ריחות של בית: עוגה לשבת

מי שאוהב את השבת אוהב גם עוגות שמרים. השף-קונדיטור מיקי שמו בעוד מתכון לעוגת שמרים מנצחת

nrg מעריב | 27/10/2011 10:15 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
דן פרץ
עוגת שמרים של מיקי שמו דן פרץ

החומרים (3 עוגות):

לבצק:

770 גרם (1/2 5 כוסות) קמח
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
25 גרם (1/2 שקית) שמרית
3/4 שקית משפר אפייה של שמרית
3 ביצים גדולות (מס´ 1)
180 מ"ל (3/4 כוס) מים בטמפרטורת החדר


1 כפית תמצית וניל
 קליפת לימון מגוררת מ-1/4 לימון
175 גרם חמאה רכה (מוציאים מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ)
1/2 כפית מלח

למלית:

750 גרם ממרח שוקולד השחר (או נוטלה)
150 גרם עוגיות חמאה מפוררות דק מאד במעבד מזון
או 150 גרם אגוזי מלך קצוצים דק מאוד במעבד מזון

לציפוי:

1 ביצה טרופה

לסירופ סוכר (לא חובה):

120 מ"ל (1/2 כוס) מים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח לימון או 1 כפית מיץ לימון סחוט טרי

יחצ
מיקי שמו בפעולה יחצ

ההכנה:

1. הסירופ: מביאים לרתיחה מים וסוכר בסיר קטן, מנמיכים את הלהבה, מוסיפים תמצית וניל ומלח ומבשלים ללא כיסוי כ-5 דקות. מצננים ושומרים במקרר.
2. מכינים את הבצק: מערבבים קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה במיקסר עם וו לישה במשך כדקה. 3. מוסיפים ביצים, מים, תמצית וניל וקליפת לימון ומערבבים במהירות בינונית במשך כ-2 דקות עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים את קוביות החמאה בזו אחר זו תוך כדי לישה ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק. מוסיפים את המלח ולשים דקה נוספת.
4. מוציאים את הבצק מהמיקסר, מניחים בקערה מקומחת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.
5. העוגה: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
6. מורחים את ממרח השוקולד בצורה שווה, מפזרים פירורי עוגיות ומגלגלים לגליל.
7. חוצים את הגליל לאורכו בעזרת סכין משונן, מניחים את שני חצאי הגליל זה על זה בצורת x, מלפפים לצמה ומהדקים בקצוות.
8. מניחים את הצמה בתבנית אפייה משומנת, מברישים בביצה טרופה ומתפיחים כ-45 דקות.
9. מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים כ-35 דקות עד להזהבה קלה.
10. מוציאים את העוגה מהתנור ומברישים בסירופ בעודה חמה (הסירופ קר). מצננים היטב, מכסים ושומרים בכלי אטום מחוץ למקרר עד 3 ימים.

גיוונים למלית (עבור קראנץ אחד):

גנאש שוקולד:

100 גרם שוקולד מריר קצוץ
100 גרם שוקולד חלב קצוץ
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

ההכנה:

1. ממיסים את שני סוגי השוקולד במיקרוגל או על אמבט מים חמים (ביין מארי).
2. מסירים מהאש, מוסיפים חמאה ומערבבים למשחה חלקה.

המפתח להצלחה:

1. עובדים עם הבצק כשהוא קר כדי שלא יידבק למשטח וכדי שהבצק לא יתחמם
ויאבד מצורתו וממרקמו האלסטי.
2. לא מקמחים הרבה את משטח העבודה אלא עובדים על משטח נקי, חלק ויבש.
3. מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ, לא מעבר לכך. מריחת השוקולד על
העלה המרודד מותחת אותו מעט ואם העלה דק מדי הוא עלול להיקרע.


באדיבות השף-קונדיטור מיקי שמו, שיתארח באירועי "שף תטעם" של קניון שרונים בהוד השרון. שמו יתארח בקניון בתאריכים 4.11 וב-11.11.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוגה לשבת

דרך מתוקה לפתוח את סוף השבוע

לכל הכתבות של עוגה לשבת

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים