קחו אוויר: עוגת גבינה אוורירית

המרוץ לעוגת הגבינה המושלמת נמשך והפעם עוגה שלדברי פסקל פרץ רובין "טעמה יכול להתחרות רק בפשטות הכנתה". שנבדוק את זה?

nrg מעריב | 17/5/2012 16:40 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אנטולי מיכאלי
עוגת גבינה אוורירית של פסל פרץ רובין אנטולי מיכאלי
עוגת גבינה אוורירית

החומרים:

לתבנית 24 או 26 ס"מ , משומנת

2 גביעי גבינה לבנה 5% שומן (500 גר')
גבינה לבנה 9% שומן (250 גר')
1 גביע שמנת חמוצה
4 כפות קורנפלור
1 קופסת אבקת אינסטנט פודינג וניל


1 שקית סוכר וניל
1 כפית קליפת לימון מגוררת
5 ביצים, מופרדות
3/4 כוס סוכר
1/4 כוס פירורי ביסקוויטים

לציפוי:

1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1 קופסה אבקת אינסטנט פודינג
1 כוס חלב

לעיטור:

1/2 כוס אגוזי מלך, קצוצים או 1/2 כוס שוקולד מריר, מגורר

ההכנה:

1. טורפים בקערה גבינות ושמנת חמוצה. מוסיפים קורנפלור, אינסטנט פודינג, סוכר וניל וגרירת לימון ומערבבים. מוסיפים חלמונים ומערבבים היטב.
2. מקציפים את החלבונים במיקסר במהירות גבוהה, ומוסיפים בהדרגה סוכר. מקציפים עד קבלת קצף נוקשה ויציב.
3. מקפלים חצי מהקצף לתערובת הגבינה. מוסיפים את יתרת הקצף ומבליעים בתערובת.
4. משמנים תבנית אפייה ובוזקים עליה פירורי הביסקוויטים. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 50 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מצננים בתוך התנור שעה לפחות.
5. הציפוי: מקציפים שמנת, אינסטנט פודינג וחלב לקרם אחיד. מצפים את פני העוגה והדפנות בקרם ומפזרים מעל אגוזים קצוצים או שוקולד מריר. שומרים במקרר.

באדיבות העיתונאית ומחברת ספרי הבישול פסקל פרץ-רובין, המעבירה בביתה סדנאות בוטיק עד 6 אנשים. פרטים בפורטל

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוגה לשבת

דרך מתוקה לפתוח את סוף השבוע

לכל הכתבות של עוגה לשבת

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים