פיינל

חמש בעשר: חמש מסעדות טובות וזולות בברצלונה

בזבזתם את המשכורת החודשית על טיסה לפיינל פור בברצלונה? כדי לא לגווע ברעב בעיר הכי צבעונית באירופה הנה כמה המלצות למסעדות מצויינות שמגישות ארוחות צהריים טובות במקסימום עשרה אירו לאדם

טל מכניק | 5/5/2011 16:05 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
הו ברצלונה, מה עוד נותר לומר ולהגיד. העיר שחברה לה יחדיו עם כל הטוב מכל העולמות. מזג אוויר מושלם, תועפות של תרבות, ארכיטקטורה מרהיבה, אנשים נחמדים וכמובן לא פחות חשוב - טעמים וריחות.

לקראת הפיינל פור המדובר, מובאות לכם פה חמש אופציות אכילה טובות במחיר סביר, ודווקא לא באותם טאפס ברים, שעליהם בטח לכולכם יש המלצות מכאן ועד פלאסה קטאלוניה. מדובר דווקא באותם מקומות יותר מקומיים, פחות תיירותים, שיגרמו לכם להרגיש חלק מהשכונה.



אל פינאר (El Pinar)

בית קפה - מסעדה ברחוב צדדי בלב של הסנטרום, הפעיל כבר כמעט 100 שנה (!), (ולחשוב שאצלנו מסעדה ותיקה חוגגת 20 שנה. יחי ההבדל. הקטנטן). כיום מנהל את המקום בן דור שני למשפחה שמחזיקה בבעלות המקום כ-30 שנה, ובשלן לא רע בכלל.

אל פינאר מציעים את "תפריט היום" (מנו דל דיה) ב-10 אירו, והוא כולל מנה ראשונה, עיקרית, קינוח, לחם ושתיה קלה (בירה ויין נחשב כאן קל), או קפה. בהחלט דיל משתלם, בעיקר כשלוקחים בחשבון את גודל ואיכות המנות.

סוג המטבח הוא קטאלני-איטלקי, במנות הראשונות

תמצאו תמיד סוג של פסטה, מרק וסלט, העיקריות כוללות בחירה מתוך דג, עוף, כבש ברטבים מעניינים או אופן הכנה מיוחד, והמנות האחרונות כוללות תמיד עוגה כלשהי, גלידה או פירות טריים

בשעות בהן מוגש ה"מאנו", גודשים את המקום מקומיים רבים, בעיקר צעירים אופנתיים אך מרושלים, אך גם אנשי עסקים מהסביבה הקרובה, והמלצרים הצעירים (גברים בלבד!) מתרוצצים בין הלקוחות ביעילות וחיוך תמידי.

אם חשקה נפשכם דווקא בסנדוויץ' טוב, טרי, אך בסיסי, תוכלו למצוא כאן החל משעות הבוקר.

כתובת: Duc (de la Victoria) 7.
שעות פתיחה: שני- חמישי: 08:00- 22:00, שבת: 09:00- 22:00, ראשון: סגור.
מחיר: 10 אירו (שני- חמישי: 13:00- 16:00).
עוד משהו: הקפה שמוגש במקום הוא מהטעימים שמצאתי בעיר.

טל מכניק
אל פינאר בברצלונה. טל מכניק
אל סטיאל (El Setial)

אנסטסי, קטאלוני חביב ביותר המנהל את העסק ביד רמה. האוכל קטאלני ביתי, ותפריט היום כולל מנה ראשונה, עיקרית, קינוח לחם ושתייה קלה.

בראשונות מרק ג'ספצ'ו (מעולה!). בקיץ - פסטה, סלט על בסיס ירקות, ולחם קלוי עם תוספת מעניינת כלשהי.

בעיקריות: בשר על האש, דג על האש ודג ברוטב, פירות ים, ובשר בעשייה מסורתית. הקינוחים כוללים בחירה משתנה מתוך מבחר של גלידה, עוגות, פודינג, פירות טריים ויוגורט. המטבח חצי פתוח כך שתוכלו לראות את צוות המטבח המוכשר עומל במרץ על הכנת  הארוחות הטעימות.

בשעות הצהריים המקום עמוס ולעיתים יש צורך להמתין למקום פנוי.

כתובת: Regomir 11
שעות פתיחה: כל השבוע החל מ-9:00.
מחיר: 9 אירו (שני-חמישי: 13:00- 15:00)
עוד משהו: בימי שלישי ושבת נערכים במרתף במקום הופעות מוזיקה חיות ומגוונות, החל מ-22:30, הכניסה חינם. (מומלצת ההופעה של חורחה, זמר מוכשר שמופיע כמעט כל יום שבת).



