10 המנות הכי טעימות במסעדות בישראל
רעבים? מתחשק לכם פינוק אמיתי? איתרנו עבורכם את המנות הכי שוות בארץ. לקרוא ולטרוף
כשחברים שואלים אותנו היכן אנחנו ממליצים לאכול, אנחנו מיד שולפים את הרשימה ואף מעיקים ב"תאכלו את המנה הזו והזו, אל תתקרבו לזו". כן , כמו כל מבקרי המסעדות הממוצעים, גם אנחנו נודניקים. אז הנה עשר המנות הכי טעימות שמוגשות במסעדות ישראל, לטעמנו (לפי סדר אלפביתי).
אסאדו עגל
האסאדו האדיר של מסעדת אדורה התל-אביבית היא מנה של נתחי בשר שפונדרה משובח ועסיסי, צלויים באיטיות ומוגשים בזיגוג של ציר בקר ויין אדום ובליווי מוח עצם ופירה קטיפתי. בשרים שעברו
תהליכי בישול מורכבים הם תחביב ותיק של השף והבעלים אבי ביטון, שאוהב לגוון ולנסות טכניקות שונות של צלייה, בישול וכבישה ולשלב מגוון בשרים וחומרי גלם יוצאי דופן בתהליך. במקרה הזה תשמחו להיות שפני הניסיונות.
מחיר המנה: 96 שקל

פילה קוד
בניגוד גמור להזנחה, הפושעת ממש, של חומות העיר העתיקה בעכו, פורחת באמצע השממה הגרסה הישראלית של Noma הדנית: אורי בורי. למרות השם המגוחך (שמכוון כמובן לשף והבעלים אורי ירמיאס), המסעדה בעלת הקירות הלא מחופים מרשימה בדרכה הייחודית והפחות מתחנפת, והאוכל בה מתבסס על שילובים חדשניים ומעוררי השראה של חומרי גלם איכותיים וטריים (ברובם).
בולטת במיוחד מנת הפילה קוד. הדג מגיע ארצה מהים הצפוני, ולפני שמכניסים אותו לגריל עילי לזמן קצר עד השחמה קלה, מורחים עליו חמאה מוקצפת עם לימון ומרווה. התוספת לדג היא פירה כרובית מענג, ויחד, כל אלה יוצרים מנה בעלת גוונים מיוחדים וטעם בלתי נשכח.
מחיר המנה: 109 שקל

חזה מולארד
בבישול הצרפתי הקלאסי נותנים ריספקט למנה Canard al'orange - ברווז ברוטב תפוזים. מנה זו שימשה השראה למנת המולארד המוגשת במסעדת אוליב ליף במלון שרתון בתלאביב, שם העניק לה השף הצעיר והיצירתי צ'רלי פדידה כמה תוספות ושינויים.
הישראלים חובבי העוף המסורתי בדרך כלל חוששים מבשר ברווז, שהוא לא פעם קשה, צמיגי ונלעס כמסטיק. ובכן, לא כאן. המולארד (ברווז מבוית) של פדידה עשוי בלא יותר מדרגת צלייה מדיום, כך שהטעם העדין נשמר בכל ביס ומחוזק ברוטב של פילה הדרים, סוכר חום, מיץ תפוזים, חומץ, קינמון, פלפל שחור, הל וקוואנטרו. התוצאה מלכותית ממש במראיה וטעימה עד מאוד. ולמי שחוששים לאכול במסעדה של מלון (בדרך כלל בצדק, אגב), זה המקום לציין: אוליב ליף היא מסעדה יוצאת דופן. אומנם העיצוב מיושן והריהוט מדכא, אבל האוכל מנצח.
מחיר המנה: 80 שקל

ריזוטו אנטרקוט
תתעלמו מהתמונה היפהפייה. בפועל המנה הזו מוגשת בבליני שבמרכז סוזן דלאל ללא הפרחים הנלווים והיא כנראה המנה הכי פחות פוטוגנית במצעד זה. ובכל זאת היא מותירה בפה טעמים מתארכים ומענגים, שמגרים לקחת ממנה עוד ועוד, עד סיומה. המנה, שמוגשת במקור בגרסאות שונות בחבל טוסקנה, מורכבת מאורז ריזוטו מסוג אומבריה, נתחי אנטרקוט מובחרים, פטריות פורטבלו ושמפיניון, בצל, חמאה, ציר בקר, יין מרסלה ותבלינים.
השף אמיר שולר מעיד על עיסתו: "הריזוטו סופח את טעמו המתוק של המרסלה ואת מליחות הבשר וציר הבקר, מתבשל לאורך זמן, והתוצאה היא שילוב עשיר של מרקמים וטעמים".
מחיר המנה: 74 שקל

