ניגוב מהחלומות: על חומוסיית "הפרלמנט" בקיבוץ גליל ים

סיר הפול מבעבע על האש, הנגלה של הטחינה מוכנה וסלט הירקות הטריים נקצץ. כשכל אלה מתווספים לחומוס המעולה של "הפרלמנט", האושר גדול. תנו קפיצה לחומוסייה שבכניסה לקיבוץ גליל ים, ממש בתוך הרצליה

יעל פז-מלמד | 3/5/2011 15:38 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
למרות שידעתי שקיבוץ גליל ים הוא שכונה קטנה בתוך הרצליה, עדיין נערכתי לנסיעה כמו שנערכים לנסיעה לקיבוץ. כאילו מדובר בנסיעה ארוכה, שבסופה מגיעים אל חלקת אלוהים קטנה, עם בתים קטנים אדומי גגות, מוקפים דשאים ועצים, ובמרכזם חדר האוכל המיתולוגי, שאני יודעת שמזמן עבר זמנו, אבל עדיין השלט המרכזי בכניסה לכל קיבוץ מכריז בגאון על הכיוון אליו.
 
רעננה ונהדרת. צלחת חומוס ב
רעננה ונהדרת. צלחת חומוס ב"הפרלמנט". נאור רהב
 

12 דקות אחרי שיצאתי מביתי בשכונה צפון תל אביבית, כשבקבוק המים שלקחתי אתי למסע עדיין סגור, הגעתי אל אותה חלקת אלוהים הקטנה, עם אותם דשאים רחבי ידיים ואותם בתים קטנים שמגיעים אליהם באמצעות מערכת מדרכות מסועפת.

אפילו השלט שמוביל לחדר האוכל עדיין עומד על תילו, אלא שהוא נבלע בין הרבה שלטים אחרים, המדריכים את המבקר כיצד להגיע אל עשרות עסקים קטנים, שהקימו חברי הקיבוץ המופרט, כדי להתפרנס.

אכן, דרך ארוכה ומפותלת עברו הקיבוצים מאז אותם ימים שאף אחד לא העלה בדעתו שאפשר לקבל כסף עבור עבודה. ורק התפאורה מסביב נשארה כשהיתה. פסטורליה ירוקה עם הרבה נגיעות צבע של פרחים ועצים פורחים, כמו שצריך להיות באביב. כמו שצריך להיות במקום שהטבע הוא המסר.

חבורת ילדים שמחה וצוהלת מתרוצצת על המדרכות, בדרכם לטיול בשדות שמסביב, מזכירה לי ילדות נשכחת. יש דברים שלא משתנים, וטוב שכך. גם הילדים הללו, כשיגדלו, יזכרו בערגה את הטיולים שעשו בין החיטה הקצורה, כשהם קוטפים מדי פעם פרחי בר לא מוגנים, ובטוחים שהעולם הוא מקום די נעים ומסביר פנים.

יום שישי, תשע בבוקר, אחרי לילה של גשם ששטף את כל האבק. אני בדרכי לפרלמנט של קיבוץ גליל ים. לא, ממש לא מה שאתם חושבים. אין מדובר בחבורה של אנשים שמתיישבים יחד כדי לנהל את העולם, כפי שנהוג אצלנו בימי שישי בבוקר. הפרלמנט הפעם הוא חומוסייה שהקימו שתי נשים צעירות מהקיבוץ, והוא מקום שמאד מומלץ להגיע אליו אם מחפשים ארוחת בוקר משביעה במיוחד וזולה במיוחד, תוך כדי בהייה בשדות מורייקים מסביב, התרגעות בשקט שעוטף הכל, ונוחיות גדולה כאשר מדובר על מקום חנייה.

כשחושבים על הסבל שצריך לעבור אם רוצים לנגב חומוס בתל אביב, הפרלמנט בגליל ים הוא האופציה הנכונה. אבל לא רק בגלל החנייה. גליה וניצן, אחת בת הקיבוץ, השניה נישאה לבן קיבוץ, שתיהן אמהות לילדים קטנים, החליטו לשלב ידיים ולפתוח מקום שבו מגישים כל יום חומוס טרי שגרגריו מתבשלים בסירים גדולים, ומדי פעם שולים כמות מסוימת, מרסקים אותם למחית, מוסיפים טחינה ושאר טעמים, וכך הוא נותר רענן ונהדר כל הזמן.
נאור רהב
ארוחת בוקר משביעה וזולה במיוחד. הפרלמנט. נאור רהב
שומרים על הבריאות

גם סיר הפול מבעבע לו על האש, הביצים הקשות מוכנות, הנגלה הראשונה של הטחינה הוכנה, סלט הירקות הטריים נקצץ, הפיתות החמות והבשרניות גם הן כבר הגיעו, וכל שנותר הוא להרכיב את צלחת החלומות שבה שוכנים יחד חומוס מעולה, טחינה במרכז הצלחת, על הכל גרגרי חומוס שבושלו היטב, כמו שצריך, והם רכים ונימוחים, או פול נהדר שגם הוא עבר את תהליך הבישול האיטי והמתמשך שלו, מעל הכל רוטב לימון ושום וכמובן כמות נדיבה של שמן זית. וכקישוט, במרכז הצלחת, ביצה קשה וחמימה, שזה עתה הסתיים בישולה, חמוצים ליד, שתי פיתות חמות, והחיים שלכם דבש. לא בטוח שהדוכסית מקיימברידג' לא היתה מתחלפת אתכם, אילו ידעה מה היא מפסידה.

לכאורה, מדובר על עוד מקום שמגיש חומוס עם שלל תוספות. אלא שלא. הפרלמנט הוא מקום ש"מגיש" הרבה יותר מחומוס. הוא מאפשר לקהל הסועדים שלו לשבת בצל עץ עבות, סביב שולחנות מבהיקים מנקיון, כאשר כל כסא קיבל טיפול אישי של מירוק. הוא מאפשר להגיע לשם עם ילדים ולתת להם להתרוצץ על הדשא מסביב, או בפינת הילדים הקטנה שהכינו להם גליה וניצן.

הוא מאפשר התחממות נעימה באותה שמש אביבית, והוא בעיקר מאפשר ארוחת בוקר גדולה, שמחזיקה אתכם שבעים שעות רבות, בריאה, טעימה להפליא, בעבור

19 שקלים, שזה מחירה של הצלחת הגדולה והמושקעת של החומוס עם כל מה שנלווה, אליו, ובנוסף, באותו מחיר, תה וקפה כאוות נפשכם, וגם תוכלו לפתוח את מקרר הקרטיבים שמונח בכניסה ולקחת לעצמכם מה שתרצו.

כבר קבעתי פרלמנט פרטי עם כמה מחברותי, שנדבקו בהתלהבות שלי. הרי אנחנו מחפשות לנו מקומות בילוי שכאלו כאשר אנחנו מצליחות לקבוע לעצמינו איזה בוקר פנוי מטרדות העבודה והחיים.

בתור התחלה לקחתי הביתה גביע של חצי קילו חומוס, רבע קילו פול ורבע קילו גרגרי חומוס, לכל זה הוסיפו ארבע פיתות, רוטב שום לימון וצלוחית סחוג, שילמתי משהו כמו 40 שקלים, ושלושה אנשים צעירים ורעבים שחיכו בשקט למשלוח התנפלו על הכל, בירכו אותי תוך כדי ניגוב, ויצאו לדרכם עם חיוך גדול של אושר.

כששאלתי את גליה וניצן למה אין פלאפל, הן הסבירו שענין הבריאות חשוב להן מאד. לכן הן חיפשו הרבה זמן את גרגרי החומוס הכי טובים שניתן להשיג, לכן הכל טרי כל כך, ולכן הן נגד טיגון בשמן. והרי פלאפל בלי טיגון בשמן עמוק, שמחליפים אותו במקרה הטוב פעם ביום, הוא כמו טחינה בלי לימון, וחומוס בלי טחינה. לא הולך. האמת, אפשר בהחלט להסתדר בלי הכדורים טבולי השמן הללו. גם ככה זה יופי של מקום, שלא כדאי לכם לפספס.

הפרלמנט, חומוסיה, בכניסה לקיבוץ גליל ים, טלפון: 052-6166789.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_1/ -->