משהו קטן וטוב: ביקור במסעדת שה קורין

"שה קורין" בכיכר המדינה מצליחה להפתיע ולהגיש מנות מרתקות באווירה בלגית אינטימית

אלון צרפתי | 11/9/2011 17:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
החגים בפתח, נתב"ג במתח. רגע לפני שדמותכם מיטשטשת בעשן המטוסים בדרככם לקיים את מצוות דאורייתא לשבת בסוכות אירופה, קחו הפוגה קלה וענו על השאלה הבאה: כמה דקות הקדשתם בחיפוש אחרי הדיל הנכון? אם התשובה היא דו-ספרתית, ענו גם על השאלה הבאה: כמה זמן ישבתם מול המחשב וחיפשתם מסעדות טובות בעיר היעד שלכם? תנו לנו לנחש לבד: אף לא שנייה אחת.
מנה במסעדת שה קורין
מנה במסעדת שה קורין יחצ


כל תייר הנוסע לחו"ל מקווה למצוא פנינות קולינריות שבהן ירגיש את הקסם המקומי, שהרי האוכל הוא בבת עינו (וקיבתו) של הישראלי. ללא אוכל טוב, החופשה עלולה להיחשב בינונית. אלא שבפועל נדמה שמרביתנו מתעייפים רק מעצם המחשבה על בזבוז זמן בשמיעת המלצות למסעדות בתפוצות. יש מי שמתרץ את זה ב"נסתובב ברחובות, נמצא מסעדה טובה וניכנס בספונטניות", ויש מי שפוטר את הבעיה ב"אין לנו בעיה לאכול ב'מקדונלד'ס'".

ובכן , יש לנו חדשות טובות: אין צורך לנסוע לחו"ל על מנת להרגיש בחו"ל. ליתר דיוק - בבלגיה. "שה קורין" בכיכר המדינה היא מסעדה שבה תרגישו כפי שמצופה שתהיה מסעדה רומנטית וקסומה בחו"ל: אינטימית, יפהפייה, מפנקת, נעימה ובעיקר טעימה.

"שה קורין" הוקמה על ידי ידי קורין רובינפלד שחר, בלגית לשעבר וישראלית בהווה, שהגיעה דווקא מתחומי העיצוב והאמנות. כשחלמה להקים מסעדה קטנה ומתוקה גייסה לעזרתה את השף שאולי הופמן ("שילה", "כרמלה בנחלה") ולקחה אותו למסע קולינרי במחוזות הוולוניים על מנת שיפנים את כוונותיה הקולינריות. "אתה", אמרה לו, "תביא את הכישרון שלך למטבח, אני אדאג לעיצובו". הופמן טעם, עיכל והפנים ובסופו של מסע החליט "לשחק" עם המנות שטעם, החליף חלק מהמרכיבים והעביר אותן טרנספורמציה על מנת להתאימן לחך הישראלי. התוצאה: תפריט בלגי-צרפתי-ים תיכוני מרתק, ומבחינות רבות גם ייחודי.

למעשה, אין זו סתם עוד מסעדת גורמה. כמעט בכל מנה כאן קיים טוויסט שובב, המקנה לה פרזנטציה יפהפייה וטעמים מרתקים נפלאים שכמותם לא חווינו במסעדות אחרות בארץ. זהו בדיוק הטעם החו"לי שעליו כתבתי בתחילת ביקורת זו. עם זאת, נוהג אחר, שפושה לאחרונה רבות במסעדות ארצנו, לא דילג גם על "שה קורין" - הקונספט לפיו כל המנות המוצעות הן בינוניות בגודלן, ויש צורך להזמין כמה בכל ארוחה.

בהיעדר קונספט אחר, התפריט כולל לא מעט יומרנות, כשראשי הפרקים בו הם לא מנות ראשונות, עיקריות וקינוחים, אלא "מבטן האדמה", "מהים שלנו ומחו"ל", "מהעדר ומהלול" ו"מיומנו של שף". מורכב ומיותר והיה עדיף לפשט את המקרא.



מגוון המנות מסעיר ומגרה, תוכלו לבחור אותן לפי טעמכם האישי ומצפונכם הקולינרי. המלצתנו היא המנות הבאות, שהסעירו אותנו, לא פחות: טארט טאטן אגסים, גבינת עזים וכרישה בליווי סלט אנדיב (52 שקל) , נקניקייה בלגית במחבת רוחשת בליווי סטומפ (44 שקל), כבדי עוף צרובים על מילפיי תפוח עץ ברוטב שרי עוקצני (38 שקל) ולקינוח מוס שוקולד בלגי (אלא מה) עם קצפת (25 שקל). בהחלט שווה קפיצה.

"שה קורין", ז'בוטינסקי 110, כיכר המדינה, תל אביב

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אוכל''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים