לך תתרגל איתה: מחקר חדש בנושא ג'אנק פוד

מתיישבים לראות סרט והדבר הראשון שבא לכם זה לאכול? מחקר חדש קובע כי ברגע שיש לכם הרגל אכילה מסויים תתקשו להבדיל בין אוכל טרי וטעים לאוכל יבש ותפל. הפתרון: שינוי הרגלים ואפילו החלפת היד איתה אתם נוהגים לאכול

nrg מעריב | 12/9/2011 15:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
במחקר שנערך באוניברסיטת דרום קליפורניה ופורסם באתר אוכל אוסטרלי, ניסו לעלות על הסיבה שבגללה אנשים עם הרגלי אכילה רעים ממשיכים לצרוך מזונות לא בריאים - גם כאשר האוכל כלל לא טעים להם.
פופקורן
פופקורן צילום: SXC


החוקרים הכניסו אנשים לבית קולנוע ביחד עם דלי של פופקורן. הקאטצ': חלק מהם קיבלו פופקורן טרי ואיכותי, ואילו החלק השני קיבל פופקורן עבש, בן שבוע. אלה שלא נוהגים לאכול פופקורן עם הסרט, אכלו הרבה פחות מהפופקורן העבש מאשר מהפופקורן הטרי. אבל אלה שכן נוהגים לתבל את הצפייה בפופקורן, אכלו כמות זהה מפופקורן הטרי והמעופש.

וונדי ווד, פרופסור לפסיכולוגיה ומנהל עסקים באוניברסיטה, ציינה כי "עבור אוכלי הפופקורן הקבועים העובדה שהוא היה טעים או לא לא שינתה הרבה. אנשים מאמינים שהרגלי האכילה שלהם נקבעים בעיקר על ידי כמה טעמים. אף אחד לא אוהב פופקורן קר, ספוגי ובן שבוע. אבל ברגע שאנחנו יצרנו את הרגל אכילה - כבר לא אכפת לנו אם האוכל טעים, ואנחנו נאכל בדיוק את אותה כמות של אוכל, בין אם הוא ערב לחיכנו או לא.

למחקר, שהתפרסם בכתב העת Personality העוסק בפסיכולוגיה חברתית, ישנן השלכות חשובות להבנת אכילת היתר ואת התנאים שעלולים לגרום לאנשים לאכול גם כאשר הם כלל אינם רעבים או לא אוהבים את האוכל המוגש להם.

דויד ניל, שעמד בראש המחקר וכיום עומד בראש חברה למחקר חברתי-צרכני, אומר כי "ברגע שאנו אוכלים מזון מסויים בסביבה מסוימת, המוח שלנו מזהה את האוכל עם הסביבה ואנחנו נמשיך לאכול כל עוד אלה הרמזים הסביבתיים האלה קיימים".

בשלב השני של המחקר, ניתן הפופקורן הטרי והיבש לאותה קבוצה, אבל הפעם בחדר ישיבות ולא בבית קולנוע. שם, בחלל שלא מזוהה בדרך כלל עם פופקורן, השאלה האם הפופקורן טעים משנה בהרבה. מחוץ לאולם הקולנוע, אלה שאכלו פופקורן ישן בלי למצמץ, אכלו ממנו הרבה פחות מאשר את הפופקורן הטרי, מה שמוכיח עד כמה רמזים סביבתיים יכולים לגרום להתנהגות אכילה אוטומטית.
  
בניסוי נוסף שנערך באולם קולנוע, בדקו החוקרים האם שיבוש פשוט של הרגלי אכילה אוטומטית עשוי להשפיע עליהם. גם הפעם ניתנו למשתתפים במחקר מנות פופקורן טרי ועבש, ואלה נתבקשו בידי החוקרים

לאכול פופקורן או עם היד הדומיננטית או עם היד הלא דומיננטית שלהם.

התוצאות הראו שבעזרת היד הלא דומיננטית ניתן לשבש את הרגלי האכילה ולגרום לאנשים לשים לב מה הם אוכלים. צופים אלה אכלו הרבה פחות פופקורן עבש מטרי, והשינוי הזה היה ניכר גם אצל אלה שהרגלי האכילה הבעייתיים שלהם מושרשים מאוד.

מר ניל הוסיף כי "זה לא תמיד ריאלי עבור אנשים העושים דיאטה לשנות את הסביבה בה הם בדרך כלל נמצאים. מה שכן ריאלי, הוא דיאטה שבה באופן פעיל משבשים את דפוסי האכילה באמצעות טכניקות פשוטות, כגון החלפת היד בה הם משתמשים כדי לאכול".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_1/ -->