"אל פסטה בר" (El Pasta Bar)

נכון, לאכול פסטה דווקא בברצלונה, נשמע קצת מופרך. אבל מה לעשות שלפעמים (לפחות לי) מתעוררת התשוקה לבצק-בצק הזה. המקום חמוד וקטן, מעוצב בחן רב ונמצא ממש בסמוך ל"פלאסה טריפי" (פלאסה ג'ורג' אורוול בשמה הרישמי והלא מוכר).

הפסטה המוגשת היא פסטה טרייה, הנעשית ממש מול עייני הלקוחות ואיכותה גבוהה. המנה עצמה נעשית בכיריים פתוחים לעיני כל, רק עם הזמנת הלקוח. גם פה מוגש תפריט יומי:

ה"מאנו" כולל ראשונות כמו מרק קרם ירקות, סלט אורוגולה או סלט חסות עם עגבניות ובצל סגול, המתובל בבלסמי וגבינת פרמז'ן.

מתוך הפסטות ניתן לבחור את סוג הפסטה (ספגטי, טליטאלה, טליאטלה מקמח מלא או רביולי ריקוטה ותרד- האחרון בתוספת של 1 אירו) במבחר רטבים: עגבניות, פסטו או עגבניות וירקות. בקינוחים ניתן לבחור טירמיסו או טרטופו שוקולד. חוץ מכל אלה כולל המאנו גם שתיה קלה (כבר הפנמתם שבירה ויין נחשב כאן קל?).

עוד רטבים לבחירה: בולונז, גורגונזולה וברוקולי, פטריות ושמנת, פסטו ועגבניות מיובשות, עוף שמנת וםפטרות, מנת סלמון ופטריות ועוד.

ההזמנה מבוצעת בקופה, וברגע שהמנה מוכנה היא מוגשת אליכם או שקוראים בשמכם, תלוי במצב הלחץ במקום. כל מנות הפסטה מוגשות עם המון פרמז'ן מעל, אז אם אתם בדיאטה או פשוט מעדיפים בלי, חשוב לציין זאת עם ההזמנה. שימו לב לאהילי המנורות במקום העשויים בקבוקי יין ללא תחתית, כמה פשוט - ככה יפה.


כתובת: Escudellers 49, Barcelona
שעות פתיחה: כל השבוע 12:00 - 03:00, מלבד ראשון 12:00- 24:30
מחיר: 9.90 אירו (לאורך כל היום).
עוד משהו: הטירמסו הטוב בעיר.


צילום: גטי אימג'ס
אוכלים בברצלונה. צילום: גטי אימג'ס
איל מונטלו (Il Montello)

באחד הרחובות הראשיים והסואנים של העיר, שוכנת "איל מונטלו", עם שילוב של אוכל איטלקי ונגיעות קטאלניות.

התפריט הכללי מציע מבחר עצום של בשר, דגים, פסטות ופיצות, אבל גולת הכותרת היא תפריט היום"- הלוא הוא ה"מנו דל דיה" שלנו. במחיר שערורייתי (לטובה) ניתן לבחור מבין 4-5 אופציות במנה ראשונה ועיקרית, ושתייה. בנוסף כולל המנו קפה או קינוח.

הראשונות כוללות תמיד סלט ופסטה כלשני, והעיקריות מנות בשר דגים או פיצה (הנאפת במקום בתנור לבנים). את המקום גודשים מקומיים מהמשרדים הסמוכים, ובדר"כ מסתרך תור בקדמת המסעדה - אך אל חשש, המקום גדול והתור מתקדם מהר מאוד.

כתובת: Via Laietana, 42.
שעות פתיחה: כל השבוע החל מ-12:00.
מחיר ארוחה: 6.90 אירו (!) (שני- שישי).

Ap
לא רק בארץ. שווארמה. Ap
El Cocinero de Damasco (או "שווארמה סאלם")

מקום זה, המכונה בפני המקומיים "סאלם" על של שם בעל המקום, נבחר ולא בכדי,  לשווארמה הטובה בעיר (טיים אאוט המקומי). נכון, לא הגעתם לברצלונה על מנת לאכול את מה שאתם חוטפים בצהרי יום עבודה עמוס בתל אביב המפוייחת, אבל את השווארמה של סאלם שווה לנסות. אני לא יודעת מה הוא מכניס שם או איך הוא מתבל אותה, אבל ביננו, מה זה חשוב? זה טעים! מאוד!

השוארמה מוגשת בפיתה דקה שלאחר חימום קל על תכולתה מגולגלת לצורת רול, לאכילה נוחה יותר. את הצמחונים שביננו סאלם מפנק גם בפלאפל טעים. (3 יורו).

כתובת: Templers 2  (פינת רחוב Palau)
שעות פתיחה: שלישי-שבת (14:00-16:00, 20:00-24:00)
מחיר: 4.50 אירו למנה (תוספת לחומוס - 1 אירו).
עוד משהו: סאלם הוא סבא'לה סורי חמוד חובב ישראלים. מזרח תיכון חדש.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/tourism/ordering_new_2/ -->