לאוהבים את המתוק: חנויות השוקולד השוות

מה יש בו, בשוקולד, שתמיד נקשר לאהבה? הנה כמה שוקולטיירים ברחבי הארץ שמציעים לרגל ט"ו באב מתנות שוות, סדנאות זוגיות וחוויות מלאות סרטונין

nrg מעריב | 15/8/2011 12:54 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בתחילת דרכו שימש הקקאו כמשקה בלבד או כמרכיב במתכונים. צורתו כמוצק פותחה מאוחר יותר, רק כשהמהפכה התעשייתית אפשרה זאת. מאז וככל הנראה עד עולם, אנו מקשרים בצורה אוטומטית בין שוקולד לאהבה. מה יש בו, בשוקולד שישר הוא מעלה בקרבנו אסוציאציות של תשוקה ורומנטיקה?

מחקרים מצאו כי שוקולד מכיל חומרים הנקראים "סרטונין" ו"פנילאטילאמין", שני החומרים מופרשים במוחנו בעת אכילת שוקולד. הם משפרים את מצב הרוח, מעלים את רמת האנרגיה בגוף, גורמים לתחושה נעימה ולאושר. זאת ועוד: ה"פנילאטילאמין" מופרש במוח ברגעי התאהבות, בצורה טבעית, גם ללא אכילת שוקולד.

לכבוד חג האהבה ריכזנו עבורכם מספר שוקולטיירים נבחרים, שמציעים מתנות ייחודיות לאהובים, סדנאות שוקולד מתוקות ורגעים קטנים של עונג צרוף. 

יחצ
אמיליה שוקולד. יחצ
אמיליה שוקולד

"אמיליה" הוא בוטיק שוקולד ייחודי שמתמחה בייצור שוקולד גורמה ובהדפסות על שוקולד. הייחוד של המקום נמצא באיכות וטריות חומרי הגלם.

השוקולטייר רונן אפללו מקפיד להשתמש בחומרים האיכותיים והטריים ביותר שקיימים ומביא עימו טאצ' ייחודי. כמחווה רומנטית ממליץ אפללו על שוקולד בטעמים מפתיעים כדוגמת קרם נוטלה קריספי, קרם ערמונים וויסקי ו-קרם לוז עם אייריש קרים.

אפללו מקשר בין שוקולד ואהבה: "כשאוהבים, כל מפגש צריך לרגש כמו בפעם הראשונה, כשהבטן מלאה פרפרים, כשהשוקולד מבריק כל כך עד שמשתקפות בו השפתיים המתרגשות לפגוש בו לראשונה, כשלנגיסה מתלווה צליל פריכות מתוקה והפה מתמלא טעמים נמסים, ממקומות רחוקים".



לרגל חג האהבה יצרו ב"אמיליה" שוקולד למריחה על הגוף ושוקולד לנשיקה צרפתית שנמס בפה בזמן שמתנשקים, מארזים של פרלינים וטראפלס במגוון טעמים והדפסה של תמונות אהובים על פרלינים.

כמו כן מקיימים במקום סדנת שוקולד זוגית המציעה חוויה חושנית עם "אחד מחומרי הגלם המופלאים ביותר בעולם".

תבואות הארץ 22 תל אביב, שיכון דן , טלפון: 054-4950095.

יחצ
ארט דה קוקו. יחצ
ארט דה קוקו

"ארט דה קוקו" הינו עסק יוצא דופן, שכן, במקום אחד נמצאים למעשה שלושה: מפעל לשוקולד, חנות מפעל ובית קפה מסעדה חלבי. בארט דה קוקו יש תפריט עשיר: ארוחות בוקר, פסטות, סלטים, כריכים, מרקים וכמובן מתוקים מיוחדים כמו פרלינים, מוצרי שוקולד מגוונים ומיוחדים, פנקייקים ומשקאות שוקולד.

בעיניי השוקולטיירית והקונדיטורית מיכל להב שוקולד מתחבר לאהבה בצורה הכי טבעית: "הוא תמיד נמצא שם כשצריך מישהו, עוזר ברגעי משבר כמו חבר, בשמחות ובחגים הוא כמו שמן למדורה וכך גם באהבה".

לדבריה, כמו באהבה, לשוקולד הרבה פנים, כמו לאהבה. כל אחד יכול למצוא את בן הזוג שלו, את השוקולד שמשקף את התשוקה שלו את האהבה שלו.

לכבוד חג האהבה ניתן למצוא במקום מגוון רחב של מתנות: לבבות שוקולד בגדלים ובצבעים שונים, שוקולד בצורת קמא סוטרה, מארז של איבר מין זכרי ושדיים עסיסיים משוקולד, זרי אהבה, פרלינים עם הדפסים מיוחדים ובמילויים מפתיעים על בסיס פרות אקזוטיים כמו פרות יער ופסיפלורה - פרי התשוקה. בנוסף, מילויים על בסיס אלכוהול שיעוררו את התשוקה ויוסיפו למצב הרוח. לערב רומנטי במיוחד מציעים  ב"ארט דה קוקו" ערכות פונדו וערב פונדו זוגי.

את השוקולד מומלץ להגיש באווירה שקטה ורגועה במקום אינטימי כך שיהיה  אפשר להתענג עליו, לצידו אפשר להגיש יין טוב או משקה שוקולד ביתי. במקום ישנה גם מרפסת גדולה וניתן לאכול גם בחוץ.

חוצות כרמיאל, מול מרכז ביג, 04-9082002, פתוח כל השבוע מ-9:00 בבוקר ועד אחרון הסועדים.

יחצ
שוקולד של סיגל קרפל. יחצ
סיגל קרפל

לסיגל קרפל עבר עשיר בעולם הפיסול והציור, ובהתאם, אפשר למצוא בחנות השוקולד שלה מוצרים צבעוניים, מקוריים וייחודיים. אפשר למצוא שם מגוון רחב של מוצרים: פרלינים, עוגות בחושות, עוגות שמרים, עוגות מוס, עוגות ללא סוכר, עוגות ועוגיות שוקולד. המוצרים נעשים בעבודת יד, תוך שימוש בחומרי גלם איכותיים.

לפי קרפל: "שוקולד נתפס כחושני ורומנטי והצורה לא תמיד משמעותית. לדבריה, בחנות היו שתי הצעות נישואים שתוכננו בשיתוף פעולה עם הצוות: בהצעה הראשונה, סיגל יצרה במיוחד ביצת שוקולד שבתוכה טבעת לכלה המאושרת. הצעת הנישואים השנייה התרחשה במהלך סדנת שוקולד זוגית שנערכה במקום. הטבעת, במקרה זה הונחה בתוך קופסת שוקולד מיוחדת המותאמת לטבעות.

לדעתה של קרפל, אין שוקולד מסוים שמתאים למחווה רומנטית, הכול תלוי בטעמו האישי של המקבל. לפיה, מומלץ להגיש שוקולד מאהבה ובתוך קופסה עשויה שוקולד.

לכבוד חג האהבה מציעים בחנות מבחר עוגיות בצורת לב משוקולד ומחומרים אחרים ארוזות באריזה רומנטית ומתוקה, קופסאות בגדלים שונים, עשויות שוקולד עם עיטורים מגוונים ומיוחדים שבהן ניתן להחביא מתנות והפתעות, זרי ורדים ממרציפן ובצק סוכר.

במקום נערכות סדנאות שוקולד חווייתיות אישיות וזוגיות.  כמו כן, ניתן גם לערוך סדנאות בבית לפי הזמנה. טווח מחירים סדנאות: 600-900 שקל .

מרכוס 16, רמת החי"ל, תל אביב, טלפון: 03-5299984 .

גבריאל'ס

בגבריאל'ס מייצרים ומשווקים שוקולד איכותי מזה 15 שנה תחת המוטו "איכות ללא פשרות".

גבי השוקולטיירית אומרת: "אהבה היא הרגשה בתולית וראשונית. כשאני מאוהבת אני מרחפת על ענני נינוחות רכים ומדי פעם יופיע חיוך בלתי מוסבר על שפתי. כשאני טועמת שוקולד טוב, מלווה אותי הרגשת ריחוף דומה". "השוקולד מעורר בנו הרגשה שאנו מוכנים לתת ולקבל אהבה ולכן כל שוקולד מתחבר למחווה של אהבה".

לכבוד ט"ו באב מציעים בחנות: לבבות שוקולד בשלל צבעים, שוקולדים ממולאים, על מקל ומצויירים.

את השוקולדים ניתן לרכוש בקניון עזראלי , בדוכן השוקולדים "בון בון".

גבריאל'ס. רחוב ד"ר אליהו 23, רמת גן.

יחצ
מישי שוקולד. יחצ
מישי שוקולד

מישי בלוג, הוא אמן שוקולד בעל 45 שנות ותק, מבכירי הקונדיטורים והשוקולטיירים בישראל. בוטיק שוקולד הגורמה שלו הוא עסק משפחתי שנוסד בשנת 1979 בקרית טבעון.

במישי מייצרים שוקולד גורמה בעבודת יד: פרלינים במגוון טעמים, פרלינים ללא סוכר, מעדן פרי (Pate de Fruit ) במבחר טעמים וחטיפי שוקולד מובחרים. במקום ניתן לרכוש חומרי גלם להכנת מוצרי שוקולד. כמו כן, הבוטיק מקיים סדנאות שוקולד חווייתיות ומקצועיות.

הבוטיק של מישי קסום במיוחד, מעוצב עם שיק אירופאי ומזמן חווית קניה, ריחות וטעמים מעולם אחר. השוקולד מיוצר תוך כדי הקפדה על חומרי גלם איכותיים וטכניקות מסורתיות של יצור שוקולד.

לדברי מישי השוקולד הוא אפרודיזיאק טבעי, המענג את החך ממש כפי שאהבה מענגת את הנפש והגוף. מחקרים הוכיחו כי השוקולד משפיע ישירות על מצב הרוח ומעניק לאוהבי השוקולד המושבעים חוויה חושית הדומה לזו של התאהבות.

מישי טוען כי השוקולד שבעיניו הכי מתחבר למחווה של אהבה הוא שוקולד מריר עדין שיש בו איזון בין מתיקות למרירות. מומלץ לבחור שוקולד שנימוח בפה ולהגישו לצד ליקר או יין קינוח.

לרגל ט"ו באב עורך מישי סדנה אינטימית בת שעתיים לעד 8 זוגות, במסגרתה תוכלו לגעת בשוקולד, לטעום, להריח וליצור בעצמכם עינוגי שוקולד. את כל מוצרי השוקולד שמיוצרים בסדנה  לוקחים הביתה.

מישי, מרכז זייד, קריית טבעון, טלפון: 04-9835722.

גליתא

השוקולטיירית גלית אלפרט מציעה בחוות השוקולד "גליתא", הממוקמת בבית אבן עתיק בקיבוץ  דגניה ב' סמוך לכנרת, עולם שלם של חויות. כולן - בטעם שוקולד.

במקום שהיה פעם הרפת הראשונה של הקיבוץ מתבשלים כל יום בסירי השוקולד של גליתא, מטעמים מתוקים המעוררים את כל החושים.

המקום נפלא לבילוי רומנטי ומציע גם סדנאות שוקולד.

אם אתם מעוניינים להתפנק ליד הבית, לגליתא יש סניפי רשת חנויות מתוקות בשם - Chocolata  ברחבי הארץ.

הכתבה באדיבות שבת OPEN­- האתר של כל מה, מי ומו שפתוח בשבת.

חפשו גם את דף האוהדים בפייסבוק.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אוכל''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים