פסח

סבבה אגוזים: קינוחי אגוזי מלך לפסח

מחפשים קינוחים מושקעים למראה ועמוסים בסמל החג הבריא, אגוז המלך? יש לנו שתי הצעות חגיגיות לשדרוג החג

מעריב | 21/4/2011 15:36 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
דניה ויינר
מוס אגוזים ברוטב קרמל. דניה ויינר
מוס אגוזים ברוטב קרמל ‭//‬ אבנר ליסקין

קינוח מפנק שמתאים גם למי שאינו אוכל ביצים

החומרים ל‭4-‬ מנות:

‭1/4‬ כוס סוכר
120 גרם (כ‭1/2-‬ כוס) חלב
2 מכלי שמנת מתוקה
50 גרם שמנת לקרמל
130 גרם אבקת סוכר
90 גרם אגוזי מלך קלויים טחונים דק
70 גרם נוספים לתחתית
120 גרם עוגיות חמאה טחונות לפירורים (עוגיות קנויות) במעבד מזון

ההכנה:

‭.1‬ בסיר קטן מבשלים את הסוכר על להבה בינונית עד שהוא הופך לקרמל בצבע חום-זהוב.
‭.2‬ מוסיפים את החלב ו‭50-‬ גרם שמנת מתוקה ומנמיכים ללהבה נמוכה.
‭.3‬ מבשלים כ‭20-‬ דקות עד שהרוטב מסמיך. מכבים את האש.
‭.4‬ מניחים לרוטב להתקרר לגמרי לפחות שעה, עדיף יותר, והכי טוב: יום קודם.
‭.5‬ בקערת המיקסר שמים את שני מכלי השמנת ואבקת הסוכר ומקציפים לקצף יציב אך לא קשה מדי. ‭.6‬ מעבירים את השמנת המוקצפת לקערה גדולה, מוסיפים ‭1/2‬ כוס אגוזי מלך ומקפלים לתערובת אחידה בעזרת מרית.
‭.7‬

בקערה נוספת שמים את רוטב הקרמל, פירורי העוגיות וחצי מכמות האגוזים שנותרה, ומערבבים בעזרת כף לתערובת אחידה ודביקה.
‭.8‬ מכינים תבניות אישיות או טבעות אפייה אישיות אם יש (ניתן לקנות בחנויות מתמחות‭.(‬ שמים בתחתית כל כלי שכבה של קרמל, פירורי עוגיות חמאה ואגוזים בעובי של ‭1/2‬ ס"מ.
‭.9‬ ממלאים במוס ומקשטים מעל בשארית האגוזים הטחונים.
‭.10‬ מכניסים למקפיא לשעה ומעבירים למקרר. ניתן לשמור במקרר עד 24 שעות.
‭.11‬ להגיש ישר מהמקרר. יש להקפיד שהקינוח לא יהיה זמן רב מחוץ למקרר לפני ההגשה.

מתוך "חגיגה ים תיכונית" (הוצאת פן ידיעות ספרים‭118 ,(‬ שקל.

דורון הורביץ
מטבעות שוקולד מקושטים. דורון הורביץ
מטבעות שוקולד מקושטים ‭//‬ דפנה שני

על השולחן, לפני או אחרי הסעודה, מרשים להפליא.

החומרים:

200 גרם שוקולד מריר
200 גרם שוקולד חלב
200 גרם שוקולד לבן

לזרייה:

שקדים מולבנים, חצויים פיסטוק קלוף אגוזי קשיו טבעיים, חצויים אגוזי לוז קלויים צימוקים פרחי סיגליות מסוכרים קליפות תפוז מסוכרות פקאן סיני סוכריות קטנטנות סוכריות עדשים מרשמלו קצוץ

ההכנה:

‭.1‬ קוצצים את השוקולד. שומרים בצד כרבע מהכמות.
‭.2‬ ממיסים את שאר השוקולד במיקרוגל או בסיר קטן המונח בתוך סיר עם מים חמים על האש. מערבבים היטב ומוסיפים את שארית השוקולד הקצוץ שנשמר בצד. מערבבים שוב.
‭.3‬ מרפדים תבנית או משטח רחב בנייר אפייה.
‭.4‬ מזלפים את השוקולד על נייר האפייה בעזרת כפית ומעצבים עיגולים בקוטר שתיים וחצי ס"מ. זורים מעל אחת או יותר מהתוספות המוצעות ומצננים.
‭.5‬ כשהשוקולד מתקשה לגמרי, מסירים בעדינות מנייר האפייה ושומרים בכלי אטום במקום קריר או במקרר.

מתוך "עונות ברוח" (ידיעות ספרים, ספרי חמד), מחיר 148 שקל.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->