לא קיש, שקשוקה: מסעדת סירין

ארוחה ענקית, עלי גפן מצוינים, שירות אדיב וקינוחים כיפיים למרגלות הר תבור. המדור שאוכל ארוחת בוקר רק בשבילכם

מיה אבידן | 2/12/2011 9:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
חצר המסעדה
חצר המסעדה יחצ
יש דברים, כמו ארוחת בוקר במסעדת שף לדוגמה, שאשכרה יכולים לגרום לי להתיישב מאחורי ההגה ולנהוג במשך למעלה משעה. הפעם, לקחתי איתי לארוחה את א', כלומר את אמא. את הדרך לכפר קיש שלמרגלות הר תבור, העברנו בשיחה נעימה. היה זה יום שבת יפה אם כי קריר מאוד, אבל עדיין, השמש זרחה והנוף הלך והשתפר.

הגענו למסעדת סירין שבכפר קיש שליד הר תבור ורמות סירין בקלות יחסית. המסעדה עצמה שייכת למשפחת ולדמן ואמון עליה הבן, השף דוד ולדמן.

ההתחלה היתה קצת צולעת. קבוצה גדולה של אנשים שמחים במיוחד ישבו במסעדה ועקב אקוסטיקה בעייתית היה פשוט בלתי אפשרי לשבת בפנים, כיוון שהרעש היה בלתי נסבל. החלטנו לשבת בחוץ למרות הקור ולהאמין לשמש השקרנית.

המלצרית החביבה שניגשה אלינו, הסבירה לנו מה כוללת ארוחת הבוקר (רמז: הכל!) אבל גם כאן נכונה לנו אכזבה קטנה, כשהתברר שלא רק שמיץ התפוזים לא נסחט במקום, מדובר במשקה תפוזים ג'אמפ. העדפנו ללכת על פעמיים קפה לכל אחת, ומרגע שהגיעה הכוס המיוחלת שחיממה את עצמותינו, הכל הפך נעים יותר.
יחצ
מסעדת סירין, כפר קיש יחצ

למרות שלבי נהה אחרי ביצי עין הפוכות, החלטתי לכבד את שליחותי העיתונאית ונעניתי להמלצתה של המלצרית לשקשוקת הגבינות. א', חובבת קטנה מאוד של שמן, הזמינה ביצים מקושקשות מתובלות וביקשה להמעיט בשמן, ולקצץ ביצה אחת משלוש הביצים מהן בדרך כלל מכינים את המנה, בקשה שמולאה בשמחה.

אבל בזמן שחיכינו למנות "העיקריות", החל מצעד מנות בלתי פוסק אל השולחן, שנמלא עד אפס מקום: פלטת גבינות כמו סנט מור, גאודה, קשקבל, קממבר, גבינת שמנת וגבינת עזים גלילית, מבחר שכל אחת מאיתנו מצאה מה לנשנש ממנו; עלי גפן מצוינים, מגולגלים בעדינות וממולאים באורז שנותר גם הוא עדין מאוד; סביצ'ה סלמון מתובל היטב, נתחי מטיאס בטבעות בצל ושמן זית ודג מקרל מעושן שהיו סבירים אבל לא יותר מכך.

הלאה: לשולחן הגיע גם לחם בצל גדול שהלך עם כל דבר על השולחן, שעכשיו התהדר גם בסלט גדול עם גבינת פטה, עשבי תיבול, בוטנים וקרוטונים.


כשהביצים שלנו הגיעו לשולחן כבר היינו די שבעות. המקושקשת של א' היתה קלילה וכיפית, כך שלא נרשם קושי בלהשתלט עליה, אבל שקשוקת הגבינות שלי, שקצת הזכירה את הבלינצ'סים המוקרמים של פעם, היתה כבדה מאוד והצלחתי לצלוח רק שליש ממנה.

לבסוף הגיע שלב הקינוחים, גם הוא כלול בארוחה. התעלמתי מבטני שאיימה להתפקע והזמנתי שטרודל תפוחים עם רוטב וניל. א' הזמינה גביע יוגורט עם פירות יער ודבש והזמנו את כוס הקפה השנייה, כאמור, במקום המיץ.

שני הקינוחים היו מוצלחים. השטרודל, שבמבט ראשון נראה צנוע מאוד, היה עדין והתפוחיות נשמרה היטב. גם היוגורט, אותו הזמינה א', היה מרענן במיוחד, עניין רצוי כשעליי עוד לנהוג בחזרה. לכל אורך השהות שלנו במקום היו המלצרים אדיבים מאוד וקשובים, עובדה שכל סועד מתוסכל יכול להעריך. אם אתם בדרכם לצימר ציורי, ארוחת הבוקר של המסעדה תעזור לכם להתחיל את החופשה בפינוק אמיתי.

מסעדת סירין, כפר קיש
מחיר: 75 שקל (אבל בהחלט אפשר להזמין ארוחה אחת לשניים)
שימו לב: ארוחת הבוקר מוגשת בסוף השבוע בלבד.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

על הבוקר

מדור ההמלצות שבשבילו אין דבר כזה יותר מדי חביתות ירק

לכל הכתבות של על הבוקר

עוד ב''על הבוקר''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים