מדעי הגריל: מתכונים על הגריל ליום העצמאות

יום העצמאות הוא חג לאוהבי הבשר. השף גיל גלר, מנדב כמה מתכוני בשר צלוי לטקס הנפנוף השנתי וגם מתכון לאנטיפסטי על האש

גיל גלר | 10/5/2011 11:08 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
יום העצמאות הוא חג הנפנוף הלאומי של ישראל, אשר מציין את טקסי המנגל ההמוניים שפרצו עם תום המנדט הבריטי.

יום העצמאות חל בתאריך ה' באייר ולא בכדי שכן מיטב הבשר המיושן מגיע בתקופה שאחרי חג האביב.

יום העצמאות נקבע כיום חג בחוק יום העצמאות, התש"ט- 1949, שנחקק על ידי הכנסת ומציין שכל זכר אשר מלאו לו 18 אביבים מחויב בנפנוף עד למיצוי מוחלט של כל הבשר. החוק מחמיר ומוסיף שצעירים אשר טרם מלאו להם 18 שנה מחויבים בהכנת קפה בפינג'אן לא יאוחר מחצי שעה מגמר הסעודה.

על פי חוק המדינה ולפי כל דין, אני מכריז בזאת על פרסום מתכוני יום העצמאות בארץ ישראל, אלה הם מתכוני יום העצמאות בארץ ישראל.
נאור רהב
כנפיים בתיבול אסייתי. נאור רהב
כנפיים בתיבול אסיאתי

החומרים ל-6 שיפודים גדולים:

1 ק"ג כנפיים נקיות מנוצות, מחולקות, שרופות מעל גז ומשופדות על שיפוד ברזל (יש לשפד 9 חלקי כנף על כל שיפוד)

למשרה:
400 מ"ל סויה
100 מ"ל רוטב צ'ילי חריף
אצבע ג'ינג'ר מקולפת וקצוצה
4 שיני שום, קצוצות
"זליף" קצר של שמן שומשום (לא להגזים, הוא מאוד דומיננטי)
200 מ"ל מים

למריחה: 200 מ"ל סויה
200 מ"ל סילאן
100 מ"ל מים
חופן קטן של כוסברה קצוצה

ההכנה:

1. מערבבים את כל חומרי המשרה בקערה ושופכים על שיפודי הכנפיים.
2. משרים את הכנפיים לפחות חמש שעות בתוך המשרה.
3. מערבבים בקערה את המרכיבים של הרוטב למריחה

ומורחים על הבשר לאחר הצלייה (אין למרוח לפני הצלייה כי הסוכר בסילאן יתקרמל ויישרף). אפשר לפזר על השיפודים מעט שומשום קלוי ועירית או בצל ירוק מקורזל.

כבד על המנגל

החומרים ל-6 סועדים:

1 ק"ג כבד פרגית מחולק לאונות ונקי מגידים

לתיבול:

כפית כמון
1/2 כפית כורכום
כפית חווייג' תימני

למרק:

צרור כוסברה גדול, קצוץ דק
1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
בצל לבן גדול, קצוץ דק
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס מי מרק עוף (שלא יהיו מלוחים מדי)

ההכנה: 1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומשרים את הכבד בתערובת שלוש שעות לפני הצלייה.
2. צולים את הכבד המושרה על גחלים ללא אש גלויה, עדיף ברשת צפופה או על נייר אלומיניום משומן. כדאי לצלות את הכבד על רצועות בצל כדי שלא יידבק.



נאור רהב
קבב בקר וכבש. נאור רהב
קבב בקר וכבש

החומרים ל-8 סועדים:

800 גרם בשר בקר טחון
400 גרם בשר כבש טחון
2 בצלים לבנים קצוצים דק, מטוגנים עד לקרמול מלא (עד שהם הופכים לחומים)
1/2 כוס פלפל אדום, קלוי וקצוץ
1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק
1/2 כוס צנוברים קלויים וקצוצים
1/2 קורט מלח דק
2 פרוסות לחם קלויות ומפוררות
קורט פלפל שחור גרוס דק
2 כפות בהרט
5 כפות שמן זית
1/2 כפית כורכום

ההכנה:

1. מערבבים את כל החומרים בקערה במשך חמש דקות ומניחים במקרר כשעה.
2. מקבבים 30 קבבים שווים בגודלם ומניחים בקירור עד לרגע הצלייה. הסוד שבזכותו הקבב אינו מתפרק הוא הלישה הארוכה של התערובת לפני הגלגול והקירור הארוך. חשוב שהקבב יהיה קר לפני שמניחים אותו על המנגל.
3. צולים את הקבבים בחום בינוני.

נאור רהב
אנטיפסטי. נאור רהב
אנטיפסטי

החומרים ל-10 סועדים:

חציל חתוך בפרופיל לטבעות בעובי 1 ס"מ
כרובית, מפורקת לפרחים
3 בצלים, חתוכים לשמיניות
2 פלפלים אדומים, חתוכים לרבעים
חופן גדול של עגבניות שרי (עדיף לא לפרק אותן מהאשכול)
10 פטריות פורטובלו גדולות, שנחתך מהן הקצה של הרגל
15 פטריות שמפיניון גדולות, שנחתך מהן הקצה של הרגל
2 ראשי שום שלמים ולא מפורקים
2 קישואים, חתוכים לאורכם לפלחים ארוכים
שומר, חתוך בפרופיל ארוך
2 גזרים מקולפים, חתוכים בפרופיל זוויתי

לרוטב:

כוס שמן זית
1/4 כוס חומץ בלסמי
כף סוכר חום
כף מלח גס
חופן תימין קצוץ
1/2 חופן רוזמרין קצוץ
4 שיני שום קצוצות
1/2 פלפל צ'ילי קצוץ

ההכנה:

1. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומקררים לפחות כחצי שעה לפני המריחה על הירקות.
2. צולים את הירקות העטופים ברוטב בחום גבוה למשך זמן קצר. לשים לב שהם לא צריכים להתרכך. במהלך הצלייה מורחים את השמן המתובל על הירקות פעם נוספת.

גיל גלר הוא השף של "גיל גורמה". חפשו אותו בפייסבוק או ב gilgourmet.co.il.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->