צמחים טורפים: ארבעה מתכונים צמחוניים
מתעקשים לאכול בשר עם כל ארוחה? הגיע הזמן שתהפכו תקליט. ארבעה מתכונים צמחוניים, שיוכיחו לכם שצמחונות זו לא מחלה

החומרים לכיכר אחת:
1 כוס (250 מ"ל) מים פושרים
1 כף סוכר
40 גרם שמרים
1 ביצה
3 ו-2/3 כוסות (550 גרם) קמח לחם
40 גרם חמאה רכה
125 גרם גבינת קממבר, חתוכה לקוביות קטנות
1 כף מלח
110 גרם דבלים, חתוכות לרצועות דקות
150 גרם פיסטוקים קלופים
ההכנה:
1. מערבבים את המים עם הסוכר וממיסים בהם את השמרים. מניחים לעשר דקות.
2. שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את תערובת השמרים, הביצה והקמח ומערבלים במהירות נמוכה. מוסיפים את החמאה, הגבינה, המלח, הדבלים והפיסטוקים ומערבלים עשר עד 15 דקות, או עד שהבצק גמיש
3. מכסים את הקערה ומניחים לשעה.
4. מוציאים את הבצק מהקערה, לשים שוב, מעצבים את הבצק לגליל ומניחים בתבנית אפייה מוארכת ומשומנת בחמאה. משהים כחצי שעה. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
5. אופים 50-45 דקות, או עד שהלחם משחים.

החומרים ל-4 מנות:
200 גרם אפונה סינית
2 מלפפונים ירוקים
1/2 פלפל אדום
1 פלפל חריף אדום או ירוק, קצוץ
עלי בזיליקום ירוקים או סגולים
1/4 אגוז קוקוס טרי (או קוקוס טחון, קלוי מעט)
1 כף שומשום קלוי
לרוטב:
3 כפות רוטב סויה
1/2 כפית סוכר
1 ו-1/2 כפות שמן שומשום
2 כפות שמן זית
2 כפות מירין
1 ו-1/2 כפות מיץ לימון
מלח
ההכנה:
1. קוטמים את קצות האפונה ומסירים את הסיבים לאורך התרמיל. חולטים במים רותחים במשך דקה.
2. חוצים את המלפפונים לאורכם ומוציאים את הגרעינים בעזרת כפית. פורסים לסהרונים קטנים.
3. פורסים את הפלפל האדום לרצועות דקיקות. מקלפים מהקוקוס הטרי תלתלים בעזרת קולפן.
4. מערבבים היטב את חומרי הרוטב.
5. מסדרים בקערת הגשה את האפונה, המלפפונים, הפלפלים, עלי הבזיליקום ותלתלי הקוקוס. יוצקים את הרוטב מעל וזורים את השומשום הקלוי. מגישים מיד.

החומרים לכ-20 יחידות:
4 כפות שמן בוטנים או שמן זית עדין, לטיגון
1 חבילה (250 גרם) טופו, חתוך לקוביות בגודל 1 ו-1/2 ס"מ
4 כפות רוטב סויה
400 גרם עלי תרד (אפשר קפוא)
מלח
מעט צ'ילי
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קלוף וקצוץ
40 גרם בוטנים, קלופים וקצוצים גס
לציפוי:
2 כפיות אבקת ווסאבי
4 כפות גדושות מיונז
1/2 כוס ג'ינג'ר כבוש, מסונן (כדאי ברצועות ארוכות)
2 כפות שומשום
ההכנה:
1. מחממים במחבת כף מהשמן. מוסיפים את קוביות הטופו, מכסים ומטגנים עד שהקוביות מזהיבות מכל הצדדים. מנערים את המחבת מדי פעם. מסירים מהאש, מוסיפים את הסויה ומערבבים.
2. מחממים שתי כפות שמן בסיר בינוני. מאדים בו את התרד עד שהוא מתרכך והנוזלים מתאדים. מתבלים במלח ובצ'ילי.
3. במחבת קטנה מטגנים את הג'ינג'ר בכף השמן שנותרה, עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הבוטנים ומטגנים דקה. מוסיפים את התערובת לתרד המאודה ומערבבים.
4. מנגבים את המחבת וקולים את השומשום עד שהוא מזהיב קלות.
5. להכנת הציפוי, מערבבים את אבקת הווסאבי עם מעט מים עד שמתקבלת עיסה סמיכה. מוסיפים אותה למיונז ומערבבים היטב.
6. צרים מתערובת התרד כדורים בקוטר שלושה ס"מ. ממלאים כל כדור בקוביית טופו.
7. מורחים פיסת ג'ינג'ר כבוש במעט מיונז-ווסאבי ומדביקים סביב כל כדור תרד.
8. מאחסנים במקרר עד להגשה.
9. לפני ההגשה מפזרים את השומשום הקלוי על הכדורים.

החומרים ל-6 מנות:
1 חבילה (250 גרם) טופו
1 חבילה (כ-250 גרם) ברוקומיני
2 כפות שמן בוטנים או שמן זית עדין
3 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קלוף וקצוץ
6 כפות רוטב סויה
1 פלפל אדום חריף, קצוץ
3/4 כוס מים
מלח
6 כפות חמאת בוטנים
1 כוס חלב קוקוס
לקישוט: בוטנים וכוסברה, קצוצים
ההכנה:
1. חותכים את הטופו לקוביות בגודל 1 ו-1/2 ס "מ ואת הברוקומיני לפיסות באורך ארבעה ס"מ.
2. מחממים את השמן במחבת. מוסיפים את הג'ינג'ר ומטגנים עד שהוא מזהיב. מוסיפים את קוביות הטופו ומטגנים עד שהן מזהיבות מכל הצדדים. מוסיפים את הסויה, הברוקומיני, הפלפל החריף והמים ומבשלים על אש גבוהה עד שהירק מתרכך מעט אך שומר על צבעו, כשש דקות.
3. מוסיפים את המלח, חמאת הבוטנים וחלב הקוקוס ומבשלים חמש דקות נוספות.
4. לפני ההגשה מפזרים את הבוטנים והכוסברה.
המתכונים מתוך "עונות ברוח - מטבח צמחוני, עיצוב ואווירה", מאת דפנה שני. צלמים: דורון הורביץ, נירית גור-קרבי. הוצאת "חמד, ידיעות אחרונות", מחיר: 148 שקל.