תשתו משהו? אלכוהול עולמי

במוצאי שבת יחגגו ברחבי העולם את כניסת השנה האזרחית החדשה. מה ישתו בזמן החגיגות האלה מלבד יינות מבעבעים? משהו עם אלכוהול, זה בטוח. מדריך

שרון סעדה | 28/12/2011 17:25 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
צילום: יחסי ציבור
ג'ין אנד טוניק ג'ינג'ר צילום: יחסי ציבור
ג'ין וטוניק – אנגליה

מה: אחד מהצמדים המוכרים ואהובים על הבריטים. מקור המשקה הוא במנהג של חיילי האימפריה הבריטית במאה הקודמת.
ממה: את הג'ין הם הכירו מהחיילים ההולנדים ואילו הטוניק הוכן מ"כינין" ששימש כתרופת מנע ממלריה בתוספת מים (שנועדו להקל על המרירות של הטוניק) . אם אתם מעונינים לשדרג את המשקה, הוסיפו פיסת לימון.


סנגרייה – ספרד

מה: על המשקה הנ"ל אחראים הספרדים הצוהלים. המשקה, שפירוש שמו הוא "מדמם" בספרדית, מוגש בגרסה קרה וגרסה חמה.
ממה: קיימות מספר ורסיות של המשקה, כאשר מרכיבי היסוד חייבים להיות נוכחים בכל אחת מהם: יין אדום, פירות הדר חתוכים, ברנדי או רום, ממתיק כלשהו, ומים מוגזים. לגבי שאר המרכיבים ניתן להיות יצירתיים ולהוסיף תבלינים, מיצים, אלכוהול וכו'.

קמפרי – איטליה

קמפרי תפוזים
קמפרי תפוזים צילום: יהונתן שאול
מה: ליקר עשבים, אפרטיף המעורר את התיאבון אשר צבעו אדום וטעמו מר- מתוק.
ממה: המתכון מעולם לא התגלה שכן הוא נשמר כסוד משפחתי שעובר מדור לדור רק ידוע שהוא מורכב מ 86 סוגים של שורשי צמחים, עשבים תבלינים ופירות.

המשקה יוצר לראשונה במילאנו בשנת 1862 על ידי ג'ספר קאמפרי שהיה בעל בית הקפה "קפה קמפרינו" בעיר. מומלץ לשתות בשילוב עם תפוזים וקרח. 

מוחיטו – קובה

מה: שם המשקה לא ממש מעורר את בלוטות הרוק אלא יותר עושה חשק לירוק. משקה ירקרק ומתקתק, שיש האומרים שהוא קרוי על שם תבלין קובני.
ממה: מרכיבו העיקרי הוא רום בהיר והשאר  בין היתר: סוכר, נענע, ליים או לימונים טריים. גבעול של נענע טרייה יתן את הגוון המגניב וגם העובדה שזהו המשקה האהוב על ארנסט המינגויי.

מרטיני – ארה"ב

מה: כמה סטייל ככה טעים. אחד מהמשקאות האהובים ביותר על בנות ישראל ועל בנות בכלל, שאפילו זכה לכוס על שמו וחיי נצח בעקבות חיבתו של ג'יימס בונד למשקה.
ממה: להכנת המשקה מוסיפים כ-60 סמ"ק ג'ין וכ-1/3 ורמוט לבן יבש. ככל שכמות הוורמוט קטנה יותר, כך יחשב המשקה ל"יבש" יותר.במידה ומעונינים להכין "דריי מרטיני" מוסיפים לג'ין טיפות מעטות של הורמוט, אם אתם במצב רוח מלוכלך לכו על ה"דירטי מרטיני" שעשוי מג'ין ומטיפות של נוזל הכבישה של הזית.

בייליס – אירלנד

בייליס
בייליס האתר הרשמי
מה: הליקר הראשון שהורכב משמנת ואלכוהול ביחד באופן כזה שניתן לשיווק.
ממה: השמנת והוויסקי עוברים תהליך המונע היפרדות בין שניהם במהלך איחסון שגורם לוויסקי לשמר את השמנת. שאר החומרים הם: סוכר קרמל, וניל ושוקולד.
בייצור של המשקה משתמשים בכ-4 מיליון ליטרים של שמנת מדי שנה שמהווים 4.3% מייצור החלב של אירלנד. את הבייליס אפשר לשתות נקי, להוסיף לקפה או כחלק מקוקטייל. ישנה אגדה אורבנית באנגליה ואירלנד שאם מערבבים אותו עם לימון או מי טוניק (או כל משקה חומצתי אחר) התוצאה עלולה להיות קטלנית. אל תגידו לא ידענו. 

קפרינייה – ברזיל

מה: לא הייתם בקרנבל בריו השנה? לא נורא. תמיד תוכלו לעטות על עצמכם בגד ים זעיר, נוצה המסתירה את מה שרוצים לראות וכוס של קפרינייה.
ממה: הקוקטייל עשוי מקשאסה, ליים, סוכר וקרח ונחשב למשקה הלאומי של המדינה. שם המשקה – מקורו במילה קאיפירה המתארת תושבי כפר עניים מברזיל. אולי אם היו שומעים על הפרשנות בארץ, לא היו גובים מחיר מופקע כל כך על כוס אחת.

ראקי - טורקיה

ראקי-אניס
ראקי-אניס צילום: יחסי ציבור
מה: אם רק היה יכול, הראקי היה מגדל שפם בעצמו. מדובר במשקה של גאווה וכבוד, עם ניחוח ים תיכוני ממשפחת האניס שגם היוונים אוהבים ומבכרים אותו על פני האוזו.
ממה: חומר הגלם העיקרי המשמש לייצור המשקה הוא ענבים וצימוקים. את הראקי מזקקים פעמיים ומתבלים בזרעי אניס המגיעים ממערב אנטליה. ה"יאני ראקי" הוא המפורסם ביותר בטורקיה, והוא בעל טעם פירותי ועדין. ביוון הסוג הפופולרי ביותר הוא ה"הראקי", שעליו מצוירת ציפור כחולה. כמו העראק, גם אותו מומלץ לשתות בתוספת מים או קרח.

סאקה - יפן

סאקה
סאקה יחסי ציבור
מה: בתרגום חופשי מיפנית "משקה אלכוהולי". הסאקה הוא אחד ממשקאות האלכוהול העתיקים ביותר, יש הטוענים לעדויות מלפני הספירה.
ממה: לרוב הסאקה מיוצר מאורז ובחלק מהמקרים הוא מיוצר מתפוח אדמה או מקנה סוכר. על פי מקורות, הסאקה הראשון יוצר בכפר ביפן כאשר כל אנשי הכפר היו שותפים להכנתו. הם היו עומדים סביב קערות ענק בכיכר הכפר, ולועסים גרעיני אורז, דגנים וערמונים ויורקים אל הקערות. האנזים שקיים ברוק הפך את העמילן לסוכר ואחרי כן כאשר עירבבו את העיסה עם תערובת דגנים מבושלת, הניחו לה לתסוס. התערובת שהתקבלה היתה בעלת מרקם דייסתי וכך למעשה נוצרה הסאקה. מסורת זו, תודה לאל, נפסקה כאשר גילו היפנים את הפטרייה קוג'י קין ובה האנזים הגורם לתסיסת העמילן. ביפן מגישים את המשקה גם חם וגם קר, תלוי בעונות השנה.


טקילה- מקסיקו

טקילה
טקילה יחסי ציבור
מה: משקה נהדר שדבקה בו סטיגמה שלילית עקב שימוש לא נכון בידי טינאייג'רים חובבי הקפצות. הטקילה יכולה להיות טעימה וכיפית, ובקיצוניות לצד השני, יכולה להיות דוחה ומעוררת בחילה אם שותים את הסוגים הזולים ביותר.
ממה: המותג טקילה נמצא ברשות הממשלה המקסיקנית על מנת שיוכלו לפקח על ייצור נכון של המשקה: עליו להיות מיוצר מלפחות 51 % אגבה כחולה (צמח הגדל במקסיקו), כמות האלכוהול צריכה לנוע בין 35%-49% ועל הבקבוק חייבת להיות חותמת רשמית של מספר המזקקה בה הוכנה.

הטקילה היא ממשפחת הלבנים ומיוצרת רק באיזורים מסויימים בחמש מדינות שבמקסיקו. היא נקראת על שם העיר טקילה, היכן שבעיקר היא מיוצרת. מומלץ לשתות עם פלח לימון וקמת מלח.


פסטיס – צרפת

מה: אמנם המשקה אינו מרגש כמו בן דודו האבסינט, אך עדיין יש לו מקום של כבוד "בפנתאון המשקאות".
ממה: הפסטיס הוא אפריטיף וליקר צרפתי, המשוייך למשפחת משקאות האניס ומכיל כ-40% אלכוהול. מלבד האלכוהול הוא מורכב מאניס ירוק, פלפל שחור, מרווה, הל, אגוז מוסקט, ציפורן וסוכר.

לשם האקזוטי יש מספר פירושים: "עוגה", "צרה", "אי נעימות" או "מצב מבלבל".

ליקר אמרולה – דרום אפריקה

מה: ליקר שמנת שמיוצר מעץ המרולה שצומח בחבל פלבוורה שבדרום אפריקה.
ממה: סוכר, פירות העץ ו-17% אלכוהול.

האגדה מספרת כי באפריקה הפירות שנפלו מהעץ החלו לתסוס ופילים שעברו באיזור אכלו מהם, השתכרו והשתוללו  והחריבו כפרים שלמים. התרבות האפריקאית מייחסת לפרי תכונות של פריון והגבר החשק המיני. מילה שלנו - גם שתי כוסות מיין קידוש יעשו את העבודה ויגרמו לגריזלדה להראות כמו ביונסה.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אלכוהול''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים