סוד הטעם הנפלא: ביקור ב"עזורה" בשוק מחנה יהודה
אוכל "ביתי" קוראים לזה. אבל באף בית לא מגישים משהו ערב כל כך לחיך. לכבוד יום ירושלים, יעל פז-מלמד על מסעדת "עזורה" המיתולוגית בתוך שוק מחנה יהודה

עושה חשק לפתוח בשירה אדירה. מסעדת עזורה פלאש 90
.
אבל לא נפלאות שוק מחנה יהודה הן שהביאו אותנו לטפס לעבר העיר הזו, אלא מסעדה לא גדולה שקיימת כבר עשרות שנים ושמה "עזורה", שאין בה אפילו מנה אחת מתוך רבות שאינה מושלמת מבחינתינו. אוכל "ביתי" מגדירים את סוג המסעדות שעזורה משתייכת אליהם. לא בביתי ולא בביתו נהגו להגיש את מה שמציעים בעזורה, אפילו לא קרוב לכך. המטבח העזורתי מאפשר הרבה בחירות לא פחות מוצלחות, שכשאוכלים אותן מתחשק לפרוץ בשירה אדירה, לא רק בזמזום חרישי.
השעה היתה כבר כמעט שלוש כשהגענו לעזורה, ביום שני שהוא עדיין נחשב לחלש, יחסית לימים כמו רביעי, או חמישי, וכמובן שישי. יום חלש בעזורה זה אומר שצריך לחכות בתור רק כמה דקות, בעיקר בשעה המאוחרת הזו. הפחד הגדול הוא שייגמר האוכל שאנחנו אוהבים.
למזלינו עדיין היה מספיק בסירים המצוחצחים מנקיון שבהם מבשל אל-רן, בחור צעיר בן 29, אחד מתשעת הילדים של משפחת עזורה, את האוכל שהיה מבשל אביו לפני כבר לפני עשרות שנים, כשהמסעדה מנתה שלושה שולחנות בתוך חדר קטן אחד.
מגיל עשר עמד אל-רן ליד אביו, ראה הכל ולמד כל פרט. מאמו למד את סוד הכנת הקובות, ומעצמו הביא אהבה גדולה לאוכל, לבישול ולמשפחה. פתחנו עם מנה של חומוס שעליו ערימה גדולה של גרגרי חומוס לוהטי. הזמנו גם סלט ירקות, ורק אחרי שראינו את העגבניות האדומות והטריות שהגיעו באותו בוקר מאזור יריחו הבנו את סוד הטעם הנפלא.
זהו, התיאבון נפתח. בתוך דקות הגיעו לשולחן המכוסה בשעוונית מנה של בצל ממולא מהסוג שברור לי שלעולם לא אצליח לייצר לבד, ומנה לא גדולה של במיה ברוטב עגבניות, וגם מנה של קובה סלק שאפשר היה להשתגע מטעמה, וכמובן תבשיל הריאות. לכאורה אפשר היה להפסיק כאן, אבל אם כבר עלינו במיוחד לירושלים, לא נרד על מנה של אורז עם שעועית? לכאורה כל אחד יכול להכין לבד, אבל לא כזו.
ואם כבר אורז עם שעועית, איך אפשר בלי קצת גולש הונגרי, שאפילו להונגרים יש עדיין מה ללמוד ממנו. על אחת ממנות הדגל של המקום - תבשיל של זנב שור שעומד שעות על האש כד שישתבח, החלטנו הפעם בצער לוותר. יש גבול.
המחיר הממוצע לאדם בעזורה הוא בסביבות ה-70 עד 90 שקל, כולל הכל. כמובן שתמצאו מסעדות "ביתיות" זולות יותר, אבל ספק אם תמצאו טובות מזו, ושווה גם שווה לשלם יותר בעבור טעמים שלא במהרה תשכחו.
עזורה, רחוב מחנה יהודה 8, (שוק העיראקים), טלפון: 02-6235204.







נא להמתין לטעינת התגובות