מזון מלכות: מה אליזבת ה-2 אוהבת לאכול?

במסגרת חגיגות 60 שנה למלוכת המלכה אליזבת השנייה, חושף השף המלכותי לשעבר את תפריטה היומי. רמז: לא תמצאו פה קוויאר שחור לארוחת בוקר

nrg מעריב | 3/6/2012 13:10 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
המלכה אליזבת השנייה. חובבת קורנפלקס
המלכה אליזבת השנייה. חובבת קורנפלקס צילום: רויטרס

מה אתם אוכלים כשאתם קמים בבוקר? ובצהריים? ולקינוח? התפריט היומי שלכם אולי לא יעניין יותר מדי אנשים, אבל אם קוראים לכם המלכה אליזבת השנייה, סביר להניח שלפחות אוכלוסיית ממלכת בריטניה תתעניין בנושא, בטח ובטח לרגל חגיגות 60 שנות המלוכה של המלכה שנמצאות בעיצומן.

דארן מקגריידי שירת במשך 15 שנה בתור השף הפרטי של המלכה ובעלה פיליפ, ולרגל החגיגות הסכים לחלוק כמה פרטים על ההעדפות הקולינריות של המלכה האהובה. מתברר שאליזבת משאירה את המנות היוקרתיות יותר לסעודות רשמיות ונשפים, ובביתה שלה היא מעדיפה מאכלים פשוטים ועממיים בהרבה.

המלכה בת ה-86 מחלקת את ארוחותיה לארבע פעמים ביום. את הבוקר מתחילה אליזבת בקערת קורנפלקס או קערת ספיישל K מופחתת קלוריות. לעיתים נוהגת המלכה להוסיף לקערה פירות טריים ושברי אגוזי מקדמיה.


>>> אפשר גם לאכול את המלכה לקינוח
צילום: רויטרס
קאפקייקס מלכותיות. לא הבחירה הראשונה של המלכה צילום: רויטרס

לארוחת צהריים, מספר השף שזכה לבשל גם לנסיכה דיאנה המנוחה ולנסיכים ויליאם והארי, מעדיפה המלכה לאכול דג, לרוב דג דובר סול בגריל, המונח על מצע תרד מאודה. "היא מאוד אוהבת את הדג הזה, פשוט וקליל, בלי רטבים", מספר מקגריידי לדיילי מייל.

בשעת התה המלכותית, שותה המלכה תה המגיע מדארג'לינג שבהודו. את התה שותה המלכה בליווי סקונס וסנדוויצ'ים נטולי קרום, עם מלפפונים או ביצים ומיונז. עוד חושף השף כי הקינוחים האהובים על המלכה הם עוגת ספוג עם דבש, עוגת ג'ינג'ר, ואת עוגת השוקולד-ביסקוויט, אותה בחר הנסיך ויליאם כעוגת החתונה שלו. עוגה אהובה נוספת על המלכה היא פיתוח אישי של מקגריידי: "המלכה מאוד אהבה את פאי השוקולד שהכנתי, ושכללתי לכדי שלמות", מתרברב מקגריידי ומוסיף: "מדובר בשלוש שכבות של שוקולד והיא מושלמת בדיוק כמו 60 שנות השלטון של המלכה".



בנוסף נהג השף להכין מדי פעם כריכים מיניאטורים בגודל של מטבעות פני ישנים, נטולי קרום ועם ריבת פטל.

>>> מבט על החגיגות

צילום: רויטרס
עוגות המוצעות במסגרת חגיגות 60 למלוכת המלכה. צילום: רויטרס

ומה לגבי ארוחת ערב? תלוי בשלל היומי. לעיתים תעדיף המלכה פסיון שניצוד באחוזת סנדרינגהם, מעון הנופש של המלכה והנסיך פיליפ או לחלופין בשר צבי, שגם הוא ניצוד בידי אחד מציידי המלכה או מי מקרובי משפחתה חובבי הצייד. כשאין בשר כזה בנמצא, תאכל המלכה סלמון מטירת בלמרול.
את יומה העמוס נוהגת המלכה, חובבת אלכוהול ידועה, לסיים את עם דז'יטיף המורכב מג'ין ודובונה.

מקרג'ריידי החל לעבוד בארמון באקינגהם ב-1982, והשתלב בצוות המורכב מ-20 טבחים ושפים וטיפס מעלה בסולם הדרגות. מאז הספיק לעבור לארה"ב וכיום הוא משמש כשף פרטי של אלמנה מיליארדרית בדאלאס, טקסס. "למרות הזמן שעבר מאז עבדתי עבור המלכה, אני משוכנע שעד היום היא לא בישלה ארוחה אחת בעצמה". לעומת זאת, סיפר, המלכה כן דאגה לפנות את כליה מהשולחן ולשטוף אותם קלות. "הנסיכה דיאנה לעומת זאת היתה מכינה לפעמים פסטה ורוטב, בעיקר כשהיו באים אליה חברים", סיפר, "אבל זה משהו שהמלכה בחיים לא היתה עושה".

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אוכל''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים