קח פרי, וכו': פאי פירות יפהפה

בסוף כל ארוחה טובה של ערב שבת מחכה קינוח. הוא יכול להיות בצורת פירות והוא יכול להיות גם בצורת פאי פירות, תחליטו בעצמכם מה עדיף

nrg מעריב | 5/7/2012 8:37 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: פאי פירות
צילום: יחצ
פאי פירות של מיקי שמו. ססגוני ווטעים צילום: יחצ
פאי פירות

החומרים (לתבנית פאי בקוטר 18 ס"מ):

לבצק הפריך:

1/4 כוס סוכר
100 גר' חמאה
1/3 1 כוסות קמח
1 חלמון ביצה
1/2 כפית תמצית וניל.

לקרם השקדים:

100 גר' שקדים טחונים
100 גר' סוכר
100 גר' חמאה
1 ביצה
2 כפות קמח
1 כפית רום לבן

לקרם:

1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
פירות העונה טריים
ג'לי בזק לזיגוג

ההכנה: 

1. הבצק הפריך מערבבים את הסוכר והחמאה במיקסר, בעזרת וו גיטרה.
2. מוסיפים חלמון ביצה ,קמח ותמצית וניל ומערבבים עד קבלת בצק אחיד.
3. מרדדים בעובי 1/2 ס"מ ומרפדים את תבנית הפאי.
4. קרם השקדים: מקציפים שקדים,סוכר וחמאה כ-10 דקות.
5. מוסיפים ביצה ואת שאר החומרים עד קבלת קרם אחיד.
6. ממלאים את תבנית הפאי עם הבצק הפריך.
7. מכניסים את הבצק הפריך המרודד לתבנית הפאי ומהדקים לדפנות, מזלפים/מורחים את הקרם שקדים ואופים יחדיו. מצננים. ממלאים בקרם/קצפת (לא חובה) ובפירות.


8. אופים כ-20 דקות בטמפ' של 170 מעלות.
9. מקררים.
10. הקרם: מקציפים את שמנת מתוקה עם סוכר, עד קבלת קצפת יציבה.
11. מזלפים או מורחים את הקרם על הקלתית האפויה, מסדרים ומעצבים פירות מעל הקרם ומזגגים בעזרת ג'לי נייטרלי או לחלופין, נפאז' מוכן.

באדיבות השף קונדיטור מיקי שמו

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוגה לשבת

דרך מתוקה לפתוח את סוף השבוע

לכל הכתבות של עוגה לשבת

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים