לנגוס בתפוח: עוגת תפוחים מחממת לב
אין כמו עוגת תפוחים ביתית כדי להעיד על בית חם. הריחות המתפשטים בחדרים, הארומה המתקתקה - דרך מושלמת להתחיל את סוף השבוע

הכי כיף להשתמש בכמה סוגי תפוחים – גרני סמית כמובן, ועוד שניים-שלושה, תלוי במה שיש בבית. כל סוג מביא משהו אחר לעוגה – מתיקות, נימוחות, יציבות או חמצמצות. היא הכי טעימה בעודה חמימה, סמוך לגמר האפייה; לכן, אם אין אורחים באופק, רצוי וכדאי לאפות מחצית הכמות בתבנית מוארכת.
הספר "ביסים" מאת הבשלנית הילה קריב ("כתר"), הוא תיעוד מודפס של הבלוג שמנהלת קריב בשנים האחרונות, ובו היא כותבת על אוכל, על אנשים ועל החיים.

החומרים:
לתבנית בקוטר 24 ס"מ
6 תפוחים גדולים, בערך 800 גרם לאחר קילוף ופריסה (3-2 גרנד סמית והשאר לבחירה)
3/4 כוס חלב
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס שמן זית (או אחר)
1 כוס קמח
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית קינמון
1/2 כוס דחוסה סוכר חום בהיר
1 כף חמאה
לתערובת הציפוי:
1 כף חמאה
2 כפות דחוסות סוכר חום בהיר
2 כפות קמח
1/2 כפית קינמון
ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בקוטר 24 ס"מ.
2. קולפים את התפוחים, חותכים לרבעים, מנקים את הליבות ופורסים דק.
3. מערבבים את כל החומרים הנוזליים יחד. מוסיפים את היבשים ומערבבים לבלילה אחידה. מוסיפים את התפוחים, מערבבים ומעבירים לתבנית. בעזרת היד לוחצים את התפוחים למטה, ככל שניתן – בלגן מאורגן.
4. חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומנקדים בהן את התפוחים.
5. מערבבים באצבעות את כל חומרי הציפוי, עד שמתקבלים פירורים לא אחידים, ומפזרים אותם מלמעלה.
6. אופים כשעה ועשרים דקות, עד שהעוגה שחומה וקרמלית וכל הבית מלא בריחות מדהימים.