טוחנים: שלושה ממרחים בריאים
פסטו עשבי תיבול, פלפלים קלויים וממרח סלק אגוזים. שלושה ממרחים טעימים טבעיים ואורגניים, תחליף בריא ומזין לשוקולד ולחומוס מהמקרר, באדיבות המסעדה האורגנית "משק ברזילי"

המרכיבים:
צרור פטרוזיליה
צרור בזיליקום
צרור שמיר
צרור נענע
4 כפות לימון
5 שיני שום
כפית מלח
1/4 כוס שמן קנולה
1/4 כוס שמן זית
100 גרם פטה עיזים
50 גרם גרעיני חמניה
ההכנה:
1. מכניסים למעבד מזון את כל העלים הירוקים ללא הגבעולים יחד עם מיץ הלימון, השום והמלח.
טוחנים למשחה ותוך
2. מוסיפים את הפטה וגרעיני החמניה וטוחנים שוב למרקם אחיד וחלק.
המרכיבים:
10 פלפלים אדומים
5 שיני שום (עדיף להשתמש בשום קונפי)
2 כפות מיץ לימון
10 עלי נענע
¼ כוס שמן זית
½ כפית מלח
50 גרם צנוברים
ההכנה:
1. קולים את הפלפלים על אש גלויה או בתנור עד שהם משחירים מכל כיוון.
2. מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד. מחכים חצי שעה.
3. מנקים את הפלפלים מקליפתם ומהגרעינים.
4. טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים למעט שמן הזית, אותו יש להזליף לקראת הסוף באיטיות בכדי להגיע למרקם אחיד.

המרכיבים:
3 סלקים חתוכים לקוביות קטנות
כף שמן זית
2 גבעולי טימין
½ כפית מלח
5 שיני שום (עדיף להשתמש בשום קונפי)
100 מ"ל יוגורט באפלו
50 גרם גבינת פרמזן
200 גרם אגוזי מלך
ההכנה:
1. צולים בתנור את קוביות הסלקים יחד עם שמן זית, מלח וטימין: מניחים בתבנית על נייר אפיה ואוטמים עם נייר כסף. צולים כשעה או עד שהסלקים רכים מאד.
2. במעבד מזון טוחנים את אגוזי המלך. מוסיפים את הסלק, השום, היוגורט והפרמזן וטוחנים למרקם אחיד.
המתכונים באדיבות "סדנת מזווה" אורגנית שמקיימת מסעדת "משק ברזילי" לקראת פסח. הסדנה מושתתת על עקרונות הבישול הבריא אורגני.
משק ברזילי, בכניסה למושב ירקונה, הוד השרון, 09-7453935.