התוספת שתופסת: שלושה מתכוני אורז

עם המתכון הנכון, אורז יכול להפוך ליותר מסתם תוספת. כמה מתכונים קלילים אך מרשימים לאורז מתוך הספר "על השולחן אקספרס", שאיתם כדאי להשוויץ בארוחה המשפחתית הבאה

nrg מעריב | 3/5/2011 8:26 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
דן לב
ריזוטו פטריות בתנור. דן לב
ריזוטו פטריות בתנור

כולם יודעים שריזוטו קלאסי בוחשים ללא הפסקה. לא הפעם. לריזוטו הזה מוסיפים את כל הנוזלים ומשגרים לתנור. הברקה.

החומרים ל-6-4 מנות:

1 שקית (25 גרם) פטריות פורצ’יני מיובשות
3 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ

עטיפת הספר
עטיפת הספר "על השולחן אקספרס". יחצ
1 כפית עלי תימין
1/2 סלסילה (100 גרם) פטריות פורטובלו טריות פרוסות
1/2 סלסילה (100 גרם) פטריות שמפיניון טריות פרוסות
11/2 כוסות אורז עגול לריזוטו
1/3 כוס יין לבן יבש
33/4 כוסות מים רותחים
2 כפיות מלח
להגשה:
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
50 גרם חמאה רכה
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 כף ברנדי
1 שן שום כתושה

ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. כותשים פטריות פורצ’יני במעבד מזון כתישה גסה.
3. מחממים שמן בסיר שמתאים לתנור ומטגנים בצל, תימין, פורצ’יני כתושות ופטריות טריות כ-2 דקות עד הזהבה. אם אין די נוזלים בסיר, מוסיפים 2-1 כפות מים רותחים, כדי שהבצל והפטריות לא ייחרכו.
4. מוסיפים אורז ומערבבים. יוצקים
יין לבן ומבשלים עד שמתאדה.
5. יוצקים לסיר מים רותחים, מוסיפים מלח, מערבבים ומביאים לרתיחה. טועמים, ואם יש צורך מוסיפים מלח.
6. מכסים ומעבירים לתנור. אופים 20 דקות.
7. מוציאים את הסיר מהתנור ומוסיפים פרמזן, חמאה, פטרוזיליה, ברנדי ושום. מערבבים עד לקבלת מרקם קרמי ומגישים מייד





דן לב
מג’דרה אורז וחומוס עם כרובית צלויה. דן לב
מג’דרה אורז וחומוס עם כרובית צלויה

כרובית צלויה, שקדים וחומוס יוצרים מג’דרה חגיגית וטעימה במיוחד.

החומרים ל-6-4 מנות:

לכרובית:

1 ראש כרובית קטן מופרד לפרחים קטנים
שמן זית לזילוף
מלח ופלפל שחור טחון טרי

למג’דרה:

1/4 כוס שמן
1 בצל קצוץ
1 גזר חתוך לרצועות
1 כוס אורז בסמטי שטוף, שרוי 10 דקות במים ומסונן
1 כוס חומוס מבושל (משומר או קפוא)
1/2 כפית בהראט (לא חובה)
1/2 כפית מלח
2 כוסות מים

להגשה:

2 כפות שקדים מולבנים קלויים
1/2 צרור כוסברה

ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מכינים את הכרובית: מתבלים כרובית במלח ופלפל ומזלפים מעט שמן. מניחים בתבנית וצולים כ-20 דקות עד הזהבה.
3. בינתיים מכינים את המג’דרה: מאדים בצל וגזר בסיר עם שמן כ-5 דקות עד שהבצל הופך שקוף.
4. מוסיפים אורז, חומוס, בהראט ומלח ויוצקים מים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 15 דקות על להבה נמוכה. מכבים את הלהבה ומשהים מכוסה כ-10 דקות.
5. מעבירים את האורז לכלי הגשה, מוסיפים את הכרובית, מערבבים, מפזרים שקדים ועלי כוסברה ומגישים חם.


דן לב
קיצ'רי של דייזי. דן לב
קיצ’רי של דייזי // תבשיל אורז ועדשים כתומות

התשובה העיראקית למג’דרה. יש שמכינים עם רסק עגבניות (ראו גיוון). ותודה לדייזי יצחקי על המתכון המעולה.
  
החומרים ל-6-4 מנות:
  
11/2 כוסות אורז בסמטי
3/4 כוס עדשים כתומות או צהובות (טיפ: עדשים אורגניות מתמסרות בבישול קצר בלי להתפורר)
1/4 כוס שמן
4 שיני שום קצוצות
1 כפית מלח
1/2 כף כמון
1 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל אנגלי
  
ההכנה:
  
1. שוטפים אורז ועדשים בקערה תחת מים זורמים עד שהמים צלולים. מכסים במים בטמפ’ החדר ומשרים 10 דקות. מסננים.
2. מטגנים שום בסיר עם שמן עד הזהבה עדינה. מוסיפים את שאר החומרים, יוצקים מים עד 1 ס”מ מעל מפלס האורז והעדשים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה גבוהה כ-20 דקות או עד שהמים מתאדים לגמרי.
3. מכבים את הלהבה, מכסים את הסיר ומניחים מכוסה 20 דקות.

גיוון: מוסיפים 1/2 כף רסק עגבניות לאחר טיגון השום, מבשלים שניות אחדות תוך כדי ערבוב ומוסיפים את האורז והעדשים.

רוצים להשקיע יותר?

עגבניות כאילו ממולאות: חורכים עגבניות חצויות (רצוי מזן תמר או “אדמוניה” החדשה והבשרנית) במחבת עם מעט שמן זית ועורמים עליהן את הקיצ’רי. אפשר להוציא מעט מתוכן העגבנייה, להעצמת המראה הממולא.

המתכונים מתוך הספר "על השולחן אקספרס", מאת אורלי פלאי ברונשטיין ומיכל מוזס. הספר מכיל מגוון מתכונים, רעיונות ופטנטים להכנת מנות מקוריות ומרשימות במינימום זמן.

להשיג בחנויות הספרים המובילות, באתר על השולחן, או בטל' 03-6488898. מחיר: 128 שקל.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->