צלעות טלה
השף המופקד על הסירים במטבח של רמה, תומר ניב, הוא בראש ובראשונה נגן קונטרבס. מכאן קצת קל יותר להבין מדוע שמענו נגינת כינורות כשטעמנו את מנת הדגל של המסעדה - צלעות טלה מיושנות במרינדת רוזמרין (ניב: "הצלעות כל כך קטנות, שכל שדרה מניבה רק שתי מנות"), עם בורגול גס, צ'אטני של עגבניות שרי אורגניות וירוקים עונתיים, קרם בלק וכן קולי ושורש פטרוזיליה. רוב חומרי הגלם נקטפים על ידי ניב וצוותו בהרי נטף, היישוב המבודד שבו נמצאת המסעדה, והתוצאה אחידה בכל השולחנות: ללקק את האצבעות (תרתי משמע, שהרי צלעות אוכלים בידיים).
בעינינו , אגב, זו המסעדה הטובה ביותר בארץ מחוץ לגבולות תל-אביב. גם מנות אחרות במסעדה היו עשויות להיכנס בקלות לרשימה זו, אך קצרה היריעה. בקיצור, הדליקו אורות גבוהים (הדרך חשוכה ומפותלת) וסעו.
מחיר המנה: 156 שקל

קוסקוס
לא חייבים לשלוף שטר הנושא את דיוקנו של זלמן שזר כדי לאכול מנה טעימה. הנה דוגמה למסעדה נטולת גינונים, נטולת שפים בעלי תוכנית טלוויזיה ונטולת משרד יחסי ציבור, שהאוכל בה פשוט טעים. "המטבחון" מתחבאת בפאתי כרם התימנים, בצמידות לשוק הכרמל, ובאורח פלא היא נראית, מבחוץ לפחות, כמו נווה מדבר בין קוביות בטון מצד אחד וארגזי ירקות מהצד האחר. המנות שם נדיבות, בריאות במידה, מעט היפסטריות ובעיקר משופעות בהפתעות קולינריות.
המנה המועדפת עלינו היא קוסקוס, הנעשה במקום בנוסח טוניס: גרגירים דקיקים (להבדיל מנוסח מרוקו, שם הגרגירים עבים כמו פתיתים), ירקות מבושלים שמגיעים טריים מהשוק (גזר, קישואים, תפוח אדמה, בטטה, דלעת, שעועית או גרגירי חומוס) והכל בניחוח שאי אפשר להישאר אדישים בפניו, בייחוד כשמדובר בסועדים שזוכרים כך את הקוסקוס של סבתא. אפשרי, אגב, גם להזמין את המנה הביתה או לעבודה. קדימה, חייגו.
מחיר המנה: 48 שקל בגרסה הבשרית, 42 שקל בגרסה הצמחונית

תאוות בשרים
מתי באחרונה אכלתם בארמון? וינו סוקה שבהרצליה פיתוח היא מסעדת שף יפהפייה, מוקפדת, נעימה ואפילו כשרה. היא אומנם ממוקמת מתחת לפני האדמה, אבל היא מצליחה להעניק תחושה של עלילה מהאגדות, ואתם תרגישו בה נסיכות ונסיכים. בהתאם, גם האוכל עשיר ומוגש בצורה מרשימה.
מנת הדגל, תאוות בשרים, היא גם המנה הנמכרת ביותר במסעדה. המנה מורכבת מנתח של טורנדו פילה בקר (הנתח המרכזי של הפילה) במשקל 200 גרם, אסקלופ כבד אווז טרי, יין אדום מצומצם, תאנים טריות וקרם תפוחי אדמה בריכוז עמילן גבוה, שנותן את המרקם הייחודי. "הפילה מהאיכותיים ביותר שיש בארץ, מהעגלים הגדלים ברמת הגולן", אומר השף ישי אטיאס, "ואילו כבד האווז מגיע בטיסה כשהוא טרי פעם בשבוע". השילוב - וסליחה מראש מהיושב במרומים - פשוט אלוהי.
מחיר המנה: 178 שקל

לינגוויני טלה
הנה מנה שהיא כולה הפתעה, במסעדה שאינה נחשבת - לפחות עד מצעד זה - לאחת המוערכות בנוף הקולינרי המקומי: פסטה לינגוויני בעבודת יד עם ראגו טלה של מסעדת יוליה בנמל תל-אביב.
השף, רומן דימנט, עובד ביוליה שנה בלבד, אבל בזכות חופש פעולה וגיבוי מהבוסים הוא מצליח להפתיע במנות מתוחכמות שגורמות לחך ליהנות מכל שביב של רגע. אף שהמסעדה מתמחה בדגים ובפירות ים משובחים וטריים כשלעצמם, דווקא המנה הנלווית - המורכבת ממאה אחוז בשר טלה, ללא גרם אחד של בקר - היא המצטיינת בעינינו. הרוטב שלצד המנה על בסיס עגבניות ופלפלים צ'יפוטלה, המקנים למנה מעט חריפות מענגת. ולכל הסקפטיים החוששים ממסעדות תיירים השוכנות על קו המים, נבקש להשמיע צפירת הרגעה: כאן לא תיפלו. באחריות.
מחיר המנה: 83 שקל

טורטליני ראגו
מל ומישל התל-אביבית ידעה עליות ומורדות קולינריים. למרות הרומנטיות הבוקעת ממנה ולמרות יופיה הרב, לעתים המנות שהוגשו בה לא הגביהו עוף ונותרו, איכשהו, סבירות בלבד. באחרונה חל שיפור עצום, וחגיגות שבע השנים-הישג לא מבוטל, אגב, בענף המסעדנות - הוכיחו כי היא אחת האיטלקיות הטובות בעיר. מנת הדגל, לפחות מבחינתנו, היא טורטליני ראגו - כיסני בצק ממולאים בבשר אנטרקוט משובח וכבד עוף איכותי קצוצים דק, בציר חמצמץ של עגל ולימון.
"המנה", אומר ניר ויימן, בעלים ושף, "היא הומאז' למנת טורטליני קלאסית מטרטוריה קטנה ברומא. זה שילוב של חומרי גלם מובחרים כמו ציר עגל משובח, נתח אנטרקוט וחלמוני ביצים שנבחרו במיוחד, שמהם אנחנו מכינים את פסטת 40 החלמונים שלנו. ברגע שיש חומרי גלם איכותיים כאלה, הדבר הכי נכון הוא לתת להם לבלוט, לא לבשל אותם יתר על המידה ולהשתמש בשלבי הכנה פשוטים וברורים".
מחיר המנה: 82 שקל

מוסר ים על רביולי
אביב משה הוא סופר-שף, מולטיטאלנט אמיתי. לא ברור איך הוא מצליח לנהל את אחת המסעדות הנחשבות בישראל, להיות בעלים ושותף במסעדות ובברים נוספים (האחרונה שבהן היא יאסו שעל הים - חפשו אותה בגוגל), לככב באינספור תוכניות טלוויזיה, להשתתף בכל מיני פרויקטים קולינריים (חלקם, אגב, לא הולמים את רמתו), לצאת עם הדוגמניות והשחקניות הנחשקות ביותר ובמקביל גם לחשוב על מנות מקוריות חדשות שיצדיקו את נוכחותו במצעד הזה.
התשובה הניצחת לכל התהיות הללו גלומה במוסר ים על רביולי, המנה המפעימה שמוגשת במסעדת מסה - דג מוסר צרוב על הפלנצ'ה ואפוי בתנור, ברוטב של חמאת פורצ'יני ולצד שלושה רביולי גדולים במילוי בצלי שאלוט מתקתקים, זרעי כוסברה ומעט פלפל שאטה. הביאו בחשבון שהמנה אינה מוגשת בשעות הצהריים אלא רק בערב. אין לפספס.
מחיר המנה: 152 שקל

ברולה לימון
אי אפשר לסיים ארוחה כבדה בלי לנשנש משהו מתוק. במקום עוגה פחמימתית כבדה, הנה אופציה מרעננת, קלילה ויפהפייה: ברולה של השף אייל לביא שמגיע עם טוויסט: במקום קרמול, המנה מקושטת בפירות יער, תותים, נשיקות מרנג קטנות, עוגיות מקרון במילוי קרם לימון, אננס, פירות טרופיים ופרחים אכילים. רוצו.
מחיר המנה: 46 שקל
