לא זול, אבל כל כך משתלם: ביקור ברפאל

המחיר הוא אמנם 115 שקל לאדם, אבל קשה למצוא מקום שבו תקבלו תמורה טובה יותר לכספכם בשבת בצהרים. זה הזמן לארוחת סוף השבוע הנדיבה של "רפאל"

יעל פז-מלמד | 31/5/2011 15:27 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תגיות: רפאל
זו רשימת המנות הראשונות שהניחו על שולחננו בעת שסעדנו צהרים באחת השבתות האחרונות במסעדת רפאל בתל-אביב: עלי תרד עם שמנת חמוצה ושמן זית, לבבות חסה, אנדיב ורוקט בויניגרט חרדל, גרבדלקס סלמון בכבישה עדינה עם ויניגרט חלמונים ושמיר, סלט מאשוויה של פלפלים ועגבניות שרופים על האש עם לימון כבוש, סיגרים מרוקאים ממולאים בחלקי פנים של עגל חלב בתוספת טחינה, עלי גפן ממולאים באורז ובשר טלה עם יוגורט כבשים, סלט חם של שעועית עם עגבניות, ארטישוק מבושל בשמן זית זית עם עלי רוקאט וגבינת פרמז'נו, סלט תפוחי אדמה בוויניגרט אנשובי, פרחי כרובית מצופים בפנקו ומטוגנים, גרגרי חומוס עם טחינה חריפה, זיתי סאנטה וקלמטה עם לימון מרווה וזעתר. ובנוסף הגיעו שתי סלסלות עם לחמים נפלאים, וכמובן לחם הפוקאצ'ה המיוחד של רפאל.

וכך עובדת "השיטה" בארוחת סופשבוע ברפאל, שהיא מן הטעימות והמשתלמות כספית שאכלנו בזמן האחרון: תמורת 115 שקל לסועד נוחתים על השולחן כל המנות שנרשמו בספירת המלאי למעלה, מבלי שהאורחים צריכים לייגע את ראשם במה לבחור, שזה כבר יתרון גדול.

עוד ועוד מנות מגיעות, מוגשות בנדיבות הידועה של רפי כהן, בעל המסעדה, שמהיום הראשון הבין שהמתכון להצלחה הוא להגיש אוכל טוב בכמות נדיבה. אנטיתזה מבורכת לאסכולה שהיתה פעם ולמזלינו נמצאת היום בתהליכי גסיסה, שהגישה צלחות ענקיות ובהן גרגר וחצי של משהו שהוגדר כמנה, שעוד לפני שהספקתם לגבש דעה האם האוכל טעים לכם, הוא כבר נעלם מהצלחת.

פה ושם יש מסעדות די יקרות, שעדיין לא שמעו שהעולם הקולינארי עבר מהפכונת, ועדיין מגישים שם דוגמיות מעצבנות של אוכל שניתן היה להנות ממנו, אילו רק נתנו.


ראובן קסטרו
לא צריך להתלבט. המנות הראשונות של רפאל. ראובן קסטרו

אחרי שמסיימים כמה סלסלות של לחמים מסוגים שונים שמהווים תוספת נחוצה לניקוי שלל הצלחות והקערות שהמלצרים המיומנים הצליחו איכשהו להציב בשולחן גדול שהכיל שמונה סועדים עליזים, מגיע שלב המנה העיקרית, שכלולה כמובן ב-115 השקלים , והיא מוגשת כבר לפי בחירה של כל אחד.

בשולחן שלנו בחרו בפילה דניס עם עגבניות צלויות ואספרגוס, בקציצות טלה עם במיה, עגבניות, כרשה ונענע, שלידו הונחה צלחת גדושה בקוסקוס הנפלא של רפאל, שאותו הביא רפי מהבית המרוקאי שלו. מנה

עלי גפן ממולאים באורז ובשר טלה.
עלי גפן ממולאים באורז ובשר טלה. ראובן קסטרו

נוספת של קוסקוס הגיעה עם כתף טלה שבושל ארוכות עם ירקות שורש וגרגרי חומוס, נבחרה גם מנה של סינטה צלויה בתוספת שלוש חתיכות יפות של מח עצם (למנה הזו יש להוסיף עוד 35 שקל), והיתה גם מנה של טורטליני טלה ובצל לבן בציר טלה.

מה נאמר ומה נדבר? עדיף לשיר. שבת אחר הצהרים, שום דבר לא בוער חוץ מהשמש שעוד מעט נחזה בשקיעתה לים שניבט מכל חלון ענק של המסעדה, יין נפלא של יקב יתיר, נינוחות של בילוי עם חברים שלא התחשק להם לבשל. עונג גדול.


שלא כדרכינו, מצאנו לנכון להזמין רק שתי מנות אחרונות (38 שקל כל אחת), אחת של מוס גבינה עם אוכמניות, והשניה היתה מרק מרענן וכיפי של תותים עם סורבה לימון. ליותר מזה לא היה מקום.

אם תלכו רק על השלל הגדול של המנות הראשונות, בתוספת מנה עיקרית, תשלמו "רק" 115 לאדם. קשה למצוא מקום שבו העיקרון של תמורה תמורת כסף עובד טוב יותר בשבת בצהרים.

רפאל, רחוב הירקון 87 תל אביב (בתוך מלון דן), 03-65226464.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב בואו להמשיך לדבר על זה בפורום מתכונים -

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''אוכל''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים