אודטה: איך לטגן המון בצל בלי סירחון הטיגון?
וגם: איך לומדים להרצות ומערבבים עיסות בלי לטנף את הידיים?
"אהובתי", כתבתי מייל לחברתי הסטנדאפיסטית מיכל שם טוב, "תכתבי לי מדויק: איך את מטגנת ערימות בצל במיקרו? אבל כמויות, זמנים ואופן הכנה. אמרת לי פעם, אבל אני לא זוכרת מי נגד מי, ואני הרי צריכה להיות רק יפה, לא מוכרחה גם חכמה... נשיקות".

וככה ענתה לי ההיפראקטיבית הזו, שהייתה קצינה מצטיינת בצבא ועזבה קריירה צה"לית מבטיחה כדי להגשים לעצמה חלום ולהפוך לסטנדאפיסטית, למלכת מסיבות־הרווקות ולמלכת “רדיו דרום", עם רזומה של מאות אלפי מאזינים. היא בלונדה יפהפיה ומלאה כמו אדל (כן, זו שעשתה טייק־אוף על סרטון קרולינה למקה של בר רפאלי, עם מאות אלפי צפיות ביוטיוב ובמאקו, לעומת ה־18 אלף של בר). היא אמא לשניים וחברתו הטובה ביותר של בעלה (להמשיך, או שתפסתם את הפרינציפ?)...
"קחי סיר פלסטיק למיקרוגל", היא ענתה לי. "לכולם יש, ואם אין, אז מיד לרוץ ולקנות בערימות. זה עולה רק עשרה שקלים וזה פתרון נפלא לאורז, לפתיתים כשאין כוח, לירקות מבושלים ולשאר ארוחות שצריכים להמציא בכמה דקות.
"אני מכורה לבצל מטוגן, אבל לא מכורה לריח ולטיפות השמן שהבגדים והשיער שלי סופגים מהעמידה הממושכת ליד המחבת המשומנת. אז:
"בסיר מיקרוגל אני שופכת שמן, בערך 2 כפות (זה כמובן תלוי בקוטר הסיר) זה צריך ליצור שכבה דקיקה כמו לחביתה במחבת.
"בצל חתוך לחצי, לאורכו, כל חצי 'צב', חתוך שוב לחצי, לאורכו, ואז חותכים לפרוסות במרחקים של חצי ס"מ.
"בסיר שלי נכנסים 3 בצלים בינוניים, אז תלוי בגודל הסיר וכמות הבצלים. 2 גדולים, 3 בינוניים, 4 קטנים...
"אני שמה כפית אבקת מרק בצל, זה מעמיק את הטעם, כמה גרגירים של מלח ופלפל גס בשביל הקראנצ', ועכשיו הסוד (עד עכשיו היה לנו רק שמן בצל ותבלינים עם הרבה מילים):
"במיקרוגל, בסיר הסגור, 15 דקות.
"להוציא, לערבב (כי המיקרוגל ישרוף לך את הטבעת החיצונית בקוטר החיצוני שלו קודם).
"להכניס את המעורבב לעוד 15 דקות. להוציא.
"לנפות מעודפי השמן, או להניח על כל מנה בעולם, וזה משדרג אותה טילים!
"השעה 8 בבוקר ונהייתי רעבה כוסומו!"
טוב, אין לי סיר למיקרו, כי להשיג כזה בסביבתי זו הפקה. אז לקחתי:
• פיירקס עגול בקוטר 23 ס"מ ובגובה או עומק של 9 וחצי ס"מ
• 1 קילו בצל לבן נטו, אחרי קילוף (זה 4 בצלים ענקיים, בגודל תפוז ענק כל אחד)
• 2 כפות שמן רגיל
• ועזבו אותי עם הפטנטים האלה, לטגן בצל על מים או על כפית שמן, כי אחרי הרבה השקעה זה נהיה רק חום, זה לא נהיה גם טעים...
אופן ההכנה
1. שופכים את כל הבצל החתוך לקערת הפיירקס, על זה שופכים 2 כפות שמן, ומערבבים עם כף, או עם כף היד הנתונה בתוך שקית סנדוויצ'ים (טיפ, להלן). עושים את זה עד שכל גלדי הבצל נפרדים, אין שניים שצמודים “כפיות", וכולם מצופים בשמן. יודעים שזה קרה לפי זה שהם מבריקים.
2. מכניסים למיקרו ל־30 דקות, בלי מכסה. שום שמן לא קופץ כי אין מספיק מה שיקפוץ. זה כל היופי.
3. אחרי 30 דקות זה רק שקוף. מוציאים (בזהירות, עם מגבת מגִנה!), מערבבים בכף, ושוב מכניסים לעוד 15 דקות מיקרו (שוב, בלי מכסה).
4. אחרי 45 דקות (אז מה אם 45 דקות. הכמות ענקית, וזה בלי סירחון ובלי בייביסיטר!) בדרך כלל זה כבר שזוף בטבעת החיצונית. מערבבים, נותנים לזה עוד 10 דקות, פלוס 5 דקות, פלוס עוד דקה אחת, פלוס עוד דקה אחת, פלוס עוד דקה אחת. לא ביחד, כדי לראות מה קורה בין לבין, אם זה כבר הגיע לצבע ולפריכות הרצויים.
זה יוצא מטוגן מדהים (בשתי כפות שמן בלבד!). הבצל מתייבש, ונהיה קל וקראנצ'י הרבה יותר מזה המטוגן במחבת, הספוג שמן. נפחו יורד ב־80 אחוז ונס מאדוניי, בלי ריחות טיגונים במטבח, בשיער ובבגדים של הבשלן החרוץ. מאפסנים בקופסת פלסטיק אטומה, במקפיא.
אזהרה
בסיום הטיגון זה ממש בדקויות. מפעילים גם רק בחצאי דקה, כדי להיזהר מחריכה. אם זה הגיע לצבע הנכון מבחינתכם (מג'ינג'י עמוק ועד חום), מוציאים את הכלי מהמיקרו. באחד מהניסיונות השארתי את הבצל המוכן במיקרו המכובה, וכשהתפניתי להוציא אותו משם, הוא כבר היה חרוך. כי הבצל המטוגן הזה, ממשיך להיטגן מהחום של עצמו. נו, מה לעשות, גיברת זליבנסקי, שמחימום מאכלים, שהיה השימוש היחיד אצלי למיקרו עד היום, לא לומדים את זה?...
אגב, כל דקה, או חצי דקה מעבר ל־45 דקות רושמים בצד, ועושים ככה רק בפעם הראשונה. אחר כך זו כבר אוטוסטרדה. יודעים בדיוק כמה דקות לטיגון קילו בצל במיקרו הפרטי.
שימו לב להיות מאוד (אבל מאוד) על המשמר. כי הזמנים המדויקים הם פונקציה של הספק המיקרו הפרטי, גודל הכלי וכמות הבצלים.

גיל פרץ הוא ג'ינג'י מוכשר אש, שמתרוצץ על הגלובוס ומכשיר אנשים להתפרנס מהידע שלהם. ראיתי אותו בפעולה, איך הוא נותן את הנשמה ומביא ערך עצום לאנשים. אז לכל מי שיש איזה מסר לעולם ורק לא ידע עד כה איך משנעים אותו נכון, המחזור הקרוב של הסמינר “כיצד להרצות בהצלחה ולהפוך למרצה מבוקש" ייערך במלון "הרודס" בתל אביב.
זוהי תוכנית של יומיים לא רצופים (כדי לאפשר לאנשים לחגוג את חגיגות סוף השנה). המפגש הראשון יהיה ביום שני 30 בדצמבר, והמפגש השני ביום חמישי 2 בינואר 2014, מהבוקר עד הערב (כולל ארוחות בחדר האוכל של המלון, והפסקות קפה, עוגות ופירות).
אוקצור, כל מי שמעוניין להרחיב ידע, להשתלם, או להעניק לעצמו עוד כישורים שיוכלו לפרנס אותו בכבוד, שייכנס ושיירשם מראש. אחלה קורס. www.gilperetz.co.il
כל עיסה/סלט שצריך לערבב עם הידיים – אפשר לערבב בכף היד הנתונה בתוך שקית סנדוויצ'ים. מחזיקים אותה עם היד השנייה ליד פרק היד המערבבת, כדי שהשקית לא תחליק מהיד. אם יש הטבעת לוגו על השקית הופכים אותה עם החוץ לפנים, כדי שההדפס לא יבוא במגע עם המזון. שומר על הציפורניים מטינוף כשאין כפפות חד־פעמיות תחת היד, באחריות
.





נא להמתין לטעינת התגובות