קינוחים וחיוכים: מתוקים בריאים לילדים
לא תמיד קל לשכנע ילדים לאכול, בטח שלא מזונות עם אוריינטציה בריאה. הצעה לשלושה קינוחים מזינים (יחסית) - ומחייכים
לרגל החזרה לבית הספר, ובהשראת קופסאות האוכל הצבעוניות, השף אלרן גולדשטיין מ"מעדניית גולדשטיין," שמתמחה בהכנת מנות לקטנטנים, הכין שלושה קינוחים מחייכים עם פירות ומרכיבים טבעיים, כדי לשכנע גם את הילדים הישראלים לאכול קצת יותר בריא.

החומרים (4 מנות):
1/2 ליטר מים
3/4 כוס סוכר
200 גרם פירות יער/ פטל/ תותים
5 דפי ג'לטין
ההכנה:
.1 מבשלים את כל המרכיבים מרגע הרתיחה על אש נמוכה כעשר דקות ומסננים.
.2 בכלי נפרד משרים את הג'לטין במים קרים כשתי דקות. מוציאים את דפי הג'לטין וסוחטים מהמים. .3 לעיצוב ולקישוט: בוחרים כלי הגשה מתאים, מעטרים עם הפירות ולאחר מכן מוזגים את הג'לי החם.
החומרים (2 מנות):
120 גרם קמח
50 גרם קמח מלא
1/2 כפית אבקת אפייה
60 גרם סוכר חום
30 גרם קקאו (3 כפות)
קורט מלח
200 גרם חלב
2 כפות שמנת מתוקה
2 ביצים טרופות
1/5 כוס שמן תירס
ההכנה:
.1 מערבבים בקערה את הקמחים, אבקת האפייה הסוכר, הקקאו והמלח, מוסיפים את החלב והשמנת ומערבבים.
.2 מכניסים את הביצים ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את השמן ומבליעים אותו לתוך המסה.
.3 משמנים מחבת בחמאה ומטגנים קלות משני הצדדים במחבת עם צורה מיוחדת ומוסיפים פירות מעל.
.4 בשלב הקישוטים, אפשר להפעיל גם את הילדים לסידור פירות, גרנולה ויוגורט.

החומרים (16 מנות):
1/2 כוס גרגירי טפיוקה
3 כוסות מים
150 גרם סוכר
1 פחיות חלב קוקוס
3 טיפות מי זהר או מי ורדים
ההכנה:
.1 מבשלים טפיוקה במים על אש בינונית במשך כ30-25- דקות, עד שפניני הטפיוקה נעשות שקופות.
.2 מוסיפים סוכר וחלב קוקוס מבשלים עוד כחמש עד שבע דקות עד להסמכה.
.3 מוסיפים מי זהר או מי ורדים, מחלקים לכלי הגשה ומקררים.





נא להמתין לטעינת התגובות
