זהירות פורים: מסכות, רעשנים, אלרגיות וכוויות
החג הכי שמח בשנה עלול להיגמר בביקור בבית חולים, במקרה הטוב. כוויות, אלרגיות חריפות ופציעות הן תופעות לוואי של התחפושות והקפצונים. קיבצנו עבורכם את כל כללי הזהירות, שמרו עליהם ועל הילדים
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

כדי שלא תגידו לא ידענו, הנה תמצית תורת הזהירות הפורימית מפי מומחי מכון התקנים הישראלי ומפי ד"ר סוזי קגן, מטפלת זוגית ומשפחתית, בעלת מרכז לטיפול רגשי.
*הכי בטוח לחפש על האריזה של כל תחפושת את הכיתוב: ת"י 562, אבל זה אומר שמשלמים עליה יותר מאשר על תחפושות שקונים דרך האינטרנט. אז לפחות תהיו מודעים לעובדה.
*החלטתם לחסוך אפילו יותר, ולהכין תחפושת תוצרת בית? דיר בלאק לא להשתמש בצמר גפן, נוצות טבעיות ויריעות מפלסטיק. אלה עלולים להיות דליקים בשניות.
*התחפושת לוחצת או מהודקת מדי על גוף הילד? ותרו עליה. ואם מדובר בפעוט, התחפושת חייבת להיות ללא חלקים קטנים, ללא גישה לחומרי מילוי וללא חוטים שעלולים ליצור לולאה.
*מכסים את הפנים במסכה שיהיו עליה פתחי אוורור לאף, לעיניים ולפה, ובמיקום הנכון. עדיף גם מסכה ללא אלמנטים גולשים, מסוג גדילים ושרוכים.

*יש ילדים שרגישים לריחות שונים, ואפילו מפתחים אלרגיות, כאב ראש או סחרחורת מניחוחות של דבק, חומרי איפור וכו'. בדקו את הנושא יום-יומיים לפני שהם מתחפשים.
*קיבלתם תחפושת בהשאלה מחברים, קרובים, שכנים, שהילדים שלהם גדולים מדי בשבילה והיא מתאימה לקטנים שלכם? מומלץ לשלוח אותה לניקוי יבש. כביסה רגילה עלולה להפחית את עמידותה באש. בכל מקרה הנושא תלוי בהוראות היצרן והרכב הבד שעל התווית הצמודה לבגד.
*הסכנה הכי שכיחה בפורים, הם התרסיסים: ספריי לשיער, ספרי צבע לפנים, ספריי שלג (שמותר לשימוש עם כיתוב בעברית ועליו מספיר תעודת הבדיקה של מכון התקנים). בגדול, הספריי לסוגיו נדלק אפילו מסיגריה בוערת.
*האיסור על צעצועים דמויי כלי נשק אמתיים הוא גזרה שאין הציבור, במיוחד הבנים שלנו, יכול לעמוד בה. אז לפחות תזכרו שאסורים לשיווק אקדחח צעצוע היורים כדורי פלסטיק. אלה עלולים לגרום לחבלות חמורות, כולל פגיעה בעיניים וכבר היו דברים מעולם.
הילדים גם יעקפו כל איסור על קפצונים ופיקות. אז לפחות הרשו להם להשתמש באלה רק באמצעות אקדח צעצוע המיועד לדבר, ולא באמצעות "פיצוץ" באבנים. לא להרשות לשמור קפצונים בכיסים. לא לירות בהם קרוב לאוזניים, לעיניים ובמקומות סגורים כמו כיתה או בית כנס. ולאקדח הפיקות שקונים, צריך להיות מותקן על הקנה פקק בטיחות אדום.

*תתפלאו, אבל גם רעשנים גרמו בשנים הקודמות לפציעות שטופלו בחדרי האחות בקופת חולים או בית הספר. בעיקר אלה שהיו סדוקים או שבורים או עשויים מתכת. בחרו רק ברעשנים מפלסטיק, ושלא יהיו בהם רכיבים קטנים (כללית, לא רצוי להפקיד אותם בידי לילדים מתחת לגיל שלוש).
*איפור זול עלול לגרום לפריחה על העור, תגובה אלרגית, אדמומית בעיניים ואפילו נפיחות בשפתיים. קנו רק איפור פורים ברישיון משרד הבריאות.
*כשמדובר בילדים שכבר יש להם רישיון נהיגה, הכלל של אם שותים לא נוהגים חייב להיות חוק בל יעבור שהורים לא מוותרים
*נזקי פורים יכולים להיות לפעמים רגשיים ונפשיים, ולאו דווקא פיזיים. תינוקות בני שנה נתקפים לפעמים בפחד וחרדה ומתחילים לבכות כאשר הם רואים עצמם לראשונה עם תחפושת. אסור ללחוץ עליהם ללבוש אותה, אבל אפשר לנסות להכין אותם כמה ימים מראש כאשר מלבישים בבית רק חלקים של תחפושת, או מניחים אותה בחדרם כדי שהם יתרגלו למראה שלה. לפעמים הפתרון הוא תחפושת חלקית, ללא הכובע למשל. יש גם פעוטות שכל עניין מסיבת הפורים במעון ובפעוטון גורם להם לבכי ולסערת רגשות. ותרו להם והישארו איתם בבית. השקט הנפשי במקרים כאלה חשוב יותר מאשר סרטון או תמונה באלבום עם הפעוט המחופש.