פסקל פרץ רובין מפנקת במתכון מתוק

לא חייבים לאחל שנה טובה ומתוקה רק עם תפוח בדבש. פסקל פרץ רובין מפנקת עם מתכונים מתוקים מכל העדות

פסקל פרץ-רובין | 23/9/2014 16:17 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בכל העדות אומרים שנה טובה עם איזה משהו מתוק ליד. עוגיות מעלי בצק דקיקים וכמעט שקופים דומיננטיות במטבח הצפון אפריקאי והים תיכוני. במטבח המרוקאי, האלג׳יראי, התוניסאי והמצרי מכינים מעלים אלה את עוגיות הסיגרים הממולאות אגוזים או בוטנים וקוקוס. מעצבים לצורה הרצויה, מטגנים בשמן וטובלים בסירופ סוכר. הקוֹרְנֵה הם קונוסים ממולאים מרציפן מהמטבח המרוקאי. במטבח הטריפוליטאי מכינים בּוּרִיקָה בֶּלוּז ובמרוקו מכינים משולשי בצק במלית צימוקים. במטבח הלבנוני תמצאו מעטפות בצק במלית סולת מתובלת במי ורדים ונקראות תַמָרִייה, בזוקות באבקת סוכר או טבולות בסירופ סוכר. האמת היא שלא משנה הצורה, העיקר שבפה יהיה מתוק ושהשנה תהיה מתוקה וטובה.
 
צילום: חגית גורן
לא משנה העדה. קורנה, בוריקה, בלוז, פסטל, תמרייה צילום: חגית גורן




החומרים: (ל - 25-20 עוגיות)

לסירופ:
1/2 1 כוסות סוכר
1/2 1 כוסות מים
מיץ מ 1/2- לימון

למלית:
2 כוסות בוטנים או שקדים קלויים, קלופים וטחונים דק
1 כוס אגוזים גרוסים  (אגוזי מלך, אגוזי לוז או פקאנים)
1/2 כוס צימוקים בהירים
1 כוס קוקוס
1 כפית תמצית שקדים משובחת
25-20 עלי בריק
2-1 חלבוני ביצה
שמן לטיגון עמוק

לעיטור:
1/2 כוס אגוזים או פיסטוקים, קצוצים גס

אופן הכנה:
*שמים בסיר קטן בעל ידית את החומרים לסירופ ומבשלים על להבה בינונית כ 25- דקות, עד שמתקבל סירופ צמיג.
*שמים את הבוטנים או את השקדים הטחונים בקערה, מוסיפים אליהם את האגוזים, הצימוקים והקוקוס ומערבבים.
*מוסיפים 1/2  כוס מסירופ הסוכר המוכן ואת תמצית השקדים. מערבבים לעיסה אחידה. (אם היא יבשה מדי, מוסיפים עוד כמה כפות סירופ.)

להכנת מעטפת משולשת: מניחים עלה בריק על משטח עבודה ומקפלים את הקצוות כלפי פנים כדי ליצור ריבוע. מדביקים את הקצוות בעזרת חלבון הביצה. מניחים 2-1 כפות מלית באמצע הריבוע, סוגרים למשולש ומדביקים שוב בעזרת מעט חלבון. מהדקים. בדרך זו מכינים את שאר עלי הבריק.
 
להכנת צורת סיגר: נוטלים בכפית מעט מן המלית, מניחים על הקצה המקופל של עלה הבריק ומגלגלים לגליל קטן. מורחים את קצהו שוב בחלבון, סוגרים ומניחים על מגש. בדרך זו מכינים את שאר עלי הבריק.

להכנת הקוֹרְנֵה המרוקאי: משתמשים במלית השקדים, המתובלת במעט ציפורן. מקפלים את עלה הבריק לשניים, מניחים 1 כפית מהמלית במרכז, בצד הקיפול, ומגלגלים לצורת קונוס. מדביקים את קצה העלה בחלבון או בבלילת קמח ומים.

מקפלים את קצות העלים כלפי מטה ליצירת מראה של עלי כותרת. בשעת הטיגון אוחזים בחלק הצר והמחודד של הקונוס, מעל למלית. מטגנים כמה שניות כדי לאפשר לעלים להיפתח כפרח המתייצב בשעת הטיגון מעל המלית. משחררים להמשך הטיגון ומוציאים למסננת. בדרך זו מכינים את שאר הקוֹרְנֵה.

מחממים שמן בסיר עמוק. מטגנים את משולשי הבריק והפסטלים עד לגוון חום זהוב. מוציאים בכף מחוררת אל מגבות נייר כדי להספיג את עודף השמן. מצננים.
מחממים את הסירופ שנשאר על להבה בינונית, מנמיכים את הלהבה ומכניסים בכל פעם 3-2 משולשי בריק או כל עוגייה אחרת אל הסירופ. מבשלים 2-1 דקות ומוציאים בכף מחוררת אל צלחת שטוחה. מכינים בדרך זו את יתר הבריקים, הפסטלים, הסיגרים והקוֹרְנֵה.
מצננים. מעטרים את קצות המשולשים במעט אגוזים או פיסטוקים קצוצים, ושומרים בכלי סגור.

אפשר גם אחרת...

ללא גלוטן: ניתן למצוא עלעלי בריק מוכנים ללא גלוטן בחנויות מתמחות.

דל קלוריות וללא סוכר: אפשר לאפות את העוגיות במקום לטגן אותן בשמן. בכל מלית שתבחרו להכין, תוכלו להקטין את כמות הסוכר או להחליפה בדבש טהור או בסילאן ללא סוכר. אפשר להמתיק עם כמוסוכר, שהוא תחליף סוכר. במקום סירופ סוכר אפשר פשוט להזליף מעט דבש או סילאן.

טיפסקל
לעבודה עם עלי הבריק ועלי הפילו - שמרו את עלי הפילו עטופים במגבת לחה כדי שיישארו גמישים. אם יש לכם עלי פילו מלבניים, אפשר לחתוך את עלי הבצק לארבע, לקבלת הגודל המתאים והנוח למילוי סיגרים ו/או משולשי בצק.

***
המתכון מתוך הספר פסקל מגישה נדוניה – הקשר העדתי המתוק.
להשיג בפורטל הקולינרי של פסקל

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg
שתף

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

המומלצים

מרחבי הרשת

פייסבוק