תשתו משהו? אלכוהול עולמי
במוצאי שבת יחגגו ברחבי העולם את כניסת השנה האזרחית החדשה. מה ישתו בזמן החגיגות האלה מלבד יינות מבעבעים? משהו עם אלכוהול, זה בטוח. מדריך

מה: אחד מהצמדים המוכרים ואהובים על הבריטים. מקור המשקה הוא במנהג של חיילי האימפריה הבריטית במאה הקודמת.
ממה: את הג'ין הם הכירו מהחיילים ההולנדים ואילו הטוניק הוכן מ"כינין" ששימש כתרופת מנע ממלריה בתוספת מים (שנועדו להקל על המרירות של הטוניק) . אם אתם מעונינים לשדרג את המשקה, הוסיפו פיסת לימון.
מה: על המשקה הנ"ל אחראים הספרדים הצוהלים. המשקה, שפירוש שמו הוא "מדמם" בספרדית, מוגש בגרסה קרה וגרסה חמה.
ממה: קיימות מספר ורסיות של המשקה, כאשר מרכיבי היסוד חייבים להיות נוכחים בכל אחת מהם: יין אדום, פירות הדר חתוכים, ברנדי או רום, ממתיק כלשהו, ומים מוגזים. לגבי שאר המרכיבים ניתן להיות יצירתיים ולהוסיף תבלינים, מיצים, אלכוהול וכו'.

ממה: המתכון מעולם לא התגלה שכן הוא נשמר כסוד משפחתי שעובר מדור לדור רק ידוע שהוא מורכב מ 86 סוגים של שורשי צמחים, עשבים תבלינים ופירות.
המשקה יוצר לראשונה במילאנו בשנת 1862 על ידי ג'ספר קאמפרי שהיה בעל בית הקפה "קפה קמפרינו" בעיר. מומלץ לשתות בשילוב עם תפוזים וקרח.
מה: שם המשקה לא ממש מעורר את בלוטות הרוק אלא יותר עושה חשק לירוק. משקה ירקרק ומתקתק, שיש האומרים שהוא קרוי על שם תבלין קובני.
ממה: מרכיבו העיקרי הוא רום בהיר והשאר בין היתר: סוכר, נענע, ליים או לימונים טריים. גבעול של נענע טרייה יתן את הגוון המגניב וגם העובדה שזהו המשקה האהוב על ארנסט המינגויי.
מה: כמה סטייל ככה טעים. אחד מהמשקאות האהובים ביותר על בנות ישראל ועל בנות בכלל, שאפילו זכה לכוס על שמו וחיי נצח בעקבות חיבתו של ג'יימס בונד למשקה.
ממה: להכנת המשקה מוסיפים כ-60 סמ"ק ג'ין וכ-1/3 ורמוט לבן יבש. ככל שכמות הוורמוט קטנה יותר, כך יחשב המשקה ל"יבש" יותר.במידה ומעונינים להכין "דריי מרטיני" מוסיפים לג'ין טיפות מעטות של הורמוט, אם אתם במצב רוח מלוכלך לכו על ה"דירטי מרטיני" שעשוי מג'ין ומטיפות של נוזל הכבישה של הזית.

ממה: השמנת והוויסקי עוברים תהליך המונע היפרדות בין שניהם במהלך איחסון שגורם לוויסקי לשמר את השמנת. שאר החומרים הם: סוכר קרמל, וניל ושוקולד.
בייצור של המשקה משתמשים בכ-4 מיליון ליטרים של שמנת מדי שנה שמהווים 4.3% מייצור החלב של אירלנד. את הבייליס אפשר לשתות נקי, להוסיף לקפה או כחלק מקוקטייל. ישנה אגדה אורבנית באנגליה ואירלנד שאם מערבבים אותו עם לימון או מי טוניק (או כל משקה חומצתי אחר) התוצאה עלולה להיות קטלנית. אל תגידו לא ידענו.
מה: לא הייתם בקרנבל בריו השנה? לא נורא. תמיד תוכלו לעטות על עצמכם בגד ים זעיר, נוצה המסתירה את מה שרוצים לראות וכוס של קפרינייה.
ממה: הקוקטייל עשוי מקשאסה, ליים, סוכר וקרח ונחשב למשקה הלאומי של המדינה. שם המשקה – מקורו במילה קאיפירה המתארת תושבי כפר עניים מברזיל. אולי אם היו שומעים על הפרשנות בארץ, לא היו גובים מחיר מופקע כל כך על כוס אחת.

ממה: חומר הגלם העיקרי המשמש לייצור המשקה הוא ענבים וצימוקים. את הראקי מזקקים פעמיים ומתבלים בזרעי אניס המגיעים ממערב אנטליה. ה"יאני ראקי" הוא המפורסם ביותר בטורקיה, והוא בעל טעם פירותי ועדין. ביוון הסוג הפופולרי ביותר הוא ה"הראקי", שעליו מצוירת ציפור כחולה. כמו העראק, גם אותו מומלץ לשתות בתוספת מים או קרח.

ממה: לרוב הסאקה מיוצר מאורז ובחלק מהמקרים הוא מיוצר מתפוח אדמה או מקנה סוכר. על פי מקורות, הסאקה הראשון יוצר בכפר ביפן כאשר כל אנשי הכפר היו שותפים להכנתו. הם היו עומדים סביב קערות ענק בכיכר הכפר, ולועסים גרעיני אורז, דגנים וערמונים ויורקים אל הקערות. האנזים שקיים ברוק הפך את העמילן לסוכר ואחרי כן כאשר עירבבו את העיסה עם תערובת דגנים מבושלת, הניחו לה לתסוס. התערובת שהתקבלה היתה בעלת מרקם דייסתי וכך למעשה נוצרה הסאקה. מסורת זו, תודה לאל, נפסקה כאשר גילו היפנים את הפטרייה קוג'י קין ובה האנזים הגורם לתסיסת העמילן. ביפן מגישים את המשקה גם חם וגם קר, תלוי בעונות השנה.

ממה: המותג טקילה נמצא ברשות הממשלה המקסיקנית על מנת שיוכלו לפקח על ייצור נכון של המשקה: עליו להיות מיוצר מלפחות 51 % אגבה כחולה (צמח הגדל במקסיקו), כמות האלכוהול צריכה לנוע בין 35%-49% ועל הבקבוק חייבת להיות חותמת רשמית של מספר המזקקה בה הוכנה.
הטקילה היא ממשפחת הלבנים ומיוצרת רק באיזורים מסויימים בחמש מדינות שבמקסיקו. היא נקראת על שם העיר טקילה, היכן שבעיקר היא מיוצרת. מומלץ לשתות עם פלח לימון וקמת מלח.
מה: אמנם המשקה אינו מרגש כמו בן דודו האבסינט, אך עדיין יש לו מקום של כבוד "בפנתאון המשקאות".
ממה: הפסטיס הוא אפריטיף וליקר צרפתי, המשוייך למשפחת משקאות האניס ומכיל כ-40% אלכוהול. מלבד האלכוהול הוא מורכב מאניס ירוק, פלפל שחור, מרווה, הל, אגוז מוסקט, ציפורן וסוכר.
לשם האקזוטי יש מספר פירושים: "עוגה", "צרה", "אי נעימות" או "מצב מבלבל".
מה: ליקר שמנת שמיוצר מעץ המרולה שצומח בחבל פלבוורה שבדרום אפריקה.
ממה: סוכר, פירות העץ ו-17% אלכוהול.
האגדה מספרת כי באפריקה הפירות שנפלו מהעץ החלו לתסוס ופילים שעברו באיזור אכלו מהם, השתכרו והשתוללו והחריבו כפרים שלמים. התרבות האפריקאית מייחסת לפרי תכונות של פריון והגבר החשק המיני. מילה שלנו - גם שתי כוסות מיין קידוש יעשו את העבודה ויגרמו לגריזלדה להראות כמו ביונסה.
