אודטה: איך מכינים תה ירוק שלא יהיה מר?
וגם: איך לעשות ריח מהמם בבית, למנוע בריחת השמיכה מהציפה, לפנות חינם טובין, להציל עוגה שהתייבשה, ולהיזהר מטיפ טפשי
מומלץ לשתות הרבה תה ירוק כל השנה, כי הוא נוגד חמצון ומאיץ את המטבוליזם, וטוב נגד כל מיני מיחושי בטן. "שותים אותו ללא סוכר", אומר הנטורופת עומר טופול מנוף ים. "כדי לא לצרוך 'קלוריות נוזליות' והוא כל כך טעים ומרווה שממש אין צורך להמתיק אותו".
"מילא מרווה", אמרתי לו, "אבל טעים? הוא הרי מר כמו הג'הינום"
" או," הוא ענה, "אם הגעת למרירות, סימן שלא הכנת אותו נכון"

1. קודם כל, המים צריכים להיות רק ב-80-70 מעלות צלזיוס(176-158 מעלות פרנהייט), לא ממש רותחים.
2. את התיון (או את המסננת עם העלים) משאירים בתוך הכוס ל-40 שניות בלבד, גג ל-45 שניות . אם התה הגיע למרירות, סימן שעברנו את גבול הזמן.
3. מאותם העלים, ולא מטעמי קמצנות, אפשר להכין 3 כוסות, כשבעגת המזרח הרחוק הכוס השנייה נחשבת להכי טובה. אבל בפעם השנייה, התיון או העלים צריכים להיות במים רק 15 שניות, מכיוון שהעלים כבר "נפתחו" והשמנים כבר שוחררו. אז לכוס השנייה והשלישית צריך רק 15-10 שניות טבילה בלבד. אם מחזיקים דקה שלמה כוס שנייה ושלישית, בטוח זה יהיה מר. אז לא לעשות זאת. זה כל הקונץ. ורק קחו בחשבון שלא משנה כמה יגידו לכם שזה לא ככה, מי שרגיש לקפאין ולא ישן בלילה אחרי כוס קפה אחת (כמוני, למשל) - מבחינתו, תה ירוק הוא בול כמו קפה.
שואלת ר"ח: "איך אפשר למנוע את הבריחה של השמיכה (שמיכת צמר חלקה) מהציפה?".
יקירה , אולי אפשר להשיג עדיין (בחנויות המתמחות במוצרי תינוקות) סיכות ביטחון עם "הגנה של ראש נייד" שמאפשרות את פתיחתן רק אם מזיזים בכוח יחסי את המכסה מעל המקום שהמחט נפתחת. ואז פשוט מחברים בהן את ארבע פינות השמיכה לארבע פינות הציפה, מבפנים.
והאופציה השנייה: לתפור בשתי פינות הציפה, מבפנים, ובשתי פינות שמיכת הפוך, פסי סרט באורך 15 ס"מ. סרט אחד בכל פינה (4 סך הכל). ואז קושרים מבפנים, בקשר סרט (כמו שרוכי נעליים), סרט של פינה-ימנית-שמיכת-הפוך, עם סרט של פינה-ימנית-ציפה. עושים אותו הדבר גם בצד השני. מלבישים ציפה על פוך, מנערים היטב את הכל, והשמיכה לא תחליק עוד מתוך הציפה החוצה. אם השמיכה בכל זאת מתבלגנת מדי בלילה תוך כדי שינה, עושים את הנומער הזה גם בשתי הפינות התחתונות של השמיכה והציפה, קושרים, וסוגרים את הציפה. פשוט.
במקרה שתהיתם "איך יש כזה ריח טוב" בשירותים של מסעדות טובות ומקומות יוקרתיים, הפתרון פשוט: הוא מגיע ממתיז ספריי ריחני אוטומטי. בדפי זהב אפשר למצוא חברות שמוכרות קופסאות (פועלות על סוללות, לתלייה גבוה על הקיר או להנחה על משטחים) עם "מחסנית נשלפת" בצורת מכל ספריי, שאפשר לקנות חדש כשהישן נגמר. יש שם אפשרות לתכנת את מרווח ההתזות (בכל כמה דקות הן יתיזו לחלל "שפריץ" ריח, ואפשר גם לכבות אותן), וזה אפקט מהמם. כן, גם לבית. למשל, ריח נהדר בשם "וניל פצ'ולי לוונדר" הוא של חברת AROMA AIR, ו-AIR TOP מוכרים תואמי ריח מוצלחים ביותר של הבשמים הכי פופולריים, כש"אברקרומבי" הוא המוצלח והדומה ביותר למקור. גגלו לפרטים, הם מעולים.
יום אחד קיבלתי הודעה במייל: "יש לכם מקרר או מכונת כביסה ישנים? ואולי מיטה או ארון שאתם רוצים להחליף בחדש? המרכז לחלוקת ציוד יד שנייה לנזקקים יפנה את הציוד הישן מביתכם ללא תשלום וידאג שהמוצרים יגיעו למי שזקוק להם באמת. שימו לב שאנחנו מפנים אך ורק מוצרים תקינים וראויים לשימוש התקשרו לטל' 03-5115454 ונגיע לפנות לכם ציוד ישן מהבית. עמותת "לוטוס" ו"יד ביד".
לא התעצלתי, והרמתי טלפונים למוקד העירוני של עירית רמלה (שממחלקת הרווחה שלה הם מפנים אנשים לעמותות האלה). רציתי לוודא שאף אחד לא עושה פה על האזרחים סיבוב אלטעזאכן מתוחכם. אז ביררתי, וזה אמיתי. מתנדבים עם לב זהב מאיישים את הטלפון הזה משבע בבוקר עד 22:00 בלילה , כדי לקבל קריאות של אנשים שיש להם טובין משומשים לפנות: רהיטים (אבל תקינים) ומכשירי חשמל (שפועלים) יפונו מהבית שלכם ללא תשלום. בינתיים הם אוספים טובין רק מגוש דן, אבל בעתיד השירות הזה יתרחב לכל הארץ.
"עשיתי את עוגת התפוחים שנתת פעם, והיא יצאה לי מעולה" כתבה א. "הבת שלי, שלא מתה על עוגות כאלו, את זו - היא יישרה, ויישרה, ויישרה. הכנתי אותה גם עם אגסים לפי אותו המתכון, ויצא לי פיצוץ. השבת הכנתי אותה פעם שלישית, ושכחתי אותה קצת יותר מדי זמן בתנור, והיא יצאה לי טיפה יבשה, ממש קצת (ועשיתי כמות היסטרית) - איך מצילים/מרטיבים עוגה יבשה".
עם כוס תה ארל-גריי ממותק בכף סוכר, עם סירופ סוכר מאוד דליל (1 כוס סוכר, 2 כוסות מים, 1 כף משקה אלכוהולי רום), עם כוס משקה מדולל כבר אבל במתיקות מוגברת, מסירופ/תרכיז קפוא בטעם שמתאים לתפוחים ולאגסים (אננס? אגסים? תפוחים? מנגו?) או חלב (מהקרטון) זה שנמכר כבר ממותק בקצת סוכר, שאת שופכת על העוגה כף אחרי כף. כל נוזל ממותק, חוץ ממי ברז תפלים, כי אז הטעם יהיה כמו עוגה שנפלה לך לתוך שלולית.
ועוד אפשרות מפתיעה, שלוקחת את הפאשלה לאקסטרים וממציאה מוצר חדש: לחתוך את כל העוגה היבשה שיצאה לך לפרוסות ישרות בעובי ס"מ, (שימי לב, פרוסות ישרות, לא משולשות). ואז , לחתוך את כל הפרוסות הישרות והארוכות האלה לגודל עוגיות די גדולות, להשכיב אותן על צידן בתנור על נייר אפייה, ולאפות אותן בחום נמוך עד ייבוש מוחלט. מין טייק-אוף על עוגיות הביסקוטי האיטלקיות. בהצלחה.
האם זה נכון שלימון חתוך לשניים, לאורכו, מפיק בסחיטה יותר מיץ מאשר לימון חתוך לשניים לרוחבו? אז זהו, שבדקתי את זה, וזה בולשיייייט.
לפי הסרטון הפופולרי הזה שרץ ברשת, הלימון שנחתך לאורכו הגיר יותר מיץ מהלימון שנחתך לרוחבו. אבל זה קרה רק כי הלימון הראשון היה גדול יותר. זה הכל. לא סמכתי על טביעת העין שלי, וסחטתי את המיץ (במסחטת קיוסקים יעילה) משני לימונים זהים לחלוטין במשקלם. מה לומר, התקבלה מהם אותה כמות מיץ - על הגרם.