קלי קלות: טיפים לניקוי תנור, כיריים ומקרר

רק המחשבה על קרצוף התנור, הכיריים והמקרר מכניסה אתכם לדיכאון? אספנו לכם טיפים של מומחים לדבר כדי שניקיון המטבח יהיה יעיל, קל ומהיר

nrg סגנון | 25/3/2015 10:26
תגיות: פסח, נקיון, מטבח, תנור, כיריים,
עם כל הכבוד לסידור ארונות וניקוי אבק, האתגר הגדול של הכנת הבית לפסח הוא המטבח. ריבוי המכשירים שדורשים טיפול יסודי הופכים אותו לאחד החללים המאיימים  ביותר בבית וככזה אנחנו בדרך כלל משאירים אותו לסוף . עם זאת, מלאכת ניקיונות מוצרי החשמל במטבח לא חייבת להצטייר כעבודת פרך, קבלו הצצה אל כל סודות וטיפים לניקיון פשוט, נוח וקל שיוציא אתכם מעבדות לחירות.

כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
 
TEKA STUDIO
המטבח הזה בטוח כשר לפסח. מטבח TEKA TEKA STUDIO
 
"ניקיון המטבח יכול להיות חוויה ידידותית ולא קשה למרות שזהו חלל המרכז בתוכו מכשירי חשמל רבים, חשוב רק לשים לב להוראות היצרן ולפועל על פיהם. דבר נוסף הוא לא להשתמש בחומרי ניקוי אגרסיביים שיכולים להזיק למכשיר ולהעדיף תמיד חומרים טבעיים ושימוש במים." מסביר איציק וכטלר מנהל שיווק TEKA ישראל וממשיך במתן טיפים לניקוי  שיקלו עליכם.

התנור

לאחר שעבד שעות נוספות כל השנה , מגיע לתנור יחס מיוחד לכבוד החג.
 

שאטרסטוק
עבד קשה כל השנה. התנור מקבל יחס חם שאטרסטוק

הפעילו את התנור על חום גבוה כ- 250 מעלות, טפטפו מים בתחתית התנור ופזרו אבקת סודה לשתיה. כל זה למשך רבע שעה ואז כבו אותו ונתקו מהחשמל. המתינו עד שהחום בתנור ירד לדרגה בטוחה ונעימה למגע (אך עדיין חמימה), ונקו אותו עם סמרטוטו לח. מומלץ להתחיל מאזור גופי החימום (רק בזהירות) ולהתקדם מטה. לצורך הגברת היעילות, כדאי להשרות את חלקי התנור הפריקים (מסילות, תבניות, רשתות, זכוכיות) בחומר ניקוי ייעודים במשך מספר דקות.

קיימים בשוק שני סוגים של תנורים, הישנים יותר בציפוי אמייל שחור והחדשים בציפוי של אמייל קריסטלי. את זה הניחן באמייל שחור, מומלץ לנקות כאשר הוא פושר. בכדי לנקות את הסוג השני, זה המצופה אמייל קריסטלי, מומלץ לחמם את התנור ל-250 מעלות, דבר המסיר את השומנים בקלות והופך גם את הכתמים הקשים ביותר לקלים להסרה באמצעות מטלית לחה.

ככלל, את התנור מומלץ לנקות לאחר כל שימוש (ובתנאי שהוא התקרר), כיוון שכך הלכלוך מוסר בקלות ונמנעת שריפה חוזרת אשר מקשיחה אותו ומקשה על הסרתו.

הכיריים

לשלב האחרון אנחנו משאירים את המפחידים מכל: הכיריים. כן, אולי לא נעים לנו להודות אבל הם לא נקיים במיוחד ושמנוניים בעיקר בכל אותם מקומות שבמשך השנה פחות הגענו אליהם.
 

איור: רחלי שלו
חלק מזה נשאר על הכיריים מאז ט''ו בשבט איור: רחלי שלו
 
ניקוי המבערים
את החלק שנראה מסובך וקשה ביותר לניקוי מומלץ לנקות בשלבים על פי חלקים. את החלק התחתון הפנימי, נקו עם מבריק מתכות על מנת לשמור על הגוון והברק. את החלק השני טבעת הלהבות העשויה מנחושת, מומלץ לנקות במים חמים ובמסיר שומנים. החלק השלישי במבער הוא הכיפה העליונה, העשויה לרוב מאמייל או מברזל יצוק, אותה מומלץ לטבול במים חמים עם מסיר שומנים למספר דקות ואז לשטוף.

פני השטח
את פני השטח של הכיריים נקו באמצעות מים רותחים עם מלח לימון ביחס של שתי כפיות שטוחות לחצי ליטר מים וסבון כלים.

כדי להסיר כתמים מכיריים נירוסטה מומלץ לפזר סודה לשתייה שתעזור להסיר כתמים שהצטברו, להשהות זמן מה ולשטוף.

ניקוי הרשתות
הוציאו את הרשתות והניחו בכיור, שטפו במים חמים ורססו בחומר מסיר שומנים, כך יתרככו גם כל שאריות המזון שהתקשו ונדבקו ויוסרו.

המקרר

לאחר שניקיתם כל ארון ומגירה, הברקתם את האריחים, התנור והכיריים, נותר רק המקרר המאיים.

פנים המקרר- דפנות הפלסטיק
את דפנות הפלסטיק במקרר מומלץ לנקות במטלית לחה וסבון רגיל.  על מנת להתמודד עם ריחות לא נעימים ולנטרל אותם, מומלץ להשתמש במעט סודה לשתייה או בתערובת שווה של חומץ ומים שלטווח ארוך בשימוש חוזר ימנעו היווצרות של עובש. שימו לב, הימנעו משימוש בחומרי ניקוי למיניהם שמכילים אלכוהול , שכן הפלסטיק עלול להינזק.
 

שאטרסטוק
חומרי הניקוי עלולים לפגוע בפלסטיק שאטרסטוק

הרצפה
גם חלק זה מומלץ לנקות במטלית לחה ומעט סבון. גם אם ממש מלוכלך ונראה לכם שניגוב במטלית אינה מספיקה, נקו ונגבו מספר פעמים בשלבים והימנעו משטיפה במים זורמים. אלו עלולים לחדור למערכות החשמל, לקצר ולגרום לנזק בלתי הפיך.

מדפים, מחיצות ומגירות
את אלו שניתנים לשליפה הוציאו בזהירות מהמקרר ושטפו בכיור או אפילו באמבט בנוחות עם סבון כלים פשוט ומים או בחומרי ניקוי ייעודים. חלקים מלוכלכים במיוחד, אפשרי לנקות באמצעות סבון כלים עם מעט אבקת סודה לשתייה או באקונומיקה מדוללת במים.

גוף המקרר (החלק החיצוני)
את חלקו החיצוני של המקרר מומלץ לנקות באמצעות חומר ניקוי עדין, איזשהו תרסיס ייעודי, סבון כלים פשוט או חומר לניקוי כללי מדולל בהמון מים. עדיף במטלית לחה, אבל במידה וישנם כתמים עקשניים, ניתן להשתמש בספוג לניקוי כלים ובתנאי שיהיה מסוג עדין שלא ישרוט את פני השטח.

פינות וחריצים
כדי לנקות אבק ופירורים שהצטברו בפינות הפנימיים ובחריצים שבקפלי גומיות האטימה בדלתות,השתמשו במברשת שיניים רכה טבולה בחומר מחטא עדין. לאחר מכן, נגבו היטב במטלית לחה.

המעבה ופתחי אוורור
אל תשכחו את המעבה ופתחי האוורור שמצויים בחלקו האחורי של המקרר או בתחתיתו. את רשת הצינורות חשוב לנקות בקביעות מפירורים ושאריות מזון שהצטברו
באמצעות סמרטוט יבש או רטוב על פי מידת הלכלוך והצורך. את פתחי האוורור של המעבה מומלץ לנקות אחת לחודש באמצעות מברשת או שואב אבק. דרך אחרת היא באמצעות טכנאי מקררים שבדרך כלל מבצע את הניקוי בריסוס של גז דחוס.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

המומלצים

מרחבי הרשת

פייסבוק