התפוח הגדול: עוגה לשבת
היש משהו כיפי יותר מריח תפוחים שעולה מהתנור? כנראה שלא. מתכון ריחני וביתי לסוף שבוע מתוק

החומרים:
2 כפות חמאה
4 תפוחי עץ (גרנד) מקולפים, מגורענים וקצוצים גס
2 כפות ברנדי
1 כף סוכר מעורבבת עם 2 כפיות קינמון
2/3 כוס יוגורט כבשים
1/3 1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
3 ביצים
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת סודה לשתיה
קורט מלח
לרוטב:
1 כוס יוגורט כבשים
75 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
ההכנה:
1. משמנים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ ומחממים תנור לחום בינוני, 180 מעלות צלזיוס.
2. ממיסים במחבת את החמאה ומטגנים קלות את התפוחים תוך כדי ערבוב במשך 5 עד 7 דקות עד לקבלת גוון זהוב. מוסיפים את הברנדי ואת תערובת הסוכר והקינמון ומורידים מהאש.
3. בקערה גדולה מערבבים יחד, במטרפה ידנית, את היוגורט והסוכר עד לקבלת בלילה חלקה מאוד, מוסיפים את השמן והביצים ומערבבים הכל יחד.
4. מערבבים בנפרד את הקמח, אבקת הסודה לשתייה והמלח ומוסיפים לקערה עם היוגורט. מערבבים עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את התפוחים לתוך הקערה ומערבבים בעדינות.
5. יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת ואופים במשך 45-55 דקות או עד שהקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מקררים את העוגה על רשת ולאחר מכן מפזרים אבקת סוכר.
6. הרוטב: מערבבים את חומרי הרוטב יחד ומכניסים למקרר לפחות כשעתיים לפני ההגשה. את הרוטב יש לצקת לצלחת אישית בעת ההגשה.
המתכון באדיבות "המחלבה" מבית יצחק, יצרנית "יוגורמה"