ביער, ביער: מתכוני פירות יער

כשעונת פירות היער נפתחת, אדום ובורדו פושטים בצלחת, וטעמים מתוקים וחמצמצים מתפשטים בפה. השף עמית בן טוב מ"רגאצי פוקצ'ה בר" רוקח מנות קלילות וצבעוניות

את
מיכל כ''ץ | 9/7/2011 6:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
שי בן אפריים
גספאצ'ו פירות יער. שי בן אפריים
גספצ'ו פירות יער (6 מנות)

חומרים:

600 גר' פירות יער טריים
צנצנת דובדבנים מוחמצים
כף סוכר חום

חומרים לקישוט:

200 גר' מסקרפונה
 גליל גבינת עזים
כפית סוכר
קורט הל טחון
מעט עלי נענע

אופן ההכנה:

1. מקפיצים במחבת לוהטת את פירות היער עם הסוכר החום למשך כדקה וחצי, עד להמסת הסוכר.
2. מעבירים את פירות היער למעבד מזון, מוסיפים את הדובדבנים המוחמצים (כולל הנוזלים) וטוחנים היטב. מעבירים דרך מסננת ומאחסנים במקרר.


3. בצלחת נפרדת מערבבים את גבינת המסקרפונה עם גבינת העזים, הסוכר וההל.
4. יוצקים את הגספצ'ו לכוסות הגשה, ובעזרת מזלף מזליפים את תערובת המסקרפונה. מקשטים בעלי נענע.

שי בן אפריים
סלט פירות יער וגבינה כחולה. שי בן אפריים
סלט פירות יער וגבינה כחולה

חומרים:

חבילת עלי בייבי
10 עלי חסה ערבית
חצי ראש חסה אמריקאית
חצי כוס פירות יער טריים, לפי בחירה (פטל, דמדמניות, אוכמניות, חמוציות)
כף חומץ בלסמי
כפית סוכר חום
2 כפות שמן זית
80-50 גר' גבינה כחולה פרוסה
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. שוטפים היטב את עלי הבייבי ואת עלי החסה, מייבשים ומעבירים לקערת הכנה.
2. מוסיפים את פירות היער, החומץ, הסוכר, שמן הזית, מלח ופלפל ומערבבים בעדינות.
3. מחלקים את הסלט לצלחות הגשה, ועל כל מנה מניחים פרוסה מהגבינה הכחולה.

שי בן אפריים
פאי פירות יער. שי בן אפריים
פאי פירות יער

חומרים לקלתית:

200 גר' חמאה רכה
150 גר' אבקת סוכר
ביצה אחת
300 גר' קמח לבן

חומרים לתערובת הפירות:

350 גר' פירות יער טריים
2 כפיות סוכר חום
כף קורנפלור

אופן ההכנה:

1. מעבדים את החמאה ואבקת הסוכר במעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים רבע מכמות הקמח ואת הביצה, וממשיכים עד לקבלת בצק אחיד. יוצרים מהבצק כדור, עוטפים אותו בניילון ומאחסנים במקרר שעתיים.
2. לאחר שהבצק התקשה, מרדדים ומעבירים לתבנית פאי בקוטר 28 ס"מ או לתבניות פאי אישיות מקומחות. אופים את הקלתית כ-15 דקות ב-180 מעלות עד להזהבה.
3. הכנת הפירות: מערבבים את החומרים ויוצקים באופן שווה מעל הקלתית. אופים ב-160 מעלות כחצי שעה, עד להתמצקות התערובת.

שי בן אפריים
קרפצ'יו בקר בווינגרט פירות יער. שי בן אפריים
קרפצ'יו בקר בווינגרט פירות יער

חומרים:

150 גר' של פילה או סינטה פרוסים דק
300 גר' פירות יער טריים
כפית חרדל
150 סמ"ק (3/4 כוס) שמן זית
2 כפות מיץ לימון
חצי כפית סוכר
 מלח גס

לקישוט: מעט פירות יער, עלי נענע, מעט גבינת עזים מגוררת

אופן ההכנה:

1. במחבת חמה מביאים לרתיחה את פירות היער (שומרים כמה פירות יער בודדים לקישוט) יחד עם שמן הזית, החרדל מיץ הלימון והסוכר. מסירים מהאש, מעבירים למעבד מזון וטוחנים היטב. מסננים ומאחסנים במקרר.
2. מניחים את פרוסות הפילה בין שתי יריעות ניילון. בעזרת פטיש שניצלים משטחים בעדינות את הבשר לפרוסות דקיקות. מסירים את יריעת הניילון העליונה, אוחזים ביריעה התחתונה, הופכים את הבשר על צלחת הגשה ומסירים בעדינות את הניילון.
3. מזליפים את וינגרט פירות היער על הקרפצ'יו ומפזרים מעל מעט מלח גס. מקשטים בעלי נענע, פירות יער טריים ומעט גבינת עזים מגוררת.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''פירות''

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים