עיצוב בית: וינטג' ירושלמי בשכונת טלביה

בית מתחילת המאה הקודמת עבר שחזור ושימור עבור זוג ירושלמי מעודכן. התוצאה: פינוק ויוקרה באווירה של פעם

נשים
חגית ששר, מגזין 'נשים' | 20/10/2013 12:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
המעצבות: טל גלעד ועידית בודה ממשרד העיצוב 'בודה-גלעד'. בתחרות 'אות העיצוב' שהתקיימה באפריל, נבחר משרדן לאחד מעשרת המשרדים המבטיחים לשנת 2013, בעקבות עבודת העיצוב בבית הנוכחי.

הדיירים: זוג ירושלמי דתי-לאומי בשנות ה-60 לחייהם. הילדים עזבו את הקן ובני הזוג חיפשו בית שיענה לצרכיהם. הם ראו את הבית ונשבו בקסמו.

הבית: מבנה בן 90 שנה בשכונת טלביה בירושלים, שנבנה בסגנון המאפיין את התקופה. המבנה חולק לארבע דירות ובעלי הבית קנו את הדירה בעלת הכניסה המרכזית. גודל הבית 100 מ"ר ותקרתו מגיעה ל-4 מ"ר.  
צילום: גרי טישלר
לא מנקר עיניים ובתקציב שקול. מטבח בסגנון פרובנס צילום: גרי טישלר

עבודת השיפוץ: נערך שיפוץ מקיף שכלל שינויים אדריכליים והחלפת כל התשתיות. המעצבות נדרשו להתמודד עם מעבר בעלי הבית מביתם הקודם, שהיה כפול בגודלו, אל הבית הנוכחי.

הקונספט העיצובי: "המטרה הייתה ליצור מראה קלאסי, הומוגני, לא מנקר עיניים ובתקציב שקול", אומרת גלעד. "חיפשנו איזון בין הקלאסי והאלגנטי למודרני. העיצוב הקלאסי-אלגנטי בא לידי ביטוי בצבעוניות רכה ובהירה עם נגיעות מחושבות של רהיטים מעץ כבד בצבעי אדמה שמשדרים מסורת ומשפחתיות. נקודת המוצא של כולנו הייתה שימור וכבוד לאיכויות ולערכים האסתטיים המקוריים של המבנה".

פינת אוכל ודלת כניסה
המעצבות שימרו את מראה המשקוף המסוגנן, הכולל פתחים רחבים ומשקוף עבה. "המשקוף הכתיב את השפה העיצובית והיווה נקודת מוצא לכל האלמנטים שעיצבנו בבית", מסבירה המעצבת טל גלעד.

פינת אוכל מזווית שניה
בעלי הבית אוהבים לארח, ועל כן היה חשוב לייצר חלל מיוחד לשולחן האוכל. במצב פתוח השולחן יכול להכיל 30 סועדים. על הקיר מימין לפינת האוכל תלויה מראה גדולה, שהמסגרת שלה עשויה כתכשיט. מעבר למראה העיצובי, למראה תפקיד פרקטי בשכפול החלל והגדלתו.
    
כניסה מבחוץ
מראה הכניסה המקורית נשמר. הדלת הוחלפה, הסורגים נצבעו והאבן עברה ניקוי מאסיבי. בחזית הוצב ריהוט גן שתואם את המראה הכללי והוטבע פסיפס שנעשה בהזמנה מיוחדת בעיצוב המעצבות.

צילום: גרי טישלר
פסיפס בהזמנה מיוחדת. מראה הכניסה נשמר צילום: גרי טישלר

מטבח
המטבח משרת את צרכי הכשרות של הדיירים: שני כיורים, שני תנורים, שני מדיחים וארון לכלי פסח. המטבח בסגנון פרובנס שומר על השפה העיצובית של הבית.

ארון המזווה
התקרה הגבוהה נוצלה לארון מזווה גדול במיוחד במטבח. "בהיעדר מחסן בבית, נדרשנו להמציא פתרונות יצירתיים וניצלנו את יתרון הגובה", מסבירה גלעד.

סלון
הגוונים החיוורים בשילוב צבעי האדמה מייצרים שלווה רומנטית. שיק אירופאי בסגנון של פעם. כדי להדגיש את הגובה נתפרו וילונות ארוכים שיוצרים הצללה ומשמשים כאלמנט דקורטיבי. המעצבות שילבו קרניז היקפי שבו תאורה נסתרת.

חדר שינה
נבנה ארון שמנצל את גובה התקרות בבית. החלקים הגבוהים משמשים לאחסון פריטים שאינם נדרשים בשוטף. חזית הארון עוצבה באופן סימטרי ומשני צדדיה דלתות. האחת מובילה לחדר העבודה של בעל הבית והשניה לחדר הרחצה.

צילום: גרי טישלר
ניצול מקום מקסימלי. ארונות עד התקרה בחדר השינה צילום: גרי טישלר

חדר רחצה ביחידת הורים
בעלת הבית ביקשה חדר רחצה מעוצב כחדר רחצה במלונות יוקרה. יחד עם זאת, נקודת המוצא הייתה פרקטית: ארון הכיור כולל מגירת כביסה וארון עליון עם דלתות מראה. תקרות חדרי הרחצה הונמכו ומעליהן נבנו גלריות שמשמשות כחדרי אירוח.

חדר רחצה כללי
בריצוף הוטבע אריח פסיפס שמתאים לאופיו של הבית וסביבו תוכננה הרצפה כולה.

צילום: גרי טישלר
מתאים לאופי הבית. פסיפס בחדר הרחצה צילום: גרי טישלר

גוף תאורה עתיק בחזית הבית
גוף תאורה עתיק שהיה במקום עוד לפני השיפוץ. בעלי הבית אהבו את האווירה שהוא משרה ועל כן הוא עבר תיקון, טיפול בחלודה וצביעה ונתלה מחדש.

צילוםL גרי טישלר
טוב לאווירה. גוף תאורה מימים ימימה צילוםL גרי טישלר

***
הכתבה התפרסמה במגזין 'נשים'
לעמוד הפייסבוק של 'נשים'

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''עיצוב ואדריכלות''

פייסבוק