שלא יעבדו עליכם: כך תקנו סמארטפון יד שנייה

הסמארטפונים החדשים עולים כמו מקרר, אבל באתרי היד השניה אפשר למצוא לא מעט מכשירים מתקדמים וזולים. איך מוודאים שהסמארטפון המשומש הוא קנייה טובה? קבלו את המדריך המלא

אלעד מלכה | 29/3/2015 11:01
תגיות: סמארטפון, יד שנייה,
ההתפתחות וההתחדשות בענף הסלולר תופסות תאוצה בשנים האחרונות ויחד איתן מתפתח גם שוק הסלולר מיד שנייה. סמארטפון, בעיקר בחודשים הראשונים להשקתו, הוא מוצר יקר ולעיתים  אף יקר מאוד. לרוב השוני בין דורות המכשירים מסתכם במעט מאוד תכונות חדשות, לעתים מינוריות ממש, דבר המוביל רבים להעדיף את הדור הקודם במחיר מופחת.

אם גם אתם החלטתם לרכוש סמארטפון מתקדם מיד שנייה – ברשת המעבדות סלדון, הכינו עבורכם מדריך שיפרט בהרחבה כיצד לעשות זאת בחוכמה ובלי שיעבדו עליכם.

כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
 
שאטרסטוק
יש את זה ביותר זול? סמארטפון שאטרסטוק

רגע לפני:
הדבר הראשון שכדאי לעשות לפני שיוצרים קשר עם מוכרים פוטנציאליים הוא סקר מחירים. אין הכוונה להפוך אתכם לסוקרת הלאומית, מינה צמח, אלא שתבצעו סקר שוק קטן על המחיר הממוצע של הסמארטפון אותו אתם מחפשים. על פי רוב, המחירים נעים סביב 60-70 אחוז מערך מכשיר חדש, ולכן, אם מצאתם מכשיר שמחירו "נמוך מדי" מטווח זה – ראו זאת כנורת אזהרה לבעיה במכשיר ואל תתפתו לרכוש אותו מיד.

מה חשוב לבדוק במעמד הרכישה?
אנשים רבים נרתעים מרכישת מכשיר משומש מאדם פרטי מהחשש שמא ייפלו קורבן לעוקץ או שיקנו מכשיר מזויף. ההמלצה היא לבצע בדיקת מקוריות למכשיר ובכך להסיר את החשש: כל סמארטפון מצויד במספר סידורי (IMEI) שמייחד אותו. מס' זה מאפשר, באמצעות בדיקה פשוטה באתר ייעודי (www.imei.info), לקבל מעין תעודת זהות של המכשיר ולאמת בכך את מקוריותו של המכשיר. אם מדובר במותג מוכר והוא אינו מופיע באתר – הדבר יכול להעיד על מכשיר לא מקורי.
לאחר שהסרתם את החשש ווידאתם את מקוריות המכשיר ישנן כמה בדיקות טכניות שנועדו לבדוק את תקינותו של המכשיר אותו אתם רוצים לקנות.
ודאו באמצעות מעבר על הנקודות הבאות את תקינות המכשיר:

• בדיקה ראשונה וחשובה במעלתה היא בדיקת איכות השיחה והשמע במכשיר: בצעו שיחה למכשיר – בצורה זו תוכלו לבדוק את תקינות הרמקול של המכשיר, לאחר מכן הוציאו שיחה מן המכשיר – כך תוכלו לוודא את תקינות הוצאת השיחה וכן את איכות הפלט והקלט.

• בדיקת מצלמות: רצוי לצלם בשתי המצלמות במכשיר (קדמית ואחורית), ולהשתמש גם במבזק – כך תוכלו לדעת שהמצלמות והמבזק אכן תקינים.
 

צילום: אי.פי.איי
בדקו את המצלמות, הקדמית והאחורית צילום: אי.פי.איי

• בדיקת רכיב ה-GPS: מי לא משתמש היום באפליקציית ניווט זו או אחרת?! כדי להימנע ממצב בו תרכשו מכשיר שלא יכול לנווט, רצוי להיכנס לאפליקציית המפות המסופקת במכשיר ולאמת שאכן המכשיר מוצא את מיקומכם הנוכחי.

• בדיקת הרשת האלחוטית (wi-fi) – נסו להתחבר לרשת זמינה מסביבכם, אם המכשיר לא מצליח להתחבר לרשת כלשהי – יתכן ויש בעיה ברכיב זה!

• תקינות שקע האוזניות – רבים משתמשים באוזניות במהלך שיחה או האזנה למוזיקה, אבל לא רבים יודעים ששקע האוזניות נוטה להתקלקל יותר מהר מרכיבים אחרים. לכן כדאי לחבר אוזניות למכשיר, ולנהל שיחה רגילה או להפעיל קובץ מוזיקה, ולוודא כי אכן שומעים היטב ובאיכות טובה באמצעות האוזניות.

• Bluetooth  - כדאי להיכנס לממשק הבלוטות' של המכשיר ולבדוק אם הוא מסוגל לאתר התקני בלוטות' אחרים (יגדילו לעשות אלה שיוודאו הצלחת חיבורו לאחד מההתקנים).

• בדיקת קליטה – נהלו שיחת טלפון בתנועה, וודאו שאיכות השיחה לא נפגמת במהלך השיחה. אמנם בדיקה זו היא חלקית בלבד, אולם היא מספקת אינדיקציה כלשהי לאיכות הקליטה של המכשיר.

• בדיקת מסך – התבוננו היטב במסך וחפשו אזורים שנראים פחות טוב. מריחות של צבע בשולי המסך או נקודות צבעוניות שמופיעות על גבי המסך, מעידות על תקלה כלשהי. 
 

שאטרסטוק
לא תאמיני, זה סמארטפון יד שניה שאטרסטוק

מלבד הבדיקות הנ"ל, ישנן מגוון אפליקציות חינמיות המשמשות לבדיקת פונקציונליות המכשיר, כמו Phone Tester של חברת 'סלדון'.  האפליקציה בודקת את הרכיבים המרכזיים במכשיר, ומספקת דו"ח בדיקה מלא.

בנוסף לבדיקת המכשיר, מומלץ לוודא מול המוכר מהיכן נקנה המכשיר ואם יש לו חשבונית המוכיחה זאת. כמו כן, ההמלצה הרווחת היא שאם המכשיר עבר יותר משתי ידיים (כלומר: "קניתי ממישהו...") עדיף לחשוב פעמיים לפני שקונים.

כעת, לאחר שעברתם על הנקודות החשובות בבדיקת הסמארטפון, ומצאתם שהמכשיר תואם אותו ואת ציפיותיכם, ערכו עם המוכר "זיכרון דברים" קצר – בקשו ממנו לחתום לכם בצירוף שמו המלא ולתאר את העסקה (שם המכשיר שמכר לכם, התחייבותו שמדובר במכשיר מקורי ואת המחיר ששילמתם), רצוי לבקש גם צילום תעודת זהות. באופן זה, אם ימצא בעתיד שהמכשיר גנוב, מזויף וכו' תוכלו לדרוש את כספיכם בחזרה. אל תתביישו לערוך את זיכרון הדברים, מדובר בדבר מקובל לחלוטין.

לסיכומו של עניין, אומנם קניית מכשיר מיד שנייה היא מרתיעה ומציפה בנו חששות רבים, אך אם פועלים באחריות ובזהירות, אפשר לקבל דיל מצוין על סמארטפון מצוין לא פחות.

***
הכותב הוא אלעד מלכה, מנהל תמיכה טכנית ברשת מעבדות "סלדון" ((Celadon, המעניקה שירותי תיקונים ואחריות לסמארטפונים וטאבלטים www.celadon.co.il

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

המומלצים

מרחבי הרשת

פייסבוק