בשם הפרג: עוגת פרג לימונית
מחר נכין ארוחה חמה וגדולה כשבחוץ ממשיכה להשתולל הסערה. אחר כך, נאכל פרוסת עוגה טובה
החומרים:
500 גרם קמח חלה
25 גרם שמרים טריים
75 גרם סוכר = 3/4 כוס
5 גרם מלח = כפית
1 ביצה
200 גרם חמאה בטמפ' החדר
מיכל שמנת חמוצה 15% (200 מ"ל)
גרידת לימון מלימון גדול
למילוי הפרג:
300 מ"ל חלב
300 גרם סוכר = כוס וחצי
100 גרם חמאה
500 גרם פרג טחון (הכי טוב פרג שנטחן במיוחד עבור האירוע)
גרידת לימון
ההכנה:
1. מפוררים את השמרים לפירורים קטנים לתוך הקערה עם הקמח.
2. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים ידנית או במיקסר עם הגיטרה רק עד שמתחברים יחד כל המרכיבים.
3. מעבירים לקערה משומנת (עדיף בחמאה), עוטפים היטב ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
4. מילוי הפרג: מכניסים לסיר את החלב, הסוכר והחמאה. מבשלים תוך כדי ערבוב טוב להמסת הסוכר. כאשר התערובת רותחת והחמאה כולה נעלמה בתוך התערובת מורידים מהאש.
5. מוסיפים את הפרג הטחון וגרידת הלימון. מערבבים היטב ומקררים מעט לפני שמכניסים למקרר.
6. הרכבת העוגה: מכינים מכמות הבצק שתי עוגות. מרדדים חצי מהבצק למלבן 18X30 ס"מ ובעובי הכי דק שניתן. נסו להגיע לעובי של 3 מ"מ.
7. מורחים בעזרת היד חצי מכמות מילוי הפרג. משטחים את המילוי בעדינות על הבצק באופן שהמילוי יגיע לכל מקום על הבצק באופן כמה שיותר שווה.
8. מתחילים לגלגל את הבצק עם המילוי לרולדה. מניחים על תבנית אפייה מרופדת נייר אפייה, מורחים בביצה ומתפיחים. כאשר נראה שהרולדה תפחה והיא רכה למגע מורחים שוב ביצה לכל אורכה ורוחבה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. זמן אפייה: 30 -35 דקות. כמובן שצריך לבדוק.
5. חמש דקות לאחר ההוצאה מהתנור מרטיבים את הרולדה בסירופ סוכר.
באדיבות ארז קומרובסקי ל"סוגת"