הזמן הוורוד: האם באמת יש קשר בין ליפסטיק לבין המצב הכלכלי?

המיתון חונק? תביאי שפתון בוהק: האם התופעה הנשית הקרויה "אפקט הליפסטיק" מופרכת לחלוטין? מחקר חדש טוען שכן

דורית בן-ארי | 30/9/2012 8:40 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
גטי אימג'ס
לה בטוח אין קשר. המלכה אליזבת מורחת ליפסטיק גטי אימג'ס

המון מאמרים מתייחס לתופעה הנשית הקרויה "אפקט הליפסטיק", שגורסת כי בתקופות משבר כלכלי, נשים רוכשות שפתונים יותר מאשר בכל תקופה אחרת. וזה משום שהן חשות שבתקופת מיתון וחוסר ודאות, השליטה נלקחת מהן ועליהן להיאחז בדברים הקטנים המאפשרים להן להרגיש טוב עם עצמן ולשדר עסקים כרגיל - במחי מריחה קטנה.

את התופעה זיהה לראשונה יו"ר חברת אסתי לאודר, ליאונרד לאודר, שהבחין בעלייה של כ-30% במכירת השפתונים נטו, בתקופת פוסט 11 בספטמבר 2001. הגדיל ועשה העיתון הכלכלי הנחשב "וול סטריט ג'ורנל", שטען שמכירות הליפסטיק מהוות אינדקס כלכלי לגיטימי לבדיקת מצב המשק, כלומר ככל שמצבו של השוק גרוע יותר, אנחנו רוכשות יותר.

אלא

שלאחרונה, כלכלנית מובילה מאוניברסיטת מסצ'וסטס בשם ג'ולי נלסון יצאה נגד המדד ומהימנותו. "התופעה רחוקה מלהיות מדעית", טענה נלסון בחדשות ABC, והוסיפה שהיא תקפה רק לגבי נשים בעלות מוטיבציה גבוהה למצוא בן זוג. לדעתה, הממצאים הכלליים-מדי של "מדד הליפסטיק" מחזקים את הסטריאוטיפ הגורס כי אשה תעשה הרבה כדי להישאר אטרקטיבית עבור גברים.

נלסון טוענת כי לכל אחד מאיתנו, ללא הבדל מגדר, שנמצא במצב משברי או מצוקתי, יש מוטיבציה חזקה לשמור על המראה החיצוני, שממש לא נובעת בהכרח מהרצון להיות מגנט לבני המין השני. אז למה ניכרת עלייה במכירות הליפסטיק בעת מיתון? אולי "מדד הליפסטיק" הוא פשוט נבואה שמגשימה את עצמה.

בואו להמשיך לדבר על זה בפורום אופנה-
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים