אמריקה - ישראל: הטרנדים הקולינריים החמים בארה"ב
גידול ביתי של ירקות, השכרת עצי פרי ושופינג לילי בשווקים. חובבי הקולינריה האמריקאים צורכים עוד ועוד טעמים חדשים שנעים על הסקאלה שבין הגיוני וטעים למופרך ופלצני. חלק מהטרנדים הגיעו גם לכאן
האמריקאים מגלים את אט את חדוות המזון תוצרת בית במובן העמוק ביותר של המילה. לאחרונה, למשל, פשט מנהג גידול תרנגולות בחצר. בהתחשב בעובדה שחצר אמריקאית ממוצעת גדולה בהרבה ממקבילתה הישראלית, האמריקאים מגדלים בחצר לא רק ביצים אלא גם ירקות ופירות.
עם
ואצלנו: כשנגמר החורף החלו פירות השסק החלו להבשיל בחצרות הבתים הותיקים ומיד אחריהם הבשילו תותי העץ. בהמשך צפויים שזיפים, אפרסקים ופירות קיץ נוספים, חלקם על עצים שפזורים בשטחים ציבוריים (זה נכון בעיקר לעצי תות ופירות ההדר).
פרט לזאת כדאי לחפש את הגינות הקהילתיות שסמוכות לאזור מגוריכם ולהצטרף לסיורי הליקוט שמארגנים גופים ואנשים ירוקים שונים (הקלדת המילים "סיורי ליקוט" בגוגל היא דרך מצוינת ללקט לעצמכם מבחר סיורים שכאלה).

באסיה הם כבר קיימים כבר שנים רבות, עכשיו גם באמריקה מגלים אותם. השווקים הליליים בארה"ב מציעים חוץ משופינג גם אופציה לבילוי לילי והתערבבות עם אנשים עם סקרנות קולינרית דומה לשלכם.
לשוק באים לא רק בשביל לקנות עגבניות לרוטב פסטה אלא גם לטעום אוכל רחוב פשוט מדוכני הרוכלים או מנות מתוחכמות יותר מ"ניידות אוכל" שמופעלות על ידי מסעדות נחשבות יותר או פחות. בכל מקרה, מדובר בחוויית אוכל יותר מאשר בשופינג, והכל בתפאורה שונה לגמרי מזו של סתם מסעדה.
ואצלנו: לילות לבנים והפנינגים ליליים פוקדים אותנו מדי פעם, בעיקר בשוק הנמל בתל אביב, אבל שווקי אוכל ליליים קבועים עדיין לא פועלים אצלנו.

מבקרי מסעדות תמיד אומרים לנו שיש משהו מעורר חשד במסעדות שמציעות המון מנות בהמון סגנונות. ובכן, בא הקץ לתפריטים הארוכים, הכירו את המסעדות שמתמחות במנה מסוג אחד.
בארצות הברית מגדירים את השפים של המסעדות האלה שפים היפר-ממוקדים. תמצאו אותם במסעדות כמו "Meatball Shop" בניו יורק, שם בוחרים הסועדים שילובים לפי טעמם של בשרים ורטבים. ב-Chedd's Gourmet Grilled Cheese שבאוסטין טקסס יגישו לכם לא פחות ולא יותר מאשר טוסטים, אבל טוסטים גורמה. תוכלו לבחור בין 35 סוגים של גבינה, שמונה סוגי לחם ו-31 תוספות, מה שבסופו של דבר מצטבר למבחר של 8,860 סוגים של טוסטי גבינה שונים.
ואצלנו: בהנחה שלא לוקחים בחשבון סביחיות, פלאפליות ודוכני שווארמה, נדיר למצוא מסעדות שמתעקשות באמת על סוג מנה אחד, אבל גם כאלה צצו אצלנו, כמו מסעדת "תפוח אדמה" באבן גבירול בתל אביב שכבר אינה פועלת, או מסעדת "מאמאס מיט בולס" מאותו הרחוב, שהתמחתה במנות בצורה של כדור וגם היא כבר אינה איתנו עוד. מסעדת קרפצ'יו בר המיתולוגית, לעומת זאת, עדיין איתנו.

טרנד האופניים לא דועך כמו טרנדים אחרים אלא ממשיך לתפוס תאוצה.
בתי הקפה שמיועדים לרוכבים הם כבר לא סתם מקומות בצד הדרך שמציעים גרנולה וחטיפי אנרגיה. הזן החדש של בתי הקפה למדוושים משלבים סדנאות תיקונים או חנות אופניים.
ב-"Angry Catfish Bicycle and Coffee Bar" במינאפוליס, לדוגמה, אפשר לקנות אופניים שעוצבו על פי מידתכם וליהנות מתפריט גדול של משקאות חמים, חליטות אורגניות וארוחות אורגניות וגם גישה מתחשבת בסביבה וקפה מסחר הוגן.
ואצלנו: רוכבי אופניים רעבים יכולים לדווש למסעדת "קאדנס" במבשרת ציון שמציעה אוכל צמחוני וגם מקום מפגש לרוכבים שרוצים לתקן, להחליף או סתם להשוויץ בכלי הרכב הדו גלגלי שלהם. את אותו הדבר תוכלו לעשות ב"ספינגו", חנות אופניים במושב בני ציון, שבתוכה מסתתר בית קפה שמציע מגוון מנות שחביבות על הקהל הישראלי הרכוב או הישוב.

זה כבר נשמע כמו משהו שיותר מתאים ליפנים, אבל בארצות הברית אפשר לשכור עצי פרי, גם אם הם צומחים באירופה. העץ לא יגיע אליכם הביתה, אבל אם "תאמצו" עץ, תקבלו משלוח מיוחד במהלך שנת האימוץ עם התוצרת שהוא הניב.
למשל, כרמי הזיתים Nudo באיטליה מציעים לכם לבחור עץ, לאמץ אותו על פי פרופיל הטעם שלו ולקבל את כל שמן הזית שיופק ממנו. הם עושים משלוחים לכל העולם, גם לישראל.
ואצלנו: טרם.







נא להמתין לטעינת התגובות