כל עוגה צריכה תבנית, אבל איזו?

שוק מוצרי האפייה מלא בתבניות מסוגים שונים ומשונים, אבל לא כל מה שנראה יפה על המדף יוצא יפה מהתנור. המדור מתגייס לעזור

טלי פרקש, מוצש | 3/11/2013 8:40 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: תבניות,אפיה
הטמפרטורות, שהופכות שוב לשפויות, מעודדות את האופים המשפחתיים לחמם תנורים ולחזור ללוש ולהתפיח. לא באמת משנה אם מדובר בעוגה בחושה פשוטה או ביצירה קולינרית מורכבת ורבת קומות, חלק גדול - שלא לומר קריטי - מהצלחת האפייה טמון בתבנית.

בשנים האחרונות שוק האפייה הופך לדינמי הרבה יותר, והתחום מוצף במוצרים המתיימרים להבטיח אפייה מושלמת ואיכותית. אז איך תבחרו את התבנית המנצחת ליצירת הפאר שלכם? קיבצנו עבורכם כמה טיפים לפני שאתם מסתערים על התנור.
שופוני בלי עמל. תבנית סיליקון לימי הולדת, 130 שקלים. ג'וי, נמל יפו
שופוני בלי עמל. תבנית סיליקון לימי הולדת, 130 שקלים. ג'וי, נמל יפו יחצ
סטים: אף פעם אל תקנו תבניות בסטים. עדיף תמיד לבחור כלים שמתאימים לגודל ולסוג המאפים שאתם מכינים באופן קבוע. כדאי גם שיהיו לכם שתי תבניות איכותיות ושימושיות (ואולי קצת יותר יקרות), על פני חמש זולות שסתם תופסות נפח במגירה.

סיליקון: תבניות האפייה עשויות היום מחומרים שונים כמו זכוכית חסינת חום, אלומיניום, ברזל או חרס. לכל חומר יש היתרונות והחסרונות שלו. החומר הפופולרי והחדש יחסית בשוק התבניות הוא כמובן הסיליקון. בכל זאת, תבנית שיכולה להתנייד בקלות בין המקפיא לתנור, ולשלוף את התכולה בגמישות מופלאה בכל מצב צבירה היא יתרון לא מבוטל. עם זאת, חשוב לזכור שלא כל תבנית סיליקון היא אכן פלא גמיש. בשוק קיימים גם לא מעט חיקויים, באיכות ירודה ובמחירי מציאה. ומאחר שמדובר בבריאות, כדאי תמיד להיצמד ליצרן מוכר, כדי שלא יתברר שאכלתם אותה. תרתי משמע.

חד פעמי: המצאה נהדרת לעוגות בחושות בסיסיות, אבל אם אתם שוקדים על יצירה מושקעת יותר, הדורשת אווריריות ונפח ראוי, לכו על הדבר האמיתי; לפיזור החום בתבנית איכותית ורב פעמית אין מתחרים.

"נון סטיק": אחד הסיוטים הגדולים של כל אופה הוא דווקא "הרגע שאחרי", אחרי שהמאפה חולץ בשלום (או לא) מהתבנית וכל שנשאר הוא שעות קרצוף של השאריות. מעבר לעובדה שכל תבנית, גם כזו שהיצרנים מבטיחים שלא זקוקה לכך, יש לשמן בחמאה, בשמן או לחילופין לפרוש נייר אפייה — כדאי מאוד להיצמד לתבניות בעלות ציפוי מונע הידבקות כדי שלא תידבקו אחר כך לכיור על מנת לשפשף את כל מה שנותר בה.

סטנדרט: בין אם זה עתה גיליתם את נפלאות עולם האפייה או שעד עכשיו עמד לרשותכם צי התבניות של אמא, כדאי שתדאגו לצייד את המלאי הפרטי שלכם בשלוש תבניות חובה בכל מטבח: אינגליש–קייק, עגולה (בין קוטר 22 לקוטר 26) ותבנית מלבנית בינונית. על זה המהדרין יוכלו להוסיף תבניות קאפ–קייקס, פאי ורינגים למאפים אישיים. אם אתם הורים עסוקים לילדים קטנים, כדאי שתצטיידו גם בתבניות עם צורות, כדי שלא תיכנסו להתקף פאניקה קלה בכל פעם שיש יום הולדת בגן וצריך משהו קצת מושקע.

פיצ'רים: כמו בכל גזרה אפשרית במטבח, גם פה נכנסו הפיצ'רים לתמונה: תבניות מתפרקות, תבניות בקומות, תבניות עם מכסה ועוד. אינספור פטנטים וגימיקים מחכים לכם בחנויות לציוד בישול ואפייה. עם זאת, חשוב מאוד לחשוב על פרקטיות ושימושיות. אם אין לכם צורך אמיתי בתבנית החכמה, השאירו אותה על המדף.

צילום: אביב קורט
סט תבניות עוגיות אישיות, 48 שקלים. טורקיז, בית יצחק צילום: אביב קורט

סטנדרט: בין אם זה עתה גיליתם את נפלאות עולם האפייה או שעד עכשיו עמד לרשותכם צי התבניות של אמא, כדאי שתדאגו לצייד את המלאי הפרטי שלכם בשלוש תבניות חובה בכל מטבח: אינגליש–קייק, עגולה (בין קוטר 22 לקוטר 26) ותבנית מלבנית בינונית. על זה המהדרין יוכלו להוסיף תבניות קאפ–קייקס, פאי ורינגים למאפים אישיים. אם אתם הורים עסוקים לילדים קטנים, כדאי שתצטיידו גם בתבניות עם צורות, כדי שלא תיכנסו להתקף פאניקה קלה בכל פעם שיש יום הולדת בגן וצריך משהו קצת מושקע.

פיצ'רים: כמו בכל גזרה אפשרית במטבח, גם פה נכנסו הפיצ'רים לתמונה: תבניות מתפרקות, תבניות בקומות, תבניות עם מכסה ועוד. אינספור פטנטים וגימיקים מחכים לכם בחנויות לציוד בישול ואפייה. עם זאת, חשוב מאוד לחשוב על פרקטיות ושימושיות. אם אין לכם צורך אמיתי בתבנית החכמה, השאירו אותה על המדף.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק