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את הרוזמרין.
מרפדים את הרוסטר בנייר אפייה ומכניסים פנימה את העוף. ממסדרים מסביב את הירקות והרוזמרין.
טורפים ביחד את מיץ התפוזים, הדבש, כמון, מלח ופלפל עם מטרפת יד. מברישים את העוף ברוטב ומכניסים לתנור. מדי פעם מערבבים את הירקות להשחמה אחידה.
לאחר 50 דקות, יוצקים את יתרת הרוטב על העוף והירקות ואופים עוד 10 דקות או עד שהעוף מוכן. אם התייבשו הנוזלים, אפשר להוסיף כמה כפות מים. אם העוף משחים מהר מדי, מורידים את החום.
***
המתכון באדיבות פליס גלזר שפית בכירה כוהנת הבישול הבריא ויועצת מקצועית לסדרת סירי הטיטניום "קוצינה מיה". נצלה בסיר רוסטר טיטניום בעל כפתור ארומה ותוספת נוזלים
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg