3:0 לים: ביקור במסעדת באבאי

ממסעדת "באבאי" נשקף הנוף היפה ביותר בישראל, בעיקר בשקיעה, וגם האוכל לא רע. ביקור טעים ביפו

אלון צרפתי | 2/8/2011 15:20 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
בעידן שבו מספר ה"לייקים" בפייסבוק קובע איזה עסק חם ואיזה לא (ולא, עדיין לא קיבלנו הזמנה מהרשת החברתית החדשה גוגל פלוס), מסעדת "באבאי" מתהדרת בשיא שלילי של ארבעה "לייקים" בלבד. לא ממש מפתיע - ולא רק בגלל הניגוד המוקצן למספר מקומות הישיבה שיש במסעדה- 600 (!), שכל הנראה מקנה לה את התואר המסעדה הגדולה ביותר בישראל - אלא מפני שיש מקומות שלא ממש זקוקים לאגודל וירטואלי.
 
להגיע חצי שעה לפני השקיעה. נוף מסעדת באבאי.
להגיע חצי שעה לפני השקיעה. נוף מסעדת באבאי. בעז לביא

למרות כל הקלישאות והציניות, אי אפשר להתכחש - הלב באמת מתרחב אל מול שקיעה בחופי יפו. למראה נוף הים הכחול הנפרס ממול ולשמע אוושת הגלים אי אפשר להישאר אדישים. המראה הטבעי והפשוט הזה לא צריך שום לייק מעושה כדי להרגיש נוח עם עצמו. וכשלתוך הספל שבידכם נמזגת בירה קרה וצוננת, יש סיכוי שתבטיחו לעצמכם להגיע לכאן לפחות פעם בשבוע. לגמרי עשינו צ'ק אין בפייסבוק.

"באבאי", כאמור, רחבת ידיים: רוב הלקוחות מתרכזים בשולחנות המרובעים המשעממים הפרוסים לאורך חוף הים, משם הנוף נקי יותר, אולם לא מעט יושבים בתוך המבנה הפשוט אך ממוזג או בשולחנות שבדשא. ולא רק בני אדם סועדים את לבם במקום: במסעדות דגים נהוג לצפות גם לאוכלוסיית חתולים משגשגת. החתולים ב"באבאי" רבים, אבל ראוי להדגיש כי הם אינם נכנסים לתוככי המסעדה אלא שוחרים לטרף מחוצה לה.

ויש גם אוכל, שאמור להתחרות - ללא סיכוי ממשי - בנוף המפעים. והוא אכן לא מאיים על מעמדו. התפריט כאן מבוסס על הדגה אשר בים - לאו דווקא הים התיכון, שממנו מגיע מוסר הים בלבד. כמו מהות המקום, גם התפריט פשוט: כל המנות העיקריות עולות כאן 89 שקל, ללא יוצא מהכלל. המחיר אחיד (כולל סלטים כמנות ראשונות), והוא מקל מאוד על בחירת הלקוחות ומתמזג היטב עם האווירה הכללית במקום. כמה פשוט, ככה עדיף.

בעז לביא
מנצחת וייחודית. מנת השרצים. בעז לביא

ספרנו 11 מיני סלטים, חלקם טריים, חלקם עייפים - וכולם, ללא יוצא מהכלל, סטנדרטיים. כרוב לבן, כרוב אדום עם מיונז, זיתים כבושים, סלט חצילים ועוד - ללא טיפת מעוף וללא מנה ראשונה מרתקת שכמותה טרם טעמנו, כזו שמבדילה את "באבאי" משאר המסעדות הדומות.

התנחמנו בחומוס משובח (18 שקל) ובכדורי פלאפל (18 שקל) שהוכנו במקום, אולם הם היו משעממים למדי ונטולי עשבי תיבול בתוכם. גם הצזיקי (24 שקל) היה סטנדרטי, וחבל. המנות העיקריות היו טובות בהרבה.

לפי המלצת המלצרית החביבה (באותו היום היה נדמה שבפוטנציה כולן מתעמלות אמנותיות - נמוכות מאוד ובעלות שיווי משקל מפעים

(וכי כיצד ניתן להרים 25 כוסות בבת אחת?) בחרנו בפילה מוסר ים טרי, עסיסי ונדיב בגודלו, אפוי במידה מדויקת ומתובל במלח ובפלפל שחור בלבד. ואילו אוכל השרצים נהנה מסלט פירות ים יפואי עם טוויסט בעלילה (כאמור, אותו טוויסט שנעדר במנות הראשונות) על מצע חומוס ורוטב צ'טני ושבבי חציל מטוגן.

כמות השרימפס והקלמרי נדיבה, והשילוב עם החומוס מאוד ייחודי ויוצר מנה כבדה. המולים, לטענתו, היו גדולים, אבל מעט יבשים, ועם זאת לא מנעו מהמנה להיות מנצחת וייחודית.

"באבאי" היא לא "הזקן והים", אבל היא אופציה לא רעה לבילוי אחת לשבוע, רצוי חצי שעה לפני שקיעה.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_1/ -->