תמר עם כל דבר: קינוחי תמרים
מדור חדש: מדי שבועיים תכיר לנו השף קונדיטור טל יעקב שלושה קינוחים בשלוש רמות הכנה שונות. והפעם: לכבוד ט"ו בשבט, עושים כבוד לתמר
העץ עבורי הוא אוויר לנשימה, הוא זיכרונות ילדות, הוא צבע לעולם בפריחתו והוקרת תודה גדולה על הפירות הנפלאים שהוא מניב. בצדי הבית בו גדלתי היו עצי תמר נפלאים, פרי שאני מאוד אוהבת. אמי, כרמלה, הייתה נוהגת לאסוף את התמרים מהעצים ולהכין לנו מהם קינוחים נפלאים. קינוח אחד שזכור לי הוא ממרח התמרים שתמיד היה אצלנו במזווה. ממרח תמרים ביתי, אוורירי, קליל וטעים מאוד. החלטתי ללכת לבקר בבית אמא וללמוד להכין את הממרח התמרים המפורסם שלה. לאלה מכם שמצויים ברזי המטבח, הכנתי עוד שני קינוחים בדרגות קושי מורכבות יותר, אבל בסופו של דבר, כל אחד יכול.

החומרים:
1/2 ק"ג תמרים
גרידת לימון
לימון סחוט
1/2 כוס אגוזי מלך חתוכים גס
מעט הל (לא חובה)
ההכנה:
במעבד מזון מערבבים את התמרים, הלימון והמיץ עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. אפשר לדלל במעט מים בכדי להגיע לרמת המרקם הנדרשת.

החומרים (2 רולדות):
1.5 כוסות קמח
1 ביצה
100 גר' חמאה מומסת
1/4 כוס סוכר
תמצית וניל
1/2 שקית אפקת אפייה
1/2 חב' ממרח תמרים
1 כפית קינמון
1/2 כוס אגוזים טחונים
ההכנה:
1. מערבבים היטב ביחד את כל החומרים מלבד התמרים, האגוזים והקינמון.
2. בקערה נפרדת מערבבים את התמרים, האגוזים והקינמון ומוסיפים 1/2 כוס מים רותחים כדי להקל על הערבוב וכדי שהתערובת תהיה קלה למריחה.
3. מחלקים את הבצק לשניים.
4. משטחים בעזרת מערוך ומורחים את תערובת התמרים, מגלגלים לרולדה, פורסים את הבצק אך לא עד הסוף כך שהרולדה נשארת שלמה.
5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה כ-25-30 דקות.
6. מקררים וחותכים לעוגיות, מפזרים אבקת סוכר לקישוט.

החומרים:
150 גר' שוקולד לבן
150 גר' חלבה
275 גר' שמנת מתוקה
75 גר' תמרים
ההכנה:
1. מפוררים בקערה את החלבה לשבבים קטנים, מוסיפים שברים של השוקולד הלבן.
2. מחממים בסיר קטן את השמנת המתוקה אבל לא מביאים לרתיחה בכדי שהשמנת לא תישרף. יוצקים על החלבה והשוקולד ומערבבים את המרכיבים עד לקבלת מסה אחידה. מניחים במקרר ל-3 שעות ומעלה.
3. מוציאים מהמקרר ומקציפים לקצף עדין במיוחד.
4. לאחר ההקצפה יוצקים את כל התערובת לתבניות סיליקון או תבנית חד פעמית. למנות אישיות אפשר לצקת לכוסות חד פעמיות.
5. מוסיפים חתיכות תמרים לתערובת, מערבבים ומכניסים להקפאה למשך מספר שעות.
6. מוציאים מהמקפיא, פורסים לפרוסות עוגה ומגישים.
טל יעקב היא שף קונדיטור בבית הקפה ופתרונות האירוח "טל ושני"