מצעד אוזני ההמן הכי טעימים בישראל

המבחר המסחרר של אוזני המן גדל משנה משנה: הקלאסיות של פעם, אלו עם הטוויסט העדכני ואפילו במילוי מלוח. המבקר נותן בהן סימנים

אסף וייס, מוצש | 10/3/2014 12:25 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
כבכל חג שבה וצפה הדילמה הקולינרית הקבועה: האם להתרפק על העבר או שמא לפנות אל העתיד? האם לשמור על צורת ההכנה הנושנה או דווקא להפגין קריאטיביות עכשווית ומעודכנת? זהו קונפליקט שמלווה כל בניית תפריט בכל מסעדה - המתח בין החדשנות לבין המנות הקלאסיות - אבל בחגים הוא מתחדד במיוחד. כי הלוא מהם החגים אם לא רגע שבו מהדהדת בחיינו מסורת חיה, שבו גם המטבח שלנו לפתע אוצר חוכמת דורות ארוכת שנים.

ובפורים, לפחות לטעמי האישי, הדילמה עוד יותר מורכבת. כי בחנוכה - ותסלח לי הסופגנייה שגדלנו עליה - יש משהו מבחיל בגרסה נוטפת השמן, מזוגגת הסוכר והממולאת ריבה זרחנית ללא חשש פרי טבעי. לכן, האבולוציה שהיא עוברת, עם פנייה אל עבר צורות טיגון מעודנות יותר ומילויים אנינים יותר, מביאה לתוצאות שאינן רק פורצות דרך אלא, בפשטות, הרבה יותר טעימות. ובשונה מכך, בפורים יש משהו כל כך קלאסי והרמוני באוזן ההמן המסורתית, עד שנדמה שכמעט כל חידוש פוגם בה. לפתע צצות בשוק אוזני המן שהתחפשו, ברוח החג, לכל דבר אחר מלבד לאוזני המן. וכל רצונך הוא רק לנגוס באותן "הוֹמן טָאשן" מזרח–אירופאיות שאבות אבותינו מילאו בפרג ולעתים פה ושם גם באגסים יבשים עם אגוזים או במחית דבש.

ובכל זאת, ולמרות הכול, חיפשנו השנה את הקונדיטוריות הייחודיות שלא מהססות להתייצב על הגבול החמקמק הזה - בין פרוגרסיביות לקונסרבטיביות. שלא מפנות עורף לעבר, אך גם לא חוששות להפיח רוח חיים רעננה במאכל העתיק.
אסף אמברם
כבר לא רק פרג ושוקולד. אוזן המן אסף אמברם
האוזן הקלאסית | דודו אוטמזגין

הרשימה הזו אמנם אינה מדורגת, אך אם היה צריך לככב את המקום הראשון במבחן הקלאסיות -הקונדיטוריה מקריית מוצקין של השף–קונדיטור דודו אוטמזגין הייתה מקבלת אותו. מבחר אוזני המן מסורתי מאוד, במובן הכי טוב של המושג. בלי קשקושים מיותרים, בלי פירוטכניקה, בלי אובר–יצירתיות במליות. פשוט בצק פריך מושלם, עשיר ומעודן ואוורירי במידה, ככל הנראה כתוצאה מבחירה בקמח קונדיטור מסדרת מאסטר שף. המילויים, כאמור, לא מנסים להשתלט עליהן, אלא שומרים על המסורת ונותנים לפריכותן את הבמה המרכזית. הקולקציה מגיעה בטעמי פרג, שוקולד, אגוזים, גבינת ריקוטה (היציאה הלא סטנדרטית היחידה) וגם פובידל, שאם אני לא טועה זהו המילוי המסורתי של יהדות צ'כיה. המכורים לפרג יוכלו גם ליהנות השנה מ"בוכטה פרג" -עוגה קלאסית על בסיס סבלה עם תערובת פרג על ריבת תות ביתית שמכוסה בשטרויזל פריך.

דודו אוטמזגין | קופסת אוזני המן במשקל 350 גרם ב–35 שקל | בוכטה פרג ב–45 שקל

האוזן הצרפתייה | בריוש

ואם כבר הצפּנו לקריית מוצקין, בהחלט שווה לתת במה גם לקפה–קונדיטוריה "בריוש" בנהריה.

הקונדיטורית חגית שטרן, שהתמחתה בבולונז'רי בפריז, החליטה השנה ליצור אוזני המן צרפתיות. אז נכון שזה קצת חוטא למה שניסיתי לומר בהתחלה על הערך שבקלאסיקה, אבל התוצאה במקרה הנוכחי פשוט טובה מכדי לדבוק בעקרונות. אוזן המן שעשויה מבצק בריוש צרפתי במילויים מלוחים כמו גבינה בולגרית וחצילים, בטטה וגבינות, פטריות, תרד, פסטו ועגבניות מיובשות וגם במתוקים נהדרים כמו ריבת חלב ושוקולד איטלקי. הקשר בינן לבין אוזן ההמן המקורית הינו קלוש, אך בהחלט שווה לנסות. ולקינוח, לא לוותר גם על אוזני ההמן הרגילות שלה עם הבצק הפריך ומילויי הפרג והתמרים.

קפה בריוש | קק"ל 16 נהריה | קופסת אוזני המן ב–32 שקל | 077-4260520

צילום: יהונתן שאול
אוזן המן, שלב ה''לפני'' צילום: יהונתן שאול
האוזן הבוטיקית | פטיט פוד

לאחרונה יצא לי לבקר כמה וכמה פעמים ב"פטיט קפה" הקסום, ולהתאכזב קשות. בעיקר מהיחס ומהשירות, גם קצת מהאוכל. אולם

הקייטרינג "פטיט פוד" השוכן בסמוך, מצליח כמדי שנה להזרים דם חדש במאכלים הנושנים וללכת בבטחה על הקו הדק הזה - בלי לקלקל את הנושן אך גם בלי להשאיר אותו ללא מגע מרענן ומפתיע. מבחר אוזני המן פריכות ומצוינות, Hand Made כמובן, עם מילויים מנצחים שלא מנסים להשתולל: שוקולד, חלבה, פרג ותמרים. וכדי להשלים משלוח מנות חדשני השיק הקייטרינג גם ממתקים נהדרים בעבודת יד של מרשמלו וקוקוס ורוד - קצת כמו שאנחנו זוכרים מילדותנו, אך כאלו שזכו לטיפול מדוקדק של קונדיטור ולא לפס ייצור תעשייתי וסר טעם.

פטיט פוד | ידידיה פרנקל 70, תל אביב 
03-5372202 | מארזים של 250 גרם ב–34 שקל  מארז של 4 קופסאות ב–82 שקל

roomservice
אוזן המן של ''מתוקה'' roomservice
האוזן הססגונית | רולדין

ברולדין אוהבים להטוטים, והפעם הם באים במבול ססגוני במיוחד: מאוזני המן משובצות בקצח ושומשום במילוי דלעת, גבינת פקורינו וצ'ילי מתוק, ועד אוזני המן במילוי מרציפן ופירות יער; מאוזני המן תרד וגבינת פטה ועד אוזני המן עם קרם פטיסייר שוקולד ועוד ועוד. אל דאגה, לצדן תוכלו למצוא גם את הטעמים המוכרים הטובים שזוכים לטיפול מסור ולטוויסטים עדינים ומשובחים: אוזני המן תמרים זוכות לתוספת של אגוזי מלך ותבליני מסאלה, אוזני המן אגוזים - למילוי אגוזי מלך מקורמלים עם נגיעות של וניל, אוזני המן שוקולד - לשברי שוקולד בלגי וכד'.
רולדין | 9.90 שקל ל–100 גרם | מארז ללא תוספת סוכר וללא קמח: 45 שקל לכ–310 גרם | 09-8999927 | roladin.co.il

האוזן המפוספסת | מתוקה

ברשת הקונדיטוריות "מתוקה" לקחו השנה לקצה את הניסיון לחדש בכל מחיר, ולמרבה הצער זה לא תמיד עובד. מגוון עצום של אוזני המן עם פסים: בצק זברה חום–לבן במילוי פאדג' שוקולד, בצק זברה כתום במילוי קרם נוגט, בצק זברה פיסטוק במילוי חמאת בוטנים, בצק זברה קינמון במילוי אגוזים וטופי. ב"ליין הקלאסיקה" תמצאו פרג, תמרים וקינמון, קרם חלבה ושוקולד ועדשים. חלקן טובות מאוד, אחרות דווקא מאכזבות בשל בצק יבשושי וקמחי מדי ונעדר פריכות.

מתוקה | להזמנות בכל הארץ: 1-700-723-723  מארזים ב–32 שקל ל–240-270 גרם או ב–59 שקל למיקס של 500 גרם | מארז אוזני המן ללא סוכר ב–35 שקל

יחצ
אוזן המן של ''רולדין''. שווה את המחיר? יחצ
האוזן הפרווה | ברמן

בקונדיטוריה של מאפיית "ברמן" בהחלט שומרים על המסורת, אולי קצת יותר מדי. אוזני ההמן מגיעות במילוי פרג, שוקולד, תמרים או חלבה, מבצק פריך או שמרים וגם אופציה של ללא סוכר. התוצאה כצפוי לא מרהיבה, מה שמעלה מחדש את התהייה האם לא להעדיף את החדשנות. עם זאת, לברמן יתרון בולט של תמחור הוגן ונמוך דרמטית מהאחרות. ובנוסף, אוזני ההמן הן פרווה, מה שיאפשר להגיש אותן גם בסוף סעודת פורים בשרית.

ברמן | 42.90 שקל לקילוגרם | אוזני המן ללא סוכר ב–25.50 שקל ל–300 גרם

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק