מה חם: חדשות אוכל מהעולם
אמנות רחוב מפולי קפה, גלידה דלת לקטוז להולכים על ארבע, פסטיבל השום השנתי, סופרמרקט עם גימיק ואיך אנגליה מנסה לשדרג את המטבח המקומי לקראת האולימפיאדה. כל מה שחם בשוק האוכל העולמי

הביטו בצילום שלמעלה ונחשו: ממה מורכבת יצירת האמנות הזו? רמז: אתם לא יכולים בלעדיו
האווירה הספוגה בהיסטוריה, המוזיאונים הרבים, הקרמלין, הכיכר האדומה, כנסיית ואסילי הקדוש, ובכלל, האדריכלות המרתקת הנמצאת בכל חלקה טובה, מושכים מדי יום כמות עצומה של תיירים למוסקבה. כעת, בפארק גורקי, בזכות אמן בודד ששמו ארקדי קים, נוספה למראות הקלאסיים אטרקציה מודרנית, רעננה וריחנית. מדובר בפסיפס פולי הקפה הגדול בעולם המשתרע על שטח של 30 מ”ר ועשוי מלא פחות ממיליון פולי קפה.
היצירה, The Awakening, ממוקמת על חומה בפארק המתויר והיא נכנסה באחרונה לספר השיאים של גינס כזוכה טרייה שהביסה אמן אלבני שיצר בשנה שעברה יצירה קפאינית דומה המשתרעת על פני 5 מ”ר בלבד. כדי ליצור את הגוונים השונים השתמש האמן בפולי קפה מזנים שונים ובדרגות קלייה שונות, שאותם חיבר לכדי יצירה אחת שלמה.
הרוסי ויריבו האלבני הם לא הראשונים שהמירו את צבעי השמן והקנבס בפולי קפה. אמנית נורבגית בשם Josephine Ryan מציירת כבר שנים באמצעות טבילת המכחול בתמצית קפה קצרה, מרוכזת וחזקה. כל ציור, לדבריה, מתחיל בשרטוט בעיפרון עוד לפני הצביעה בקפה ומסתיים כעבור שש שעות בלבד. את הציורים הריחניים אפשר לרכוש באתר האינטרנט שלה במחיר של כ-400 דולר ליצירה. אנחנו מעדיפים את הקפה שלנו בספל: קצר וזול הרבה יותר.

רק באיטליה: גלידה לכלבים בלבד. היא נטולת ביצים וחלב ואכילה גם עבור בני אדם
כבר שנים חברינו ההולכים על ארבע זוכים לטיפולים מפנקים שלא היו מביישים ספורטאים מקצועיים. זה התחיל בטרנד מאכלי גורמה והמשיך בטיפול מלווה של תזונאים, מטפלים אלטרנטיביים ופסיכולוגים לכלבים, לצ’ינצ’ילות ולחתולים. השאלה היא מה קורה בימי הקיץ החמים בטיולים הרגליים, כשמזגן אינו בנמצא וקרני השמש מכות על כל חלקה פרוותית טובה. את התשובה לכך מצאה חברת גלידות איטלקית שהחלה לייצר באחרונה את IceBau, גלידה ייעודית לכלבים המיוצרת תוך שמירה על מיטב המסורת האיטלקית המוקפדת.
הגלידה המפנקת נטולת חלב, ביצים וסוכר העלולים להזיק לנבחן הקטן, היא דלת שומן ועשירה בסיבים תזונתיים. היצרנים האיטלקיים מרוצים עד הגג מהתוצאה הסופית ומבטיחים כי היא בטיחותית לחלוטין גם למאכל אדם, בייחוד עבור הסובלים מאלרגיות או מרגישות לחלב.
נכון לרגע זה, על מדפי המרכולים אפשר למצוא טעמי וניל קלאסי, יוגורט ואורז המוגשים בכוס, לצד חטיף פריך לכלבים המחליף את העוגייה או את הקישוט המסורתי.

בבריטניה נערכים במרץ לקראת פסטיבל השום העולמי
בין שאתם נושאים במטען גנטי שמוצאו בערבות רומניה ובין שאתם חובבי שום באופן כללי, הפסטיבל הבא עלול לגרום גם לכם לארוז תיק ולהגיע לאי וייט שלחופי בריטניה (Isle of Wight). בכל ימות השנה משמש המקום אתר נופש עם רצועת נוף מרהיבה, טירות עתיקות, מוזיאונים, גלריות, פארקים ומסעדות יוקרה, אך בתאריכים 18-19 באוגוסט נעטף האי כולו באווירת חג לרגל פסטיבל השום המכובד.
פסטיבל השום המסורתי, המוכר ברחבי הממלכה כאחד מפסטיבלי האוכל המוצלחים ביותר בבריטניה, ייחגג השנה בפעם ה-26, וכפי שמבטיחים מארגניו, צפוי להיות גדול, מגוון בפעילויות ואטרקציות ובעיקר טעים מתמיד. בהתאם לנסיבות ההתכנסות, תורכב התוכנית האמנותית מפעילויות פנאי, בידור ואכילה העוסקות רובן בצמח התבלין הריחני הזה המשויך גנטית לסדרת האספרגאים.
התפריט השומי כולל בין השאר תבשילי שום ומרקחות שום שונות ומקוריות. מיטיבי הלסת יוכלו להתנסות בבירת שום ולקנח בפאדג’ נימוח על בסיס שום או בגלידת שום רעננה לצינון האווירה. מי שימצה את החוויה הקולינרית יוכל ליהנות משפע האטרקציות הנוספות: מופעי קסמים, קרקס, קיר טיפוס ושלל הופעות חיות.
מלבד הסגולות הבריאותיות, דוגמת חיזוק המערכת החיסונית והקיבה, חיטוי והטבה בהצטננויות שונות, שמהן ייהנו צרכני השום בפסטיבל, ראוי לציין כי חלק מהכנסות הפסטיבל ייתרמו לארגוני צדקה שונים. השמועות מספרות שלמרות שמדובר בפסטיבל שכולו חופש והנאה, על כלל ברזל אחד מקפידים קלה כחמורה: לא להתנשק לאחר הארוחה.

ספורטאי האולימפיאדה לא הולכים לאכול פיש אנד צ’יפס. ואתם?
אם המחשבה על המטבח האנגלי הקלאסי מעוררת בכם תחושת שעמום קולינרי, אתם לא לבד. לא בכדי זכה מטבח זה במוניטין מפוקפק הכולל בעיקר תפוחי אדמה בצורות עשייה שונות ולצדם סנדוויצ’ים עבשים ופיש אנד צ’יפס. כעת, ערב האולימפיאדה, החליטו קובעי דבר בצינורות הגבוהים בממלכה האצילית כי לפניהם הזדמנות מצוינת לשפר את תדמיתה הקולינרית של עיר הבירה.
באקט חירום כמעט חברו באחרונה טובי השפים של הממלכה כדי לקנות מחדש את בלוטות הטעם של אלפי האתלטים, התיירים, העיתונאים ואנשי התקשורת מכל העולם שיגיעו לאירועי הספורט, ובמילים אחרות, שליחי ההסברה החדשים. תוכנית ההבראה כוללת חברות קייטרינג איכותיות שיהיו אמונות על האכלת משתתפי האולימפיאדה ואולימפיאדת הנכים.
כדי להנחיל את השינוי התודעתי עוד לפני הנחיתה, נשכר שף העל הסטון בלומנטל, הידוע ביצירותיו המולקולריות ובמסעדת הגורמה שלו The Fat Duck, אחת הטובות בעולם, על ידי חברת התעופה בריטיש איירווייס, כדי ליצור את הארוחה המושלמת שתוגש במטוס לבאי המשחקים האולימפיים ושתציג מטבח בריטי מסורתי, אך גם כיפי, יצירתי וקיצי.
במנות הראשונות יככב מקרל עם מלפפון חמוץ וסלק מוזהב, לצד סלט גבינת עזים מתובלת. אגף המנות העיקריות יכלול פאי דגים, כדורי פרמזן ופירה ובשר בקר מטוגן קלות בחרדל ומחית חזרת. ההשראה למנות המאופיינות בטעמים חזקים ומודגשים, דבר נדיר בדרך כלל בארוחות טיסה, שאובה מרוח חומרי הגלם שאפיינו את המטבח הבריטי בשנת 1948, הפעם האחרונה שבה התארחו המשחקים האולימפיים בתחומי הממלכה.
ככה משיקים סופרמרקט: בואו עירומים וקבלו יותר מ-1,000 שקל לבזבוזים
כולנו זוכרים את יום פתיחתה של חנות קיקה המנוחה ואת התור שהשתרך למרחקים ארוכים והורכב מהמוני בני אדם שקיוו לקבל את אותו שרפרף חינמי מיוחל שהובטח במודעת הפתיחה. פתיחתו של סופרמרקט חדש ב-Süderlügum שבגרמניה, Priss Grocery Store שמו, לוותה בבאז תקשורתי לא פחות קטן, אך מוצדק הרבה יותר.
100 הלקוחות הראשונים שיגיעו לסופרמרקט, כך הובטח, יזכו במוצרים בשווי 220 יורו לבחירתם מתנה. הדבר היחיד שעלול להעיב על ההתלהבות הוא אופן ההגעה, כלומר, על צורתה. מי שיזכו במתנה המשתלמת חייבים להופיע כשלגופם הכסות המקורית שאיתה נולדו, כלומר, עירום מלא קבל עם ועדה.
נילס סטרנדורף, בעל המקום שהגה את גימיק קידום המכירות החושפני, מדווח על הצלחה כבירה. 250 הלקוחות שהמתינו בחוץ, רובם הגדול דני בשל קִרבת המרכול לדנמרק, נכנסו לחנות בקבוצות של 20 איש כדי למנוע צפיפות מיותרת ואולי אף מטרידה, ורק אז התפשטו וביצעו את קניותיהם כרגיל. אף שמצלמות הסמארטפונים תיעדו מכל עבר את ההתרחשות המוזרה, 100 הראשונים שזכו בכבוד התמקדו בעיקר ברכישת כמות יפה של אלכוהול וממתקים, מוצרים שמחירם בדנמרק גבוה מהממוצע, ולא הופרעו על ידי הפלאשים הרבים. אנו פונים למחליפתה של קיקה ומבקשים: קחי דוגמה.
