קוסקוס 24/7: ביקור במסעדת אוג'רא
כשמסעדת "אוג'רא" תפסיק להגיש חזה עוף ותציע במקומו אוכל תוניסאי אמיתי, גם בני עדות אשכנז יבואו לטעום

אוכל איכותי, טרי, טעים ובעל נגיעות תוניסאיות. אוג'רא אנטולי מיכאלו
"אוג'רא" כפי שהוסבר לנו, הוא הפירוש מערבית-תוניסאית למילה שממית (כן, אותה לטאה שזנבה גדל מחדש בכל פעם שהוא נתלש), שלפי המסורת בקרב יהודי העדה מביאה מזל. כמי שהגיעו מבית תוניסאי מעולם לא נתקלנו בסמל השממית - אם כבר, היו אלה הדג והאריה בעלי החיים המייצגים את העדה, אבל אולי הייתה זו סבתא שהעדיפה להציג בפנינו בעלי חיים מרשימים קצת יותר.
השממית אולי מביאה מזל, אבל לא ל"אוג'רא" לפחות לא כרגע. החלומות של בעלת הבית רחל ברוך ושל שותפה השף גיל בלחסן, שניהם מגיעים ממשפחה תוניסאית, נתקלים בקשיים, הן בירוקרטיים (לא מזמן קנסה אותה עיריית תל אביב ב-5,000 שקל רק מפני שלא היה במסעדה שלט האומר כי העישון אסור. וכי אי אפשר היה להסתפק בהתראה?) והן קולינריים.
לא מבחינת איכות האוכל - עליה יש לנו רק להפליג בשבחים, אלא מבחינת התחרותיות. לצד מסעדות רבות אחרות באזור קרליבך-אבן גבירול, הקושי לשרוד גובר מחודש לחודש. גם מחירי המנות, שיורדים למחירי עלות, לא ממש מסייעים למצוקה.
הסיכויים של "אוג'רא" לשרוד יתגברו לא רק אם תשפר את חזות ואת פנים המסעדה, אלא אם תמצא לעצמה נישה שבה אין לה מתחרים. התפריט של "אוג'רא" מציע, נכון להיום, תפריט בעל מכנה משותף רחב עם מנות סטנדרטיות שכמותן ניתן למצוא כמעט בכל מסעדה יריבה בשכונה: פרגית, חזה עוף, שניצל, המבורגר(!), קבב ועוד. הנגיעה התוניסאית מתחבאת תחת הסעיף "קוסקוס הבית".
נכון, לא כולם אוהבים את האוכל התוניסאי, האמת היא שרבים כלל אינם מכירים אותו. אבל הנה, ההיסטוריה מוכיחה שמסעדות שבחרו לעצמן נישה אותנטית סקסית מצליחות. "גואטה" ביפו, על טהרת האוכל הטריפוליטאי, היא עדות מוצקה עכשווית: ללא פשרות, ללא פזילה לעבר מאכלים הונגריים, טריפולי לפנים - וראו, המסעדה מפוצצת.
טוב יעשו בעלי הבית של "אוג'רא" אם יאזרו אומץ, ייקחו צ'אנס ויציעו מנות תוניסאיות אותנטיות, למשל קוסקוס עם שלל תוספות (בקר, עוף, דגים, ירקות), פקיילע (על טהרת התרד), ניקיטוש (פתיתים), מפרומים ועוד. טוב יעשה השף אם יוותר על מוס החלבה (הטעים אך אשכנזי למדי) שמוצע בסוף הארוחה לטובת יו-יו (עיגול בצק תבול בדבש), מקרוד (סולת ותמרים) ומאכלים נוספים מבית סבתא.
ולא שלא נהנינו מהאוכל הקיים היום. הוא איכותי, טרי, טעים ובעל נגיעות תוניסאיות (למשל מנת הפרגית עם העריסה), אבל כולנו - גם לא התוניסאים שבנו - היינו שמחים לקצת יותר מ"נגיעות".





נא להמתין לטעינת התגובות
