איך מבריגים החוצה ספוטים? אודטה מסבירה

וגם: איך לפתוח בקלות בקבוקים וצנצנות, להסיר כתם מתיק, לא להרעיל את החמין, ולצפות מאפה שמרים כמו מקצוענים. לגזור ולשמור

סופ
אודטה | 24/3/2012 11:07 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אהלן חברים, מדי פעם מצטברת על שולחני ערימת טיפים טובים מכל תחומי החיים, שאני פשוט מוכרחה לחלוק. אז הרי הרעיונות ועיקרם תחילה. כתב לי י"ב: "איך מבריגים החוצה נורת ספוט שממוקמת בתוך קרניז עד הקצה שלה, ואין גישה לאצבעות כדי לאחוז בה? יש לנו בבית קרניז גבס בתקרה, מין תיבה בנויה שבתוכה מוסתרים ספוטים. קצה הספוט מגיע רק עד גובה הקרניז, ומלמטה הוא נראה בקו ישר איתו. שום נורה לא בולטת החוצה ממנו.

"זה אפקט מאוד יפה כשהאור בוקע מהתקרה, אבל יש עם זה בעיה: הנורות יושבות כמעט הרמטית בתוך הקרניז. המטומטם שעיצב אותן בסין, חשב בטח שיש לנו דוקים במקום אצבעות. כי אי אפשר להכניס לשם אצבעות עד בסיס הנורה, או בית המנורה, אלא רק לצבוט אותה קלות ברדיוס שלה, לסובב, ולהוציא אותה. בדרך כלל הן יוצאות בקלות, אבל נורה אחת עושה לנו צרות. היא נתקעה לנו, ואין לנו דרך להבריג אותה החוצה. אז היא פשוט כבויה כבר חודשים. חשמלאי שהזמנו אמר שכדי לחלץ אותה יש לפרק את כל הקרניז, ואולי להחליף את כל בית המנורה. לפני שאנחנו נכנסים להוצאות, בלגן וכאב ראש - האם ידוע לך על פתרון אחר לחלץ אותה משם?".

יקירי , הגעת לבנאדם הנכון, כי אכלתי אותה בדיוק ככה עם ספוט אחד אצלי בבית ומצאתי לעצמי אחלה פתרון. לך לחנות של כלי עבודה וצבעים, וקנה שם כמה מתלי ואקום עגולים קטנים כאלה, בגדלים שונים. אני מדברת על הווים המיועדים להדבקה על אריחים ותליית מגבות עליהם. אצלי, את העבודה הטובה ביותר עשיתי דווקא עם כפתור הוואקום הקטן והפושטי ביותר. תעלה על סולם, תדביק את הוו הזה בוואקום לתחתית הספוט, ובעדינות, ברגישות, בסבלנות, לאט לאט - תתחיל לסובב שם את הנורה. הוו יאפשר לך את נקודת האחיזה שאין לך שם, והנורה תזוז, באחריות. היא תמיד זזה לי ככה (ואין שום בעיה להבריג אחת אחרת חדשה במקומה. רק בהוצאה שלה החוצה, משום מה, נהיה שם קושי. אז לא עוד).
רחלי שלו
איך מורידים כתם מתיק עור לבן? רחלי שלו
איך לפתוח בקבוקים וצנצנות?

הנה פטנט נהדר לפתוח פקקים סוררים של בקבוקים וצנצנות: פשוט עוטים רק על היד הפעילה כפפת לטקס חד פעמית, ובעזרתה פותחים כל מכסה עקשן. וגם את הכפפה ניתן להסיר ולהחזיר למקום, שכן לא הרטבנו או לכלכנו אותה. זה עובד באחריות. ובנוסף, הנה עוד רעיון לאנשים מבוגרים, או לאלה שאין להם כפפת לטקס באותו הרגע: לוקחים סכין שכולה עשויה מתכת (כזו של מנה עיקרית, לא של הכנות לבישול), ודופקים סביב הקוטר של המכסה הסרבן הזה בקת, או בידית הכבדה יחסית של הסכין. לא בלהב, אלא דווקא בידית (ומחזיקים את הסכין בזהירות, כמובן, כך שהצד הקהה שלה בצד של כף היד).



דופקים חזק, ברווחים קצובים, סביב הקוטר אבל בזווית של 45 מעלות אליו, יענו, באלכסון אליו. דופקים ככה שני סיבובים מלאים של שעון והמכסה הזה ייפתח כמו נס. ועוד טיפ קטן לפתיחת שימורים, אבל רק כשמדובר בנוזלים (וחס ושלום לא מבצעים אותו על נוזלים מוגזים, אם אתם לא רוצים את המזרקות של לאס וגאס אצלכם במטבח): הופכים את הבקבוק או את הצנצנת בשתי תנועות עוקבות על הראש ובחזרה. ולמה זה עוזר? כי לפעמים מצטברת מתחת למכסה בועת אויר עם ואקום, ואיכשהו, ההיפוך הזה משחרר טיפה את הוואקום הזה, וזהו.

איך מנקים תיק לבן?

כתבה ש"י: "יש לי תיק מחומר דמוי עור לבן שמהידיות שלו שהן בצבע חום, ירד הצבע, והכתים את הצבע הלבן. ניסיתי להוריד את הכתמים בחומר מיוחד לעור ולא עזר כלום. האם יש לך פתרון או רעיון כלשהו? כי אשמח לנסות, ותודה מראש". יקירה, תחפשי בגוגל "מומחים לרסטורציה, תיקון שיפוץ וניקוי שטיחים". ולמה? כי למומחים האלה יש חומרים מיוחדים שבהם הם מנקים את השטיח אם זלג עליו צבע מחלק אחד שלו לחלקים אחרים. אז פני אליהם. ואם לא, אולי תוכלי ללכת לסנדלר טוב, שיש לו מכונה מיוחדת לניטים ולטבעות. בקשי ממנו שידפוק לך על הכתם עם המכונה הזו שלו חורים תחומים בטבעת מתכת (יש גדלים שונים של טבעות, יענו של חורים שניתן לייצר) או שידפוק שם חופן ניטים במקבץ חינני, וככה תסווי את הכתם. עוד אפשרות, שהסנדלר יתפור לך על הכתם טלאי עור בגוון מתאים לידיות, נניח בצורת עלה שלכת, או כמה עלים כאלה, שזה ייראה כאילו לזה התכוון המעצב מלכתחילה. בהצלחה!

אל תרעילו את החמין

יש אנשים שמכניסים לסיר החמין בקבוק פלסטיק חתוך של מים מינרליים בתור מכל לאורז, או שהם מכניסים לסיר בתור אריזה נפרדת לחיטה או לגריסים שקית ניילון מרשרש של ירקות מהסופר. טוב, אל תעשו את זה בבקשה, כי כבר המציאו את המודעות לקיומו של הביספינול A, שהוא חומר רעיל ביותר שנמצא במכלי פלסטיק מסוימים (אלא אם כן מצוין על הפלסטיק שלא) ופגיעתו רעה ומסרטנת כי הוא מתפרק לתוך התבשילים, במיוחד בחום או בהקפאה. וזו הסיבה שלא משאירים באוטו, בחום הקופח, בקבוקי מים מינרליים, ולא מחממים במיקרו תבשילים בתוך מכלי פלסטיק בלתי ייעודיים למיקרו (ועל כן נטולים ביספינול A בוודאות).

אז מה כן בחמין? או להכניס לתוכו מכלי נירוסטה צרים וארוכים ללא ידית (בחנויות המקצועיות לעזרי בישול), או להשתמש בשקיות בישול העשויות מכותנה גולמית עם שרוך, שניתן למלא אותן במה שרוצים, לסגור, ותכולתן מתבשלת אך לא מתערבבת עם שאר המרכיבים. כן, צריך לרחוץ אותן וזה קצת מגעיל, או לקנות בכל פעם חדשות, שזה קצת יקר, אבל הכי מגעיל ויקר זה לאבד את הבריאות, לא?

חלות בציפוי "זכוכית מפוצצת"

טיפ מקצועני של קונדיטורים, שבקלות ניתן ליישם גם בבית: בכל פעם שאופים עוגת שמרים או מאפה שמרים, לפני ההתפחה הסופית (הסופית!) מורחים את הבצק רק בחלמון ביצה. הבצק התופח והמתרחב מייצר רשת יפהפייה של פיצוצים בחלמון הזה. אחרי התפיחה הסופית ולפני ההכנסה לתנור מורחים מעל הפיצוצים האלה רק חלבון ביצה, והמאפה המוכן מקבל ככה גלזורה נוצצת (בגלל החלבון) כמו של זכוכית מפוצצת (בגלל החלמון), וזה וואו גדול. אין מצב לקבל אפקט כזה אם מורחים כבר בהתחלה חלמון וחלבון טרופים יחד.

הצעות, בקשות, טיפים? שלחו לאודטה פקס 03-5682892 או מייל odetta@maariv.co.il אנא ציינו את מספר הטלפון שלכם

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

אודטה

עצות קטנות לחיים גדולים וטיפים שכדאי לזכור

לכל הכתבות של אודטה

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים