טוחנים: שלושה ממרחים בריאים

פסטו עשבי תיבול, פלפלים קלויים וממרח סלק אגוזים. שלושה ממרחים טעימים טבעיים ואורגניים, תחליף בריא ומזין לשוקולד ולחומוס מהמקרר, באדיבות המסעדה האורגנית "משק ברזילי"

nrg מעריב | 30/3/2011 14:03 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אריק סולטן
בזיליקום. אריק סולטן
ממרח פסטו עשבים

המרכיבים:

צרור פטרוזיליה
צרור בזיליקום
צרור שמיר
צרור נענע
4 כפות לימון
5 שיני שום
כפית מלח
1/4 כוס שמן קנולה
1/4 כוס שמן זית
100 גרם פטה עיזים
50 גרם גרעיני חמניה

ההכנה:

1. מכניסים למעבד מזון את כל העלים הירוקים ללא הגבעולים יחד עם מיץ הלימון, השום והמלח.
טוחנים למשחה ותוך

כדי מזליפים את שמן הקנולה והזית.
2. מוסיפים את הפטה וגרעיני החמניה וטוחנים שוב למרקם אחיד וחלק.

ממרח פלפלים קלויים

המרכיבים:

10 פלפלים אדומים
5 שיני שום (עדיף להשתמש בשום קונפי)
2 כפות מיץ לימון
10 עלי נענע
¼ כוס שמן זית
½ כפית מלח
50 גרם צנוברים

ההכנה:

1. קולים את הפלפלים על אש גלויה או בתנור עד שהם משחירים מכל כיוון.
2. מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד. מחכים חצי שעה.
3. מנקים את הפלפלים מקליפתם ומהגרעינים.
4. טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים למעט שמן הזית, אותו יש להזליף לקראת הסוף באיטיות בכדי להגיע למרקם אחיד.

צילום: SXC
פלפלים קלויים. צילום: SXC
ממרח סלק ואגוזים

המרכיבים:

3 סלקים חתוכים לקוביות קטנות
כף שמן זית
2 גבעולי טימין
½ כפית מלח
5 שיני שום (עדיף להשתמש בשום קונפי)
100 מ"ל יוגורט באפלו
50 גרם גבינת פרמזן
200 גרם אגוזי מלך

ההכנה:

1. צולים בתנור את קוביות הסלקים יחד עם שמן זית, מלח וטימין: מניחים בתבנית על נייר אפיה ואוטמים עם נייר כסף. צולים כשעה או עד שהסלקים רכים מאד.
2. במעבד מזון טוחנים את אגוזי המלך. מוסיפים את הסלק, השום, היוגורט והפרמזן וטוחנים למרקם אחיד.

המתכונים באדיבות "סדנת מזווה" אורגנית שמקיימת מסעדת "משק ברזילי" לקראת פסח. הסדנה מושתתת על עקרונות הבישול הבריא אורגני.

משק ברזילי, בכניסה למושב ירקונה, הוד השרון, 09-7453935.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פייסבוק

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/channel_leisure/food/ordering_new_2/ -->