חורף מפנק: ביקרנו בסבסטיאן
אווירה שעושה חשק להישאר עוד, לחם טרי ומוצלח, סטייק עסיסי, גבינה טובה ותחושה של שחיתות שאפשר להרשות לעצמנו רק בחורף. המדור שמגיש לכם ארוחות בוקר למיטה

בזוג גרביים ונעליים ספוגים במים התיישבנו בחלל הנעים והחמים, ואווירת קז'ואל רגועה של תחילת סוף שבוע השתלטה עלינו. אחרי שהפשרנו קצת, החלה להתגלגל שיחה אינטימית, כשמדי פעם ניגש אחד המלצרים המקצועיים של המקום כדי לשאול אם אנחנו רוצים להזמין.
לקח לנו זמן. יש משהו בסבסטיאן, מסעדה מבית קפה נואר התל אביבי והוותיק, שגורם לך להרגיש בנוח כמעט מיד ולשכוח לשם מה הגעת. לבסוף, אחרי בחינה מדוקדקת של תפריט הבראנץ' של המקום, הצלחנו לקחת החלטה.
ח' ידידי בחר לעצמו את האופציה הקלאסית, ארוחת בוקר הכוללת ביצים, ירקות בגריל, תפוחי אדמה צלויים, סלט ירקות, גבינות, נקניקים, זיתים, סלסילת לחמים ושתייה, וגם הוסיף בייקון לחביתה. אני, העיתונאית האמיצה, בחרתי באופציית הסטייק אנד אגז, סטייק אנטרקוט עם אספרגוס וביצי עין.
ח' הזמין מיץ תפוזים ואני לימונדה, שניהם סחוטים אבל לא במקום. שוין, העיקר שזה לא מיץ מלאכותי.

ראשונה הגיעה לשולחן סלסילת לחם הבית, שהיה פריך וטרי, ולצדו צלוחיות חמאה וריבה. ארוחת הבוקר של ח' הגיעה זמן קצר לאחר מכן, צלחת גדולה עם ביצים מקושקשות ובייקון, ולצדה סלט טרי ורענן. גבינת הפטה, שנתנה טוויסט פיקנטי בקצה הלשון, זכתה לתשבוחות בעוד הגאודה, שהגיעה במגש נפרד ביחד עם פרוסות סלאמי משובח, נזנחה בצד.
באשר אליי, ובכן, גילוי נאות, איני דרום אמריקאית במוצאי וגם דם בריטי לא זורם בעורקיי, כך שמנת הסטייק אנד אגז שהוגשה היתה טעימה, אבל קצת גדולה עליי בשעה מוקדמת יחסית של היום. הסטייק עצמו היה מוצלח ולא צמיגי, וגם האספרגוס היה חביב, אבל מהר מאוד נכנעתי ולא יכולתי להמשיך, והתקנתי גרסה משלי לארוחת הבוקר, מושחתת לא פחות.
הגרסה כללה פרוסת לחם, שכבה נדיבה של חמאה, מספר פרוסות סלאמי ומעל הנחתי את ביצת העין העשויה היטב שקיבלתי ביחד עם המנה שלי. האלתור התגלה כפיסת גן עדן קטנה וסוד הצלחתו הוא בחומרי הגלם המעולים ממנה הוכן. לשמחתי, אירוע לב לא היה חלק מהפרוסה סותמת העורקים, אבל בסופו של דבר, באזור הקפה, הגיעו ייסורי המצפון, שזה לא פחות גרוע.
את הארוחה שהוכתרה כהצלחה סיימנו כאמור, עם כוס קפה. ח' הזמין הפוך גדול ואני את האמריקנו הקבוע איתו ביקשתי חלב קר. החלב עצמו התעכב ועל כן ביקשתי אותו עוד פעמיים נוספות ממלצרים אחרים וקשובים. אחרי שלוש ההזמנות הגיעו, בזה אחר זה, שלושה קנקני חלב קטנים משלושה מקורות שונים, כמו בסצינה מסיטקום.
אחרי שהייה בת שעה וחצי שהיתה יכולה בקלות להימשך עוד מספר שעות אילולא מחויבויות קודמות, התכוננו לצאת שוב אל הקור העז. הגרביים הספיקו להתייבש והגוף כבר התחמם. סוף השבוע יכול להתחיל.
סבסטיאן, משכית 33, הרצליה.
הארוחה מוגשת בימים שישי ושבת בלבד, בין השעות 9:00-12:00.
מחיר: ארוחת בוקר, 54 שקל (84 שקל לארוחת בוקר זוגית); סטייק אנד אגז, 59 שקל.
עוד מנות: פנקייק ריקוטה ופירות יער: 48 שקל; שקשוקה ומרגז, 46 שקל; מוזלי, 32 שקל. בנוסף תמצאו בתפריט ברוסקטות, כריכים וגם קוקטיילים של בוקר.