פעם שלישית חומוס: מישהו בא לנגב גלידה?
רשת גלידריות משיקה את הטעם הכי ישראלי שיש, שעשוי מחומוס, טחינה ומעט שמן זית

המוכרת ענבל ארואטי מציגה את גלידת החומוס צילום: מורן מעיין
גלידת חומוס מנגבים בדוך או בסיבוב? רשת הגלידריות "לג'נדה" השיקה אתמול גלידה ש-70 אחוז ממרכיביה הם גרגירי חומוס עם נגיעות של לימון, שמן זית, טחינה, וכמובן שמנת וסוכר כדי שתהיה מתוקה. ובמקום סוכריות: גרגירים שלמים.
>> ביקרנו במפעל גלידה
>> גלידה בטעם בייקון
>> כשהילד נרדם בזמן אכילת גלידה

חומוס, טחינה ושמן זית. אין יותר ישראלי מזה
צילום: מורן מעיין
הוגה הרעיון, דוד מינה (40), בעל רשת הגלידריות, מבטיח שהיא הראשונה מסוגה בעולם, וכבר מתכוון לפנות לספר השיאים של גינס. הפיתוח של הגלידה, שעדיין ממתינה לשם רשמי, נמשך ארבעה חודשים, ואחרי עמל רב היא הוכתרה על ידי מפתחיה כגלידה הישראלית ביותר אי-פעם - גלידת חומוס. מינה הדגיש כי לא מדובר בגימיק, אלא ב"מוצר טעים ומגרה". אגב , למי שמתעניין: כדור גלידת חומוס עולה 13 שקלים, והוא יכול להיות קינוח מרענן אחרי הביקור בחומוסייה הקרובה לביתכם.
