אחרי החגים: עוגת תאנים ותמרים

הנה מתכון לעוגה מלאה כל טוב שבעזרתה תוכלו לסיים את כל הפירות המיובשים שנשארו מט"ו בשבט ושהריח שלה ימלא את המטבח בניחוח נפלא

nrg מעריב | 9/2/2012 10:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אנטולי מיכאלו
עוגת תאנים ותמרים של פסקל פרץ רובין אנטולי מיכאלו
עוגת תאנים ותמרים

החומרים:

1/2 1 כוסות קמח מלא, מנופה
1/2 כוס גרגרי שומשום מלא
15 תמרים, מגולענים וקצוצים דק
10 תאנים, קצוצות דק
20 אגוזי מלך או פקאן, קלויים קלות, וקצוצים
1/2 כוס סילאן דבש תמרים
1/2 כוס שמן קנולה או חמניות
1/2 כוס מיץ תפוז או אחר
1 כוס מים, רותחים
1 כפית אבקת סודה לשתייה

לפיזור:

1/2 כוס גרגרי שומשום מלא

לעיטור:

2 כפות טחינה גולמית משומשום מלא טרוף עם 2-3 כפות סילאן
2 כפות פרורי חלבה

ההכנה:

1. שמים בקערה גדולה את הקמח וגרגרי השומשום ומערבבים. מוסיפים את שאר החומרים מלבד המים החמים והסודה לשתייה.
2. מערבבים בקערית את המים הרותחים עם אבקת הסודה לשתייה, מוסיפים בהדרגה אל הקערה  ומערבבים לבלילה אחידה.
3. מעבירים לתבנית (תבנית קפיצית בקוטר 28 או 26 ס"מ) ומשטחים. בוזקים על העוגה את גרגרי השומשום. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) כ-30 דקות ומצננים.


4. מעטרים בזילוף קל של הטחינה והסילאן או מפזרים פירורי חלבה.


באדיבות פסקל פרץ רובין ומתוך הספר "העוגות של פסקל"

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוגה לשבת

דרך מתוקה לפתוח את סוף השבוע

לכל הכתבות של עוגה לשבת

